Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    лесно е да се напиши тешко е да се направи :( ова недела и мене ми је у.п.м ни јас незнам зошто еден збор да слушнам а да не ми одговара одма се расплакувам :( живциве за секунд мислам дека че ми експлодираат

2. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    незнаев кај да писам и еве ај сепак нели и оваа е за трудницки муабети инаку сум во 20 недела и приметив еден мал проблем или е природно незнам извесно време ставам вагиналети linex lady затоа сто пијам апцинја еритромицин и додека ја ставам вагиналетата приметувам дека на поцетокот на вагината и малку повнатре ми како набобрено дури незгодно ми е да се пипнам долу а непа вагиналета да ставам дали е тоа од бременоста или тоа дека неаме односи извесно време скоро два месеци и некако е тесно таму леле незнам со зборам зар толку сум глупава инаку прва бременост ми е ,, :inlove:

3. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    потечена како крофна ;) па вагината си се спрема за порајгај уште сега

4. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    pa dobro sekako sekako treba da znam neli prva bremenost mi e jas si pomisliv deka nekoja infekcija imam bog da cuva ama somtreba da e taka ic da ne sekiram blagodaram,,

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    уу не се гризи јас бас и за вагиналетите отидов до гинекологот да го прасам зосто немозам да ги ставам некако како затворена ми бесе и сува а тој ми реце дека тоа се слуцува треба опустеност се стегнува мускулот и затоа е така мозе да се деси и при однос без паника

6. trudnicka

trudnicka Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    70
    Добро утро мамички ;) Ние утрово си поспавме малку бебенцето ја осатви мамичка да се одмори. Инаку сум многу срекна ми се ближи изгледа пораѓајот „товарчето„ стомачето ми се спушти долу а како викаат штом товарот се спушта близу е и пораѓајот. Има уште 15 дена како ке го завршам 8 ми месец па изгледа ке биде и моето бебенце како мене и татко му ке се роди на почеток во 9ти , и јас сум родена само 2 дена во 9 месец . И мм е роден 4 дена во 9ти па ми велат постарите штом со мм сме родени на почеток на 9ти и бебето рано ке ни дошло :)

На Danni79 и butterfly.mk им се допаѓа ова.
  7. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Сакам само да ве поздравам и да ви кажам дека овие 2 дена ве читам, ама вчера имав многу обврски, а денеска ме мрзи да куцам тоа е чудо едно :D
    Поздравче.

8. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    мешенца можеби ова не е за во темата ама оваа тема е најпосетена и мислам дека најбрзо ќе добијам одговор... ви се случило ли во 31ва недела бебчето да бутка надолку ... цело време ме притиска надолу мислам ке излезе ...ама болките се големи , боли при лежење, при станување.... секако боли ,боли по цел ден ... има некој вакво искуство

9. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    немам искуство али мислам треба да посетиш гинеколог...

10. trudnicka

trudnicka Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    70
    Не грижи се јас сум 33 недела и истото го чуствувам се советував со гинеколог и тој ми рече вака „НЕ ГРИЖИ СЕ ТОА Е СОСЕМА НОРМАЛНО БЕБЕТО СЕ СПРЕМА ЗА НАДВОР „ му велам докторе имам ужасни болки во јајниците грбот цело време ме боли дење ноке клоца бебето шутка за надвор , а тој ми рече „НОРМАЛНО Е ВАКВИ БОЛКИ СЕ ЧУСТВУВААТ ВЕДНАШ ШТОМ ВЛЕЗЕШ ВО 8МИ МЕСЕЦ ПРВО ЛАЖНИТЕ БОЛКИ СЕ ОВАА НАСКОРО И БЕБЕНЦЕТО КЕ ДОЈДЕ„ И СЕ НАСМЕВНА

11. Yeats

Yeats Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    67
    И јас не ги пијам веќе ама во мамавит има некој посто магнезиум. Грчеви немам ама пијам млеко скоро секој ден, понекогаш грчевите се јавуваат заради недостаток на калциум кој сега оди за бебето за коските.
    И јас сум тука некаде аницка имам некои чудни болки на препоните ама ми се кочи ногата кога ќе заболи. Бебушка е ниско и често трчам во вц. Уште малку остана. Со лесно :hai:

12. Atina22

Atina22 Активен член

Се зачлени на:
    13 март 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    4
    И јас деновиве осеќам се спушта надоле препони ме болат како воспалени да ми се и бебе мрда ли мрда мислам во секој момент ке искочи како жили да ми се превиткуваат така осеќам како да ме сече. Од утре во 38 недела влегувам па ке видиме иначе на цтг одам секој трет ден и како поминуваат деновите некако похрабра се осеќам за пораѓај едвај чекам веќе и сафра ме фаќа и сакам да си ја видам бебушка:) дај боже и на пораѓај вака да ми биде хехехе

13. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    и ја осеќам ко напони доле понекогаш, и стомакот ми се прави многу тврд, неделава планирам да прашам за тоа ... а сум 7 месец .

14. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    748
    Допаѓања:
    766
    На Nova, anggell, ddevojce и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Дојде и тој понеделник 16ти .... со нетрпение ја чекам контролата денеска, јас мислам срцево ќе ми излезе. :doh:

16. elenn

elenn Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    21
    несакам да се повторувам ама ептен ми треба да ми каже некој што знае :(

здраво сноу квин читам дека контролата за срценцето ти била закажана за 8 ма недела и дека веќе си го имаш одамна слушнато срценнцето на бебето.прекрасно :inlove:
    сакам да те прашам кога прв пат беше на гинеколог во која недела и рано ли беше па ти закажаа наредна контрола за срценцето?
    јас вчера бев и сум 5,5 г.н (тоа е 6-та недела?) но сеуште нема срцев ареакција има само добра почетна циркулација (незнам што тоа значи?)инаку ембрионот е 2,8мм така пишува. Ми закажаа контрола за 10 до 14 дена за срцева реакција, ама многу се плашам :(
    читам насекаде дека кај некоии во 6-та недела имаат видено срцева реакција. како ќе издржам 10 дена? :?: ве молам кој знае нека ми пише :( фала

17. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^ elenn jас бев на прва контрола во 5+0 исто не се чу срценцето, дури во 8+1 го чув зошто тогаш ми беше закажана контролата. Така да ич не му се замараш барем со тоа. Уживаj во убавата вест за бременоста и тоа е тоа. :)

п.с. Jа еве си чекам ред за контрола и мнооогу сум нестрплива…инаку си jадев благце еве и coca cola пиjaм, се надевам бебушов моj нема да е свртен и пак да се крие

18. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    еленн 5 и пол недели си нема потреба за грижа, мене срцева акција ми виде околу 7-8 недела не знам кога беше точно.на почетокот само виде ембрионче такво мало слатко точкиче, нема потреба за грижа ке речам повторно :D сега само треба да чекаш кога ќе одиш пак, тогаш ке си околу 7 недела , и ќе те стави на ехо, ке пушти звук на максимум и ке чуеш се што треба :P

На elenn му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    elenn без грижи, моево во 4 недела воопшто и не се гледаше, а наредна контрола ми беше за кажана дури за 4 недели.
    Така што и ние во 8 недела го слушнавме срценцето. За мене тоа беше најубавото доживување.
    Верувај има за што да чекаш 10-15 дена, а нема за што да се грижиш! ;)

На elenn му/ѝ се допаѓа ова.
  20. elenn

elenn Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    21
    snoy qveen i butterfly ви благодарам многггггууууу :$ малку се расположив :) ќе се обидам само позитивно да мислам :) се најубаво ви посакувам и сноу квин да си види тоа што си сака сега на контола :lol: позз и :* до тебе пеперутке ;)

На Snow-Queen му/ѝ се допаѓа ова.