Пробај свари си чај нане и мента, исцеди лимон во него и стави го во фрижидер, освежителен е многу, јас не сум го пиела (пијам само вода се друго не ми се допаѓа и од пред да останам трудна) ама редовно го спремам на сопругот
Пробај со леден чај, ама искрено ако имаш киселини, треба сама да пробуваш што ќе ти годи. Мене ако некој сок ми одговара денес, утре може да ми прави киселини. И така менувам по не знам колку пати.
Тука сум душо ве следам само немам време бев на одмор па ме немаше.. иначе супер сум од време на време некои болки ама не се замарам многу иначе 21 недела бебушка веќе почна многу да мрда ја осеќам секој ден тоа ме прави среќна најубаво чуство што го имам е кога ме клоца рано наутро со тие убави ножиња .. ти благодарам многу што мислиш на мене Еве ме и мене чаре нема ако има ќе се најде
Јас од 7 месец ниско го носам бебево и носев појас по препорака од гинеколог. Најнеудобно нешто во животов што имам ставено на мене.
Девојки, помош Влефов во купатило набрзинка и заборавив дека е мокро. Клизнав и паднав ама удрив кај колкот не на стомакот или задникот. 15та недела сум и страв ми е нешто да не му се случи на бебето.
Јас паднав при туширање на газ негде 37 недела. На лекар ми рекоа ништо не може да се случи, освен да се забрза процесот на пораѓај (ама ова дека пред пораѓај). Во твојот случај мислам дека нема никаков ризик, плус и како што кажуваш не си удрила на стомак. Сепак следи ситуација и ако осетиш некои болки оди на лекар.
Зошто журка ? Колострум е првото млекце така ?! Сеа ме замисли ... Ако се појави колострумот значи наближува раѓање?Кај мене уште пред недела време го приметив а од утре сум 36+0 .
Мешиња јас денеска бев на цтг, имав 3 така појаки контракции. Загрижена сум дали ќе издржам до 36 недела. Искрено страв ме фати, што ако дојди до предвремено, дали се во ред ќе биде со бебињата?
Журка дека повеќето не спиеме затоа. А колострумот е знак дека телото се спрема,мене и првиот пат ова време ми потече и сега го чекав. Колострумот е првото млеко кое го лачи мајката. Која недела си?
Ме подзамисли , ова ми е трета бременост ама прв пат вака "рано" да видам колострум и си се збунив троа . Едит: во првите две немаше колострум се додека не повлече бебе да цица, или пак не сум ни приметила воопшто, затоа се збунив. Сите 3 бремености ми се скрос различни.
Чим тие трета тогаш знаеш што е колострум и дека нее знак на раѓање. Мене мие втора бременост и првата околу 17 недела ми потече една две капки.
Vtorata bremenost mnogu rano moze da potece kolostrum zatoa sto teloto go poznava procesot a kanalite se veke probieni ( ili kako i da kazam) gradite go pomnat procesot od prviot pat. Taka da ne e nikakov znak za poragaj. Vsusnost sekoja vtororotka ako gi stisne pupkite ili pri banjanje so topla voda ke potece kolostrum.