Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.983
    По препорака кога се пожалив кај матичната за нервоза тахикардија паника ми рече можам две таблетки б6 најмногу 3 пати на ден . Но тоа само кога се осеќам многу напнато нервозно . И магнезиум две одеднаш исто. Сепак прашај матичен телефонски можеш немора ни да одиш лично за таква консултација.

На sandrice25 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Далеку од тоа дека не чини. Имам ептен блиска пријателка која работи на ГАК. Знаејќи колку се надоградува, девојчето е екстра. Не е од извиканиве доктори, ама толку си е посветена и грижлива да се чудиш.

Мене чисто ме интересираше, од љубопитност, како пациент мери стручност на доктор. Ништо повеќе од тоа. Нит го знам докторов кој го зборите, нит имам лично нешто за/против.

Да треба да одам на ГАК, ќе му ја мислам. Уствари нема :) Или кај другаркава или кај Симеонова ќе одам. Без врски не стапнувам таму ;)

На Среќичка му/ѝ се допаѓа ова.
  3. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.983
    Па не дека мериме стручност ама кога имаш доктор што прашува темелно и слуша внимателно така открива симптоми и врз основа на кажаното и направени анализи следи дијагноза . Како поставуваат дијагноза така само од извиџење незнам а ги има еден куп такви доктори по шаблон лечат. Прост пример сите одиме на цтг на оделението таму има други доктори , и сега како матичните ни ја следат бременоста уредно или не и со сите податоци за историја ако ги има треба да стои СЕ тоа во мајчина книшка . Ама НЕ е кај сите така. И на крај специјалистот крив. Епа не е! Кога во примарен сектор ќе се направат пропусти кога ќе дојдеш до секундарен сектор специјалистот нема точен увид за состојба а пациентот губи драгоцено време. Што кога треба итно да се интервенира а нема уредна и целосна мед документација =хаос . И така доаѓаш до заклучок дека докторот не ти е "стручен". И то ;)

На Martka, Meckicja и lavica82 им се допаѓа ова.
  4. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.471
    Допаѓања:
    3.555
    Јас сум на твоја страна за Ацета :D овој Никола воопшто не ми се свиѓа. Не дека е битно ама да се умешам во муабетот.

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    И јас тоа се прашував ова е многу болно и непријатно чувство значи има ли некое чаре или тоа е тоа:sweat:

6. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.395
    Допаѓања:
    119.667
    Ќе си чекаш да помине:(

7. Charlotte*

Charlotte* Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.191
    Ова уринарење е досадна работа. :nod:
    Таман ќе си заспијам слатко, трк во вц.
    Ај кога веќе се расонив, да се пожалам и јас.
    И мене кичма ме боли особено кога седам на стол повеќе од 15мин и кога лежам долго на грб.
    Јас и онака имав чат-пат болки во кичмата, не ми е нешто ново.
    Неубаво во секој случај, но не е страшно.
    Има појаси за трудници во Медикус Хелп, кој има проблем со консултации може да си земе.

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Smetalink

Smetalink Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    221
    И јас да се пожалам овие 2 вечера нема спиење толку многу се потим и ми е загушливо што се прашувам дали е нормално инаку е многу топло тука кај нас само што сум заспала станувам цела жива вода се надевам дека е најнормално ова во бременост

9. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Јас еве да се пријавам уште не спијам. А и толку сум изнервирана што веројатно ќе полежам уште 1 сат и станувам, нема спиење. Пред 1 час дури и си појадував кроасан(facepalm). Па и бебе изгледа се вознемири од 8 синоќа како на трамболина скока и ич не е смирено:(. Мака ми е за неко што ич не поспа, поради мене. И ај нека рече некој дека не чувствиваат.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    354
    Не се секирај зс бебето, тоа спие независно од твоето спиење, кога него му се спие:)

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  11. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    Malava moja se zbudali hehe samo me cuka od sabajle se mesa mn ja custvuvam 19+4 i na eho e mn ziva samo prrtq

На Bella*, tambelina и lackygirl им се допаѓа ова.
  12. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.257
    Допаѓања:
    24.735
    Мене сношти ме удри најсилно до сега и баш гледавме со мм на голо меше, чекавме и цел стомак се поткрена :D 21 недела сум и му велам на мм ова сега ако мава вака до крај коските ќе ми ги искрши :D Ама ако јас сум најсреќна тогаш :inlove: Еве го и сега мава дека лежам.

На Marija 84, Bella*, Charlotte* и 7 други им се допаѓа ова.
  13. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Среќа сте ми од посабајле со коментарите со клоцањето. Раничко ми е мене за тоа ама едвај чекам!
    Мила991,те имам читано дека и претходно неспиеш. Имаш проблем со несоница? Туку ќе видам коментар ккај 2часот по полноќ,обиди се да спиеш...

Понедељак одам на контрола после еден месец и прв скрининг.Едвај чекам!
    Убав ден на сите :*

На Lavica2016 и lackygirl им се допаѓа ова.
  14. mommy##

mommy## Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    6
    Majki ima li nekoja iskustvo so papocna kila vo bremenost? Vtora bremenost mi e

15. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Kога ќе размислам вака повеќе...колку сме луди ние жените во текот на бременоста ццц комедии дури..:lol:
    ја затоа се чудам мм само нешто ми се потсмејува..:nod:
    еве лично за мене сега се присетувам за што уствари паничев за какви глупости различно во тромесечјава,во прво тромесечие кога идев да мочкам си викав во себе чекај не стискај не напнувај многу за мочање да не го испуштиш бебето :rofl: во второво тромесечие сега си викам чекај леле ако во сон се превртам на стомак готово го загушив гарант :D трето тромесечие loading...КОЈЗНАЕ :wasntme: па после породување ќе си се смееме вака фино колку сме билееее... :):drunk::fubar:

На @Verba, Charlotte*, tambelina и 5 други им се допаѓа ова.
  16. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Хаха исто и јас вакви комедии си правам па сабајле не ми мрда нешто па ќе земам филм ќе правам не му чука срце не го осеќам да не го загушив а мм само се смее и ми вика опушти се малку олабави не праи паника дури и плачка станав веќе 4 дена без врска кога ќе ми текне нешто плачам ее тоа тие ќе издржиме вака до крај:inlove: :clap:

На Martka, Charlotte*, Bella* и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.777
    Допаѓања:
    176.235
    Или пак асентра нека земе . Хелекс . Можда па и респиридон ќе и помогне уште повеќе .

Како бе вака можеш да вадеш од ракав терапии и да се расфрлуваш овде со совети што да пие ?!
    Ти пиеш така кога ќе ти текне такви лекови ?

Јасно е како ден дека секој еден пред да земе било каков лек треба одобрение од доктор . Па макар било тоа аналнин,парацетамол .
    А камоли трудна жена !:fubar:

Мислам дека не се коректни вакви "совети "од твоја страна .
    Не знам дали си воопшто и свесна што значи на "слепо " да "даваш" терапии со дијазепам на трудна жена
    Срамота и греота !

Последна измена: 2 август 2018
    На joy1, Thallia, wings и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Јас не сум плачка ич ама за филмови прва сум,ама гледам на никој да не кажувам па сама со себе си паничам хихи

На saramila09 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Јас уште се вртам на стомак и спијам,нее загишено беблето мрда:D
    Шала на страна перница мора да купам ич неме бива со спиењето.

На Bella* и saramila09 им се допаѓа ова.
  20. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.267
    Јас ја скапав фалење перницата од сомниа, ја користам од 9та недела ама последниве неколку недели не ми врши работа. Ниска ми е, се сплеска некако, а и првите месеци ептен бев кома, по цел ден ми се спиеше, а сега сум некако нервозна, станувам во 4 наутро со главата полна глупости па незнам дали не спијам пошо перницата ми е лоша или пак перницата ми е лоша пошо јас сум нервозна... :?:

На lavica82 му/ѝ се допаѓа ова.