И јас сакав а највише сакав да е туле да биде контра со првиот пат да разбие малер. После ќе ги уговараме снаите не се секирај
кажете нешто против повраќање,лелее неможам од се ми се гади а сакам да јадам ... чај од нане пробав магнезиум земав од оној во кесички ама и од него ми се гади
Ти се исполнила желбата,јас мислам дека Чочорка погодува така да женска е 90% ем јас сум таква се што ќе посакам спротивно излегува,ама ај ќе ги местиме
@monik55 Ќе ве известам кога ќе јадете мекици, сеуште нема новости После синоќешна јака нервоза и стрес, денес срцето ми лупа цело време 120-130.. Омалаксав ептен мислам, многу поспана се осеќам. Испив сеа два бедоксина со надеж дека ќе се потсмирам.. Да ми дојде бебчето здраво и живо на свет само сакам, пошо Бременоста по нервози и стресови постојани ќе ја памтам,нажалост. Негативец не ви треба тука, па ќе ви пишам кога ќе бидам по океј. Останете ми добри
Препоставувам дека исти нервози и стресови имаме настрана од трудничкиве,знам како тие истата сум и јас ама мора да бидеме смирени за бебувчињата
После 14 недела се виде убаво кај мене. Јас одсабајле од 9 немам искочено од дома и добро се држам,после 7 тек ќе искочам малце да се раздвижам пред 7 никако.
Со оглед на тоа што имам уште 4 дена до краен термин жешково максимално го избегнувам и сум по цел ден дома, а од што ми е премногу ниско бебуш не можам ни да пешачам и да сакам. Се почна да ми претставува тешкотија дури и обврските низ дома и со малата. Едвај чекам да се излеснам и готово. Ако треба да се оди некаде ме носи маж ми со кола или татко ми доаѓа не зема со ќерка ми.
Извини што ќе те прашам но бидејќи и јас ги имам истите стравови затоа што и моето бебенце се роди со аномалија на бели дробови што ти се случи тебе и дали правиш или правеше некакви испитувања. Мора да мислиме позитивно и да се надеваме дека се ке биде во ред.
Многу ретка аномалија која скоро на никој нему е позната откриена во 22 недела. После тоа уште еден ран спонтан и дур тогаш се откри трансфузиолошки проблем.
Lele zenski pomagajte 7 ma nedela sum mi see losing premnogu nisto ne mozam da kasnam, omalaksana samo mi see lezi,a I se cudam stomakov mi e poduen kako vo 6 ti mesec.......
Добродојде во клубот, не си сама..јас за 2 дена 11 недела па уште сум таква, стомакот исто како за 5, 6 месец..околу јадењето мора сама да видиш што ти одговара, мене ми годи препечени кришки леб на тостерот, значи по сува храна, маслинки, солени крекери, такви некои по солени работи, ама јадам по скрос малку на повеќе пати во денот, така најдобро се ублажуваат мачнините..инаку можеш да се напиеш б6, некои трудници тоа препорачуваат..одмор и да чекаме да помине тој период, друго нема многу што да се направи..
Трудници дајте предлог за некој безалкохолен пијалок за освежување на жешково а да не е сок, од секој сок ми иде ужасна киселина а др.не знам што би ми годело, некој предлог?
Nisto ne pomagat ni za povraka je jas veke du pred dve nedeli pocnav da jadam i pak ne se odredeni rabota a sum 18 nedela