Јас живеам во исти стан како твојот и плус золва,таму нема шанси за живот такада кирија моментално е решението. Одете под кириа вака само нервози ќе имаш. Нит млеко да згрееш нит да го избањаш како што треба ништо.
Ооо со тоа ќе се навредат премногу свекор ми и свекрва ми, луѓето навистина се фер за се, се трудат максимално да ни дадат простор.. Деновиве одиме да видиме еден стан со мм, се надевам дека ќе биде пристојно за живеење... На почетокот имавме повисоки стандарди каков треба да биде нашиот дом, сега се согласуваме на многу помалку од замисленото, само да се одделиме..
@monik55 mila, fala ti sto me mislis. Jas sum dobra, pomina prviot skrining, sè bese vo red,ni kazaa deka e momce,seuste imam macnini i zamor, no ne se zalam,toa ke pomine. Tuku mene me maci vtoriot skrining, toj pekolen vtor skrining koj pred tri godini mi go napravi zivotot pekol. Samo toj da pomine vo red, da mi kazat deka bebeto mi e dobro i da mozam da zdivnam. Znam deka ovoj pat e poinaku,znam deka e vo red, pozitivno mislam i sé toa...no ponekogas pagam psihicki i imam kosmari. Zatoa i ne pisuvam cesto, da ne siram negativna energija. Inaku sum skoro 14 ta nedela. Ve gushkam site !
Исти сме јас и ти истиот страв од тој втор скрининг но ќе видиш дека ќе биде се во ред и нашите момци ќе се родат здрави и прави.
Denes 2 pregled otkako sum ostanata bremena. 8+5, kraen termin 25.02.2019 po golemina na bebceto, a 27.02.2019 po posledna menstruacija. Doktorkata vide ogromna cista vo leviot jajnik, no kaza deka ne e nisto strasno i deka sama ke se izgubi. Imate li slusnato za takvo nesto? @Nina 2014 , @monik55 .... Samo pozitivno druski moi, se ke bide dobro na krajot. Ve gushkam silno
Идни мами, во саботата бев на цтг покажа благи контракции што не ги осеќав и еден прст отворена а по прегледот имав и кафеав исцедок. Денес во 4ч осетив болки како стегање во матката и стомакот тврд, на секои 15 мин до 7 часот. Се туширав прекинаа болките сега само имам болки кога лежам. Утре сум на цтг незз дали ова е контракции или од што бебе се врти? Инаку сум 38+0 денес, се си викам има времее ама немааа
Јас денес мочкам на нецели 5 мин дали сум настината или почна да притиска бебето незнам се нервирам што неможам да дремнам малце како притисок чуствувам доле.
Мајки, дали знае некоја од вас за Листерин или Лакалут дали е дозволено? Мислам на средство за плакнење. Ми крварат непцата, како да имам расипан заб се чувствувам а сите ми се здрави. Не за друго, нагон на повраќање ми прави ова.
Може. Мачкај и Гингивал гел на непцата на база на камилица е и е дозволено исто. Купи некоја мека четка (лакалут пример), ќе се смират. Нормално е да крварат во бррменост.
Утре влегувам во 23 недела и некако беба е многу поактивна од претходно. Навечер буквално не можам да заспијам дури не се смири, а знае да клоца до 2-3 навечер. Обично спиеме гушнати со мм ама вчера ми избега, не можел го будело бебето што дури и тој чуствувал удари од толку што клоцаше. Досега се грижев кога нема да ја почуствувам неколку часа, а сега се плашам зошто по цел ден толку клоца. Кога бев на контрола имаше една трудница со намалени протоци и не и се хранел плодот и бебето мн и мирдало, а др и рече од што било гладно. И сега јас си правам филмови дека можеби и јас имам проблем, иако пред две недели правев скриниг и меревме протоци и доплер на папочна и се си беше ок .Ама толку поминаа две недели од последна контрола и се си наоѓам причини за грижи. Еве и сега пишувам а бебе ме боксува. И тоа на сите страни, нз кога успева толку да се сврти или па мава со раце со нозе со глава. Нз како ќе издржам уште две недели за наредна контрола, ама веројатно ќе одам порано. Бтв мене мн депресии ме фаќаат. Денес ми е роденден и цел ден сум со луѓе, ама вчера си се изнаплакав. Ми фалеше мајка ми, сега кога и јас сум на чекор да станам мајка мн поинаку гледам на денот на раѓање. Колку страв и неизвесност носи тој ден. Ужасно се чуствувам и што немам со кој да зборувам за тоа. Не сум тип на човек што плачи пред други, не плачам дури ни пред мм. Секогаш се трудам да бидам ведра и позитивна пред сите, ама некогаш дури ми се случува и од сон со плачење да станам. Посебно ме погаѓа фактот што терминот ми е на денот на роденденот на мојата мајка, а тоа е и истиот месец и кога ја изгубив. Досега ми беше најомразен период од годината, а сега треба да ми стане најсреќен. Треба полека да почнам да средувам и за бебе, се си велам има време и до крај не фаќам нишш. Ама од друга страна внука ми не изненади 2 месеци порано, и среќа јас и мајка ми средивме се. Ама јас сега немам на кој да се ослонам. Се чека на мене. Едвај чекам да купувам, ама се чуствувавм преисцрпено и не знам како ќе бидам по 3 месеци. а треба се да се чисти пери. И ај доста беше од моето жалење, Извинете на долг пост.
За тоа што мрда бебе нее ништо страшно и друг пат мрдало така ама ние не сме почувствувале.. и кај мене и доста активно само ме клоца ама тоа ме прави среќна бидејќи кога не го чуствував си правев 300 филма во мојата глава
Хормониве хаос ни прават. Тебе многу ти мрда,а јас само еднаш го осетив. Секоја со својата мака,ама изгледа сечија е непотребна грижа. Не ме сфаќај погрешно,сакам да ти доловам дека сите за нешто сме преокупирани. И ти посакувам среќен роденден. Нека ти биде посебен секој ден. Уживај во него максимално и опушти се
Женски еве веќе неколку дена ме боли под гради од лева страна кај ребрата. Особено ако лежам на лева страна, а најчесто така лежам оти нели подобро било за бебче. Сега приметив дека и на допир малце ме боли. Можно е ли од лежење некој муслул да ми е набиен? Сега паника ме фати, јас сама дома и триста филма си правам.
Скоро цела бременост ме болат ребрата на лева страна. Болката почнува од напред и се шири позади. Баш боли како мускул. Не знам од што е, ама јас лежам на десна страна и ми поминува. И да додадам, можеш да ставаш поголема перница и така да се потпираш на неа.
Уфф ми олесна. А баш сега почнав да се филмам да барам кај е жолчка, панкреас, слезина. Иако но сенс на допир да боли тоа. Па, си заминав дотаму да не имам канцер на ребро. Ќе пробам сега и јас на десно, оти кога се вртам на лево мн ме сечи здив не можам да земам.
Исто. Јас сум скоро пред пораѓај и уште имам болки. Ама со перници ќе се наредам од лева страна и подобро. Може да е од тежина, или нешто притиска бебето, навистина не знам. Ама не верувам дека е страшно, баш дека е болка како од мускул и поминува кога ќе се наместам поудобно.
Да да и јас сега си ставив перница и ми олесна. Одвреме навреме мн зафркува, а после нишш. Си мисла рано е кај мене за тежина од бебе да е. 23 недела сум. Ама те читав тебе дека и од почеток те болело, па ќе го сватам за нормално како и болките во грбот.