Ajde Sega pomosh od vas ili sovet sto da pravam iako vo momentov baram reshenie vrtam broevi i taka nataka vsusnost se vrativ od ctg i eho od klinika. Ona sto me maci e sto bebe stagnira 2700 e kg ne deka e malo tuku sto za 7 dena ne kaci ni gram iako dr. Vika kilazata ne e merino se drugo e ok plodovi voda placenta aktivno bebe sepak dava merki pomali a jas kako vo 39 nedela nemam na ctg ni Edna kontrakcija. Care ili kaj da idam za vtoro mislenje kolku e na privatno Edna konsultacija i kolku moze od eden pregled da mi dade sovet. Ajde VE MOLAM sto da pravam iskustvo bilo sto?
Примав до последен момент.Ме примија во болница во 6 наутро а претходната вечер примив клексан и им го кажав тоа на докторите д си го имаат како информавција.Се породив наредниот ден и ми останаа уште две инекции.Прашај си го гинекологот најдобро. Не е лошо но ако докторот смета ќе те прати да испиташ скриен шекер. Керќа ми беше две недели напред испитав скриен шеќер и немав и се породив 1 ден од 38 недела.
Што знам така ми кажа др откако ги изброја ребрата демек ете со тапија е женско. Ама веројатно не се практикува тој начин зошто кај мене сепак се утврди полот според ситуацијата меѓу нозе , а ова беше само плус аргумент, што ми држи вода и има логика зш жените навистина имаат ребро плус.
И мојата така стагнираше. Се роди 2.900. Немај гајле, секое бебе различно. Има некои се раѓаат по 2.100.
@Black girl a vo koja nedela se porodi i kolku vreme stagnirashe @monik55 zlatevska me gledase taa me prati tri nedeli ete se pogodiv na pocetokot kaj nea i nekako gledav se tamu. Ctg kaj hitna ama ctg ete ne mi dava nitu Edna kontrakcija a bebe ok e nema sprema ctg problemi, a eho vo 36 prostorija. Mene poveke me panici sto ne raste sto nedela dena e taa kg. A bez zakazuvanje ke me primat li vo cair? e stvarno na kraj da si puknes be
Здраво женски,денес бевме со мм на контрола,минатат недела се гледаше само сакус а денес веќе се виде и плодот.5 недела по мој календар исто така и докторката ми кажа дека е 5та недела. Туку ме интересира дали пиете нешто за заштита на забите? Со претходните две бремености земав флуоронатрил и немав никаков проблем со забите,ни да се расипат ни ништо.Само не се сеќавам кога ги почнав. Кои се вашите искуства во врска со нив и доколку сте ги земале од кога почнавте?
Минимум 30-45мин се лежи на грб. Да не го ставаш на почетокот само? Ако ти испаднала цела како подрастопена може треба да ставиш друга.
Немој да се секираш никој неможе оваа недела точно да ти каже колку тежи бебето. Големо е сега и плус се притиска со рачиња ноџиња и најтешко е да се измери стомачето. Еден куп примери има сабајле на ехо викаат 2 900 а се раѓа 3 400. На моја другарка и ср случи минатиот месец. Ако сакаш за мирна глава отиди до систина ама ти викам да не се секираш. Кај мене 3 недели демек 20 грама само стаило ( 2080 г )ме испопаничија после недела дена одам плус 400 грама ( 2500 г) е како бе така ? И докторот кажа мерките на крај не се веродостојни.
Не го ставам колку што ми дофаќа прстот повеќе од тоа неможам да го бутнам.. инаку сабајлето беше стопена цела и еве сега кога одам у вц уште по некои парченца пак испагаат.. а само навечер ми рече по една да ставам и сеа и денеска ако земам една вечер др а утре само една незнам дали е добро така зголемуваш намалуваш доза
Moite brisevi od ureoplazma I mikoplazma izlegoa uredni I obicniot bris isto izleze ureden utre ke odam za klamidija da mi zemat bris oti denes dobijaa reagensi
Од вчера ме боли стомак кичма и гради многу ме болат цела ноќ така со болки мислев ќе помине не помина бебе мрда тоа е најважно денес исто ни легната ни ништо не можам се напив магнезиум исто пак.. што ли е ова дали е нормално..
јас почна да чувствувам ужасен притисок во бешика дури и болка. Штом лежам е ок, ама штом станам мислам ќе испуштам некоја капка. па и бебе често знае да ме клоца по бешика и ми се чини дека денот повеќе во вц си го минувам. Нз дали е нормално олку рано да ми е вака или имам уринарна инфекција. Ќе проверам урина др недела за секој случај. 23+ сум инаки и ако е ова нормално до 40 со памперс ќе завршам.
Истата сум.Почна на нервида ми оди.А и овие три дена сум мн малаксана.веројатно од времево само ми се лежи,и се препотувам.Јас од петок сум 23,тука сме негде.Кога ти е термин,ќе се дружиме .
и мене мила исто ми се случуваше минатата недела,ама јас бев настината и го средив тоа со чај од брусница..
Епа се чисти остаток, нормално е Која вагиналета да ја ставиш, секогаш при мокрењето испаѓа дел. Како ти кажал доктор, така ставај.
Јас некаде читам 3 завршува во 13 недела, а сега по некој хрватски мислам форум дека со 12 недели завршува 3..