Здраво женски Јас сум во 11та недела па сакам да ги прашам тие што се во понапредна фаза кога започнале со вежбање Поздрав и имајте убав ден
Три пати по едно пијам ипак е витамин и нема штета. А ДиАзепам само од дозвила на доктор и не значи дека ако на некоја и дозволиле да пие дека треба и друга да пие. Јас имав многу јаки нервози и за малце ќе настрадав фаталано од нервоза но сега сум поопуштена и пробувам максимално да бидам смирена.
Бедоксин матичната ми рече да го пијам бидејќи имам мн киселина уште сега во првото тромесечие и ми рече земи бедоксин и почнав да зимам по едно на ден после јадење и помалцр коселина имам од пред тоа ама сакав да знам дали можд и по 2пати
Поради вакви и слични "совети" Инаку јас добив три месеци после пораѓај, а доев 5 месеци. Нема правило, секогаш има исклучоци.
39+4 - уште никаков абер. ЦТГ рамна линија. Купив ананас и цел викенд ќе водам љубов. Desperate times call for desperate measures.
По литар сок од ананас пијам веќе 2 месеци, може и повеќе. Абер нема Крајот е најбавен дефинитивно. Мене веќе сѐ ме боли, имам и некое запаление на мускул кај ребрата, стомакот е уште горе и притиска.
Здраво сакам да прашам дали ви се има случено во текот на бременоста косата да ви опаѓа и што користевте против тоа? Убав ден
Само за јадење Порано мислеле дека не е добар во бременост да се јаде. Прочитај ја статијата. https://www.healthline.com/health/pregnancy/pineapple
Не е точно. Ова е бабини некои совети кои не се совпаѓаат со науката.Науката кажува да се јаде во целата бременост ананас не штети напротив.Бромелинот во него ќе штети ако одеднаш изедеш 20 ананаси што е невозможно како и со се друго се што е претерано не чини па така и ананасот.А за контракции и такви работи тоа се чисти глупости
Znam oti ne steti I jas pijam sok od ananas nego prasa zasto ananas zatoa go jadat nekoj .ama realno I spored mene sebabini devetini
Мајкиии calm down. @Meckicja и ја можев да пишам за дијазепамот дека е "дозволен", и мене ми кажа лекар дека физички и психички не може да направи штета, ноооо не смееш од ракав да тресеш совети како да си лекар. Јас така кажав за Аналгин, нооо мене мојот лекар така ми рече. Не ми рече кажи им на сите смејат. Еве пиев Аналгин до сега четири пати, фала му на Бога се е добро Секој лекар за свој пациент. Овде мислам и не е место за лекови да се коментира. За храна, во смисла бананата има магнезиум и добра е за нервен систем, може да пишуваме.
Ти го земаше дијазепамот? Луѓе, ниеден лек на своја рака не се зима, фала богу денес имаме достапни доктори 24/7 за секоја мака постои решение и терапија, се препорачано и дозирано од лекар.
Земав Хелекс 0.25 цел месец без да знам дека сум бремена. Значи зборев со гинеколог и невропсихијатар зошто коски ми се тресеа од страв. Сега да не се правиме и ние, некој повеќе знае од сите нас. Значи, не е препорачливо, но каде што мора се зема и цела бременост. Братучетка ми истера девет месеци со Хелекс. Жива и здрава ќерка има. Кога има потреба од лекот како било кој друг за тироида, срце, гликемија, подобро е да се пие лекот отколку да се остави и да се направат компликации.
Мене ми паѓаше првите 3 месеца купив шампон за против паѓање ама не ми помогна после само од себе ми се смири еве сега немам никаков проблем дури ми расте нова коса
Јас па имам некои тешкотии само мокрам на секои 5 мин и како притисок имам доле. Можно е да сум настината ама мене ми се уврте во глава дека ми е скратен цервиксот Косата и мене ми паѓа многу ваљда е нормално.