Не знам каде да го поставам прашањево: породепородена сум пред 2 месеци, немам уште менструација. Како ќе знам ако пак останам трудна?
Нема поврзаност помеѓу доење и менструација. Две деца доев паралелно имав и менструација. При доење имам и забременето.
@Meckicja на повеќето ни запињаат на око твоите совети. Некогаш го претеруваш. Само малце осет, ништо повеќе не треба.
@Meckicja Треба да си ги преиспиташ советите а не нас да ни се пушташ дека те замараме. Уклучи малце логика,две години ако доиш две години ќе немаш циклус?
Ne Mila mnogu ubavo znam oti e taka za doenjeto a I da ima nekoja nesto protiv treba da si gi bira zborovite malku ne da vrega
Размисли малце дали е стварно така,еве имаш блиска која дои јависе и прашаја ако ни сме луди што кажуваме дека нее така.
Мешиња, да спуштиме малку топка. Сепак сите сте во осетлива фаза, да нема непотребни стресови кои би ги чуствувало можеби и бебчето. Делењето совети, иако е секогаш верувам добронамерно, нека биде претпазливо и барем чуено/прочитано од доктор. Доколку е сопствено искуство нека се нагласи тоа, дека за сопствениот случај и сопствената состојба. Од друга страна, и оние кои ги бараат истите, нека не заборават дека во врска со терапии и јаки болки и слично секогаш треба да се обратат и на лекар, не само тука.
Девојки влагам во 8ми месец, еден месец мака мачам со киселини ми гори желудникот, кажете како се справувате со киселини, освен со хемија...мислам дека претерав со гастрогард веќе... Има ли друго чаре...
Зошто ја нападнавте членкава meckicja без контраргумент ? Првата менструација зависи од многу фактори но е тесно врзана и со динамиката на доење! Од лично искуство прва менструација со првата на 6 месеци,со втората на 8,кога прекинав со нокни подои ,добив.
Пробај со ладно млеко. Мене тоа највеќе ми помага. Кисела вода некогаш помага, некогаш не. А и не ја сакам баш, со сила ја пијам.
Jas pijam dva pati do tri pati dnevno tolku mi kaza Dr oti smeam da pijam mi ja smiruva nervozata I za nea Dr trajkovski mi rece oti moze da pijam I dijazepam oti sum veke vtoro tromesecie ama ne pijam zasega posle nego I drugi Dr prasav dali smeam da se napijam dijazepam mi rekoa da ama gledam da go izbegnam