Mila jas potpolno te razbiram kako ti e boli mnogu zagubata na roditelot jas mojot tatko go zagubiv pred 12god majka mi e nepodvizna no toa e sto e I jas denes se raspravav so mojot maticen gin oti mi go nema bebceto celden da mrde I ne sakase da me vide na eho depresijata me fati pravo odma no fala bogu posle pocna da mrda inace kaj maticniot gin bev za bris da mi zeme za ureoplazma I mikoplazma I obicen bris a za klamidija nemaa reagensi pa za nea bris ke mi zemat na gak taka se dogovariv so Dr oti vo cet ke odam na skrining I pravo I bris ke mi zemat samo nez dali gi davaat odma rez od brisot istiot den ili ne
Ти благодарам душо. Секаде Господ само убаво да дава. Кога имам луѓе околу мене сум ок, ама штом останам сама 300 дијагнози смислувам.
Мене уште во 4 месец грбот ме болеше. Веројатно е нормално. Од тежината на градите ми рече др. Како мравки да ме лазат чувствував
ne znam dali e normalno,jas sum 22 pa mi se stvrdnuva skoro sekoj den go osekam kako da mi e optegnat i tvrd,i mene mi e vo misla toa dali e normalno ili ne
Па еве мене денеска и вчера али не во тек на цел ден само навечер и сега више ми се опушта немам никакви болки ваљда е нормално сега во четвртокот ми правеја цтг да би имало нешто сигурно би покажало
Здраво девојки. Вчера бев на 4д и ми рекоа дека сѐ е во ред, органите ги следеа, е сега само ме замислија две работи. Ми спомена дека папочната врвка е околу вратот, но не е затегната исто така ми рече дека според клендарот тррба да сум 20 недела , а бебето според димензиите изгледало на 19... мислење?
Може да е кандида, но најдобро на гинеколог да си отидеш. За такви случаи никако на своја рака или совети по форуми. Преглед!
@lavica82 денеска бев на контрола и го прашав докторот за стврднувањето на стомакот ми рече дека до 20 пати е нормално
Нормално е недела плус минус да оди бебето. И кај моиве често била папочна врвка околу врат. И на втор скрининг кога бев таква слика ни дадоа.
кандида е 90% мое мислење... другарка лани коа беше бремена исто имаше не ја чешаше печеше а зелено и беше и мислам дека до крај си ја имаше долго време ставаше некои вагинални ама нишо..Ама не е страшно Појди си на лекар нека те видат,кога правеше последно пап брисеви?
prasuvam i jas za se nesto koga odam,sega za edna nedela ke odam i ke prasam i jas sekakopodobro da se prasa otkolku da si umisluvame nie sami trista raboti