Нормално ли е пулсот 94 во бременост? Притисок низок 106/63 од прилика така се ми се движи, до 110/68 најмногу. Инаку се пред ручек пулсов ми рипнува, можно е да е од желудникот од глад? Ме фаќа страв, порано вака ми реагираше од цигари и кафе, ама сега се исфрлив. И дали е можно за 1ипол месец да се спушти железо под нормални вредности? Милион прашања, некако дванаесетта недела ме реши.
Притисокот ти е одличен! Пулсот и мене ми забрзува почесто од кога сум бремена. Прочитав многу работи и излезе дека е нормално да е покачен бидејќи срцето сега испумпува повеќе крв.
Вчера бев баш на цтг и ехо 37+0 и баш тоа прашував и јас дека не е толку активно како што беше (а богами беше активно и повеќе од што сум очекувала) . Др рече му се намалува просторот расте бепчо и неможе толку слободни "егзибиции "да прави како претходно . Меѓу другото ми рече ОПВ! вишок плодова вода ! Ова прв пат ми го кажуваат и се зачуди докторот зошто немам испитано скриен шеќер и сега трт прт искуство некој ???? Ова нешто за секирање е или можно е при крај да се случува како нешто нормално? ХЕЛП
tuka sum jas i mojte golgoti vcera sabajle bev vo cair i posle 4 casa cekanje na kirovski se iznervirav I si otidov. Imav zakazano so doktorkata od gak da me vidi vo 15 pa ajde na gak pa tamu me proveruvaa vaginalno ne sum ni prst otvorena no od pregledot mi pusti malku krv pa od vcera staviv sekojdnevna gledam imam kafeavko po nekolku tocki. I taka Aber nemam od poragaj Fala sto me mislis no castam koga ke se porodam aman. Utre sum pak na pregled no jas sum maler i ovaa doktorka sto steknav bar malku doverba oti tri pati me proveruvase odi od denes na odmor i sega koj ke e na smena utre toj ke me gleda. Jas i mojta karma
И така Мини си дреме цел саат во чекална,згора на тоа ми дадоа да испијам околу пола литро вода со шеќер,некој тест за дијабетес?! А да... И само што не ме натепаа зошто имав шише сок со мене. Стрикно вода во бременоста,морало!
Да се извадиш од памет се докториве, пред 2 недели чекав за контрола од 9 до 12 и пол, закажуваат по неколку жени во исти термин, седиме 15 трудници во чекална и сите викаат во 9 или во 9 и 15 имале закажан термин...
Македонската медицина ме фрапира од ден на ден И така некоја стварно само вода ќе пие 9 месеци, оти нали докторот така и рекол иако на 80% од нив дипломите им се дискутабилни.
Да те фрапирам уште повеќе...Не е македонска,туку германска. Инаку се билп во ред,тестот рутински бил,само кој да ти каже ако не си прашаш...
so toj test ispituvaat dali imas trudnicki dijabet I jas planiram da go pravam nekade vo 24,25ned a se prave najkasno do 28ned
За тој тест за дијабет во бременост, треба да си гладна и дозволено е само вода во меѓувреме,а веројатно и затоа ти рекле за сокот зашто содржи шеќери и може да има влијание на резултатот а не дека сок е забранет во бременост.
Јас почнав рано да го осеќам и знам тогаш не беше секој ден , еден ден го има, 2-3 дена. не а потоа си почна редовно секој ден