Мешиња да ве прашам некој лек за болки во желудник? Осеќам ко да ми го притиска нешто од внатре и кога седам ме задишува, боли,мн гадно чувство
Леле мешиња воа не се издршува Ми се гади ми се повраќа ова не е нормално веќе! Ништо не ми помага , се пробав
@ajaja95 Хормони ми вријат, се дерам ко луда на моменти и губам контрола, и си праам нервози сама цело време. Кутар мм, синоќа во какво стање ме виде,урлав, фрлав, исклучив буквално за ништо, а денес он нозе ми масира, ко ништо да не било лоша станав ептен. Многу лошо го трпам жешково. Притисокот покачен, апетитот намален, повратив обилно пред еден саат, таман си реков уф добра сум,раат малку, па почнаа пак слаби болки во стомак и кичма.. Нема раат Шанелке, трудна си. Сабајле на цтг да видиме што болки се ова
Јас така паднав некаде 8-9 недела странично. За секој случај бев на дежурен. Докторот ми кажа дека бебето е заштитено, ама добро е што сум отишла.
@aceee99 pa nema pravilo veke pri kraj na bremenost ako se raboti za prva ako se raboti za vtora i porano. Redovno masaza na gradite da se otpisuvaat kanali, i pri nekoe banjanje osobeno ako koristite topla voda kanalite se otpusuvaat polesno. Megutoa praktikuvajte masiranje koe navistina pomaga. Inaku se e individualno
Мајки, може трипам не знам. Можно ми е во 11та недела да ги осетам ? Црева не се, не сум ни подуена. Втор пат вакво нешто чувствувам, на исто место и горе-доле ова време. Како скокот некој, како белег/нерв кога игра пример на рака,од прилика така би го опишала. Прерано е знам, но две се па велам да не е тоа?!?!
Јас не знам дали да си легнам да спијам или да се туширам и спремам , само на десна страна на стомак и кичма ми се јавува болка на секои 2-3-4мин ама траат по минута и пол и не се нешто јаки, ама не знам колку “јаки” треба да се па да одам? Не се толку непријатни, обично ваква болка можам да споредам со менструална болка која се јавува 2-3 дена пред добивање
Не баш цела, ама си имав лоши моменти посебно последниов месец. Една минута лошо расположена, три минути добра.. Ни б6 не е тоа што беше, не смирува
@ Издржи уште малце остана. Нервозна и со бебе ли ќе си? Јас да ти кажам право никого не турам на ум. Никој ништо што ќе каже не допира до мене. Дури посмирена не сум била можда никогаш во животот. Се чудам сама од себе. Седам дома, се досадувам, спијам преку ден и си викам ова ми е последна ваква екскурзија без бебе. Кафе, серии, лап-топ... како на летен распуст... Ела на кафе да те научам како...
Мајка ми ми вика вака ако бидеш со бебето тешко него. Нека ми се роди роди само кас најсмирена ќе бидам. @TeddyGrey И јас сум ба летен распуст ела да си гледаме млади бунтовници
Еееееј... да даваа на некоја телевизија и ќе ги гледав да бидам искрена... Ја не верувам многу многу во тоа смирена мајка и смирено бебе... Може од вас нервозниве ќе испаднат најсмирени бебиња зашто сте им дошле преку глава со нервози и секирации 9 месеци... Да си видат раат и они чекаат сигурно
Теди,те цитирав чисто да се надоврзам. Јас сум многу нервозен карактер. И трудна и нетрудна. За се се нервирам. Без причина најчесто. Кој што сака нека каже ама тоа најтешко се контролира. И во бременоста сум иста. Прво ме нервираа мачнините, сега ме нервира топлината а потоа на есен веројатно и дождовите и ладното ќе ме нервираат. И секако пропратно уште секојдневни ситници и глупости. Откако останав дома посебно ме нервираат деновите. Многу бавно ми минуваат. Ден вечност. Ќе се надоврзам на пишаното погоре зошто сметам дека има последица нервозно дете од нервозна мајка. На последните три еха др за бебето вика дека е не вознемирено,ама многу активно,па дури и на шега лошко го вика кога не гледа. Мене се тоа ме асоцира на копи пејст на мајка. П.С. @monik55 @Ѕвездички пријавивам добро помината ноќ.Се разбудив во пристојно време. Се надевам добри сте и вие
И мене почнаа кошмарите да ме мачат Веќе недела само глупости секакви сонувам. Од вчера 20 недела, бебенце многу е активно само мрда, да не мрдаше немаше да се осеќам како бремена, уште немам трудничко меше апетит слабо, на втор скрининг сум в понеделник на 30.07 едвај чекам да си го видам малиот Дома реновираме, нервози има, среќа на одмор сум оваа недела малку ќе одморам од работа, па и роденден ми е во четврток се на се второво тромесечие сум многу поопуштена бидејќи го сеќавам бебето, немам црни мисли, само на убаво си мислам дека се ќе биде во ред