@karak и кај мене беше исто на крај. Бебо се роди 2800, здрав, прав витален во скоро 40та недела. Докторот ми објасни вака, не секое дете се раѓа по 3-4кг. Едноставно толку му бил максимумот. Почна да заостанува во 35та недела, матичниот сакаше да го вадат уште 37ма ама после докторот кој ме породи реши дека нема место за паника па го чекавме природно да тргне, ама несакаше. Па пак завршив на царски. Јас бев покриена и со клексани.
@eli25 vo sreda 40 nedela pocnuvam. Ne me zagrizuva kilazata sekoe dete razlicno kolku sto zaostanuva vo razvoj vikaat 20 dena toa e skoro 3 nedeli a jas sum ajde da kazeme 40 a im dava 37 dali toa Ima nekoj problem i jas sakam ajde veke neka ja vadat pa kako sakaat carski prirodno Samo da e se ok. Site vikaat se e ok a pak zastoj i so doktor od sistina za rezultatite od gak se konsultirav vikaat dali te gledale na isto ctg ist doktor i vednas ponataka nemaat odgovor. Neli sepak prvin toa im e pricinata. Sega so netrpenie cekam ponedelnik da vidam na toa eho kaj kirovski ete za 3 dena dali ke ima nesto napredok i sto ke se odluci. Fala vi na site za odgovorite mnogu mi znaci podrshkata zatoa sto sum vo panika samo si se tesham deka vo stomak e mnogu aktivno i go osekam
Znaes deka vo tie nedeli ne moze da se izmeri tocno. I kerka mi isto pokazuvase mala kilaza i merki koi bea ponazad no doktorkata ni ednas ne spomna. Se rodi so 600gr poveke od merkite i normalen razvoj
Мала тежина не е индикација за царски,освен ако има проблем со протокот на папочната или друга причина утврдена од доктор. Не ја паничете 3дена пред термин , стресот воопшто не е од помош при природен пораѓај , мускулите се стегаат од стрес. Самиот стрес го отежнува раѓањето. Јас сум прв царски втор природно , да сум имала избор никогаш не би раѓала царски .
Ме боли стомачето од вчера навака и мнг ми мрда... Бевме на свадба и музиката беше прегласна и од тогаш ме боли некако чудно како да ми тежи повеќе и мнг мрда ептен..не се заморив воопшто изиграв две три орца и толку беше,незнам зошто вака ќе земам сега магнезиум ама нез колку ќе помогне и на спиење тешко ми беше како силни вибрации
Жабецов мој од 36 до крај во ноџиња беше 4 недели поназад, единствено главчето и беше 10 см и малку понапред. Јас мислам дека немат место за паника, еве ја полна со бубачиња во газето . Ама мене у докторката ме смири одма гени се ми рече, на тебе е во нозете . Само опуштено.
Јас мислам дека неможат точно да измерат. Јас кога се пораѓав ми рекоа дека е околу 3400, а се породив 4100 исто во чаир.
Vi blagodaram navistina na site mnogu mi znaci sekoe mislenje ke gledam da se opustam uzivam so sinko pa samo so gospod napred
Со лесно Карак. Уште малку ќе се гушкате И како што кажа @wannaBeMomma на крај не се ни мери убаво. Мене лично гинекологот само што влегов 35-та недела ми рече веќе нема мерење, тешко се мери и штом се е ок нема потреба. Секое цтг го молев за мерење ама не сакаше цел месец. се породив 38ма недела
Еее имало некој мисли на нас фала мила на прашање добри сме се навикнуваме уште мал ме команда преку ден спие преку ноќ лумпуба и јас зомби гледам дур спие да поспијам и јас и такаа...сите да си начекате ваква убавина и ненаспани и ненајадени ама среќни ве гушкаме со Зоран
@karak A postelkata koj stepen e? Kaj mene isto ne rastese,ama imav 3 stepen zrelost na postelka porano nego li sto treba.Predviduva kilaza 2900 se rodi 3300.
Фала да си дочекате сите стасав до Штип експресно се отворив и многу лесно сите да си имате како мојот пораѓај
И моето при крај не раснеше и исто беше доста уназад не ми текнува колку, постелката беше зрела но кај мене и плодовата вода се намали многу, ме породија природно со провокација во 38+4' 2700 се роди малото. Еве го две години маста ми ја вади