Мене многу малку ми треба да се изнервирам, се ме погодува, се сфаќам лично и трагично, толеранцијата што сум ја имала не знам каде отиде.. секогаш мислев хормоните во бременост даваат една смиреност а не вакво нетрпение. Доплнително многу стравови дали ќе биде се во ред...
Нешто против мачнини? Во првата бременост пиев Б6 ама не помагаше,сега изгледа пак истата приказна од пред 3 год
Земи Антиметил или Пласегин Б6. И едните и другите се за трудници. На база на ѓумбир. Чуда не очекувај ама може малку да ти олесни.
^не знам дали јас имам заборавено ама мислам дека првиот пат покасно почнав со повраќање,сега не е многу рано? 7 недела сум
Јас сум 15 недела немам некој голем стомак али неможам да се свиткам и многу тешко станувам пример ако врзувам патики. Ако вака иде до крај би требало на 40та недела со кран да ме дигаат. Вежба некој нешто да предложи само јога да не е?
Ako ti e za uteha, mene pocna da mi se gadi i pocnav da se natkrevam za povrakjanje samo sto go napraviv testot za bremenost, a go napraviv samo sto mi zakasni ciklusot 3 dena i seuste mi trae, ke puknam veke... Posebno ova zeskoto dodatno me smoruva. So lesno
Само што се вратив од болницата кога ме фати желудник и ацетон почна да ми мириса не можев да издржам веќе и отидов ми дадоа една инекција против болки на ехо ме гледаа бебушка супер активна многу.. сега малку подобро мие утре ќе треба да испитам Ацетон така ми рекоа па утре ќе видиме за што се работи..
10 nedela sum. Bremena sum na treto. Shok , shok, shok ... So vtoroto edvaj zabremeniv i toa so in-vitro, a sega prirodno, neplanirano, neocekuvano....
Мамички почна мн кафено да ми тече и дури како малку крв морам на хитна страб ми е мн 7 недела скпро ((( некни се веше во ред имаше срцева реакција и мал хематом да не ми е од него
Od toa e i jas imav ama odma na hitna jas primiv za 2 dena 2 inekci i se smiriv strogo lezenje utrogestan eve sega sum 19+5 Nz sto mi e stomakov mi e kako naduen nz kako dq kazam mi pravi kako balgomi da imam v9 stonakov baloni kako da pukaat a se cusvyvam mn tesko veke a nemam mn stomak edvaj sega pocna da se zaprimetuva
Пред 2-3 недели завршив на итна од огромни болки во стомак и грб и испадна дека бил желудникот, ми дадоа инфузија со спазмекс, реглан, б6 и уште нешто имаше и одма ме преболе. Немав избор трпев болки сат-два и не се трпеше повеќе.
Во моментов со тоа се борам, изгледа цвеклото ми прави болки во желудникот и тоа до позади како што опиша.
Ме задржаат поарно тука да сум над надзор и да не одам на работа да мирувам мо дадоа инекција прогестерон засега немам ништо ама многу ми е тешко и страв а како ќе го снема хематомот ??
Ke bide se vo red toj mozi i da stoi nema da smeta jas seuate go imam ama sega fala bogu sum vo red bebe kloca vnatra hahah