Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. karak

karak Популарен член

Ajde Sega pomosh od vas ili sovet sto da pravam iako vo momentov baram reshenie vrtam broevi i taka nataka vsusnost se vrativ od ctg i eho od klinika. Ona sto me maci e sto bebe stagnira 2700 e kg ne deka e malo tuku sto za 7 dena ne kaci ni gram iako dr. Vika kilazata ne e merino se drugo e ok plodovi voda placenta aktivno bebe sepak dava merki pomali a jas kako vo 39 nedela nemam na ctg ni Edna kontrakcija. Care ili kaj da idam za vtoro mislenje kolku e na privatno Edna konsultacija i kolku moze od eden pregled da mi dade sovet. Ajde VE MOLAM sto da pravam iskustvo bilo sto?

Asja likes this.
  2. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Појди до Систина. 2400 мислам ќе ти наплатат. Или до Чаир, да те видат од друг апарат.

karak likes this.
  3. monik55

monik55 Форумски идол

Кој те гледаше на клиника?
    И на кој апарат тој што е кај цтг то на хитна што е?

karak likes this.
  4. MACKICA1902

MACKICA1902 Истакнат член

Примав до последен момент.Ме примија во болница во 6 наутро а претходната вечер примив клексан и им го кажав тоа на докторите д си го имаат како информавција.Се породив наредниот ден и ми останаа уште две инекции.Прашај си го гинекологот најдобро.

Не е лошо но ако докторот смета ќе те прати да испиташ скриен шекер. Керќа ми беше две недели напред испитав скриен шеќер и немав и се породив 1 ден од 38 недела.

Last edited by a moderator: Jul 26, 2018
    monik55 likes this.
  5. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Што знам така ми кажа др откако ги изброја ребрата демек ете со тапија е женско. Ама веројатно не се практикува тој начин зошто кај мене сепак се утврди полот според ситуацијата меѓу нозе :D, а ова беше само плус аргумент, што ми држи вода и има логика зш жените навистина имаат ребро плус.

Meckicja likes this.
  6. Black girl

Black girl Форумски идол

И мојата така стагнираше. Се роди 2.900. Немај гајле, секое бебе различно. Има некои се раѓаат по 2.100.

karak likes this.
  7. karak

karak Популарен член

@Black girl a vo koja nedela se porodi i kolku vreme stagnirashe @monik55 zlatevska me gledase taa me prati tri nedeli ete se pogodiv na pocetokot kaj nea i nekako gledav se tamu. Ctg kaj hitna ama ctg ete ne mi dava nitu Edna kontrakcija a bebe ok e nema sprema ctg problemi, a eho vo 36 prostorija. Mene poveke me panici sto ne raste sto nedela dena e taa kg. A bez zakazuvanje ke me primat li vo cair? e stvarno na kraj da si puknes be

8. ***Najsrekna***

***Najsrekna*** Истакнат член

Здраво женски,денес бевме со мм на контрола,минатат недела се гледаше само сакус а денес веќе се виде и плодот.5 недела по мој календар исто така и докторката ми кажа дека е 5та недела.
    Туку ме интересира дали пиете нешто за заштита на забите? Со претходните две бремености земав флуоронатрил и немав никаков проблем со забите,ни да се расипат ни ништо.Само не се сеќавам кога ги почнав. Кои се вашите искуства во врска со нив и доколку сте ги земале од кога почнавте?

Marija 84 and Meckicja like this.
  9. Charlotte*

Charlotte* Популарен член

Минимум 30-45мин се лежи на грб.
    Да не го ставаш на почетокот само?
    Ако ти испаднала цела како подрастопена може треба да ставиш друга.

10. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Немој да се секираш никој неможе оваа недела точно да ти каже колку тежи бебето. Големо е сега и плус се притиска со рачиња ноџиња и најтешко е да се измери стомачето. Еден куп примери има сабајле на ехо викаат 2 900 а се раѓа 3 400. На моја другарка и ср случи минатиот месец. Ако сакаш за мирна глава отиди до систина ама ти викам да не се секираш. Кај мене 3 недели демек 20 грама само стаило ( 2080 г )ме испопаничија после недела дена одам плус 400 грама ( 2500 г) е како бе така ? И докторот кажа мерките на крај не се веродостојни.

11. Miiaa

Miiaa Активен член

Не го ставам колку што ми дофаќа прстот повеќе од тоа неможам да го бутнам.. инаку сабајлето беше стопена цела и еве сега кога одам у вц уште по некои парченца пак испагаат.. а само навечер ми рече по една да ставам и сеа и денеска ако земам една вечер др а утре само една незнам дали е добро така зголемуваш намалуваш доза

12. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Moite brisevi od ureoplazma I mikoplazma izlegoa uredni I obicniot bris isto izleze ureden utre ke odam za klamidija da mi zemat bris oti denes dobijaa reagensi

Marija 84 and lavica82 like this.
  13. saramila09

saramila09 Истакнат член

Од вчера ме боли стомак кичма и гради многу ме болат цела ноќ така со болки мислев ќе помине не помина бебе мрда тоа е најважно денес исто ни легната ни ништо не можам се напив магнезиум исто пак.. што ли е ова дали е нормално..

14. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

јас почна да чувствувам ужасен притисок во бешика дури и болка. Штом лежам е ок, ама штом станам мислам ќе испуштам некоја капка.:lol: па и бебе често знае да ме клоца по бешика и ми се чини дека денот повеќе во вц си го минувам. Нз дали е нормално олку рано да ми е вака или имам уринарна инфекција. Ќе проверам урина др недела за секој случај. 23+ сум инаки и ако е ова нормално до 40 со памперс ќе завршам.

supergirlmb likes this.
  15. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Истата сум.Почна на нервида ми оди.А и овие три дена сум мн малаксана.веројатно од времево само ми се лежи,и се препотувам.Јас од петок сум 23,тука сме негде.Кога ти е термин,ќе се дружиме :).

Milaаа991 likes this.
  16. Bella*

Bella* Популарен член

и мене мила исто ми се случуваше минатата недела,ама јас бев настината и го средив тоа со чај од брусница..

aceee99 and Milaаа991 like this.
  17. Charlotte*

Епа се чисти остаток, нормално е :)
    Која вагиналета да ја ставиш, секогаш при мокрењето испаѓа дел.
    Како ти кажал доктор, така ставај. :)

Miiaa likes this.
  18. bella.s

bella.s Популарен член

Кога се влегува во 4 месец? Со полни 12 или 13 недели?

19. Charlotte*

Полни 14.
    IMG_20180725_180222.png

20. bella.s

bella.s Популарен член

Јас некаде читам 3 завршува во 13 недела, а сега по некој хрватски мислам форум дека со 12 недели завршува 3..