Најверојатно е поради недостаток на витамини на следната контрола ќе се посоветувам со доктор да видам што мислење ќе даде инаку @monik55 за мокрење ич не спомнувај понекпгаш ми доаѓа таму да се префрлам да спијам од што претерано многу мокрам
Пред три недели ми беше мерен и беше супер. Нема индикации и затоа неми го мереа,а и јас не бев на класичен скриниг па да барам да ми мерат кажав и пред некој ден бев за конзилијарно и се собраа околу мене за плодот да го гледаат и ми направија скрининг најбитно беше тоа.
Не си се оптеретувај непотребно. Нормално бебе расте и повеќе притиска на бешика. Баш пред две недели и јас го поставив истово прашање. Но, после како некое чудо се намали тоа мн грдо чувство како некој да ми ја гмечи бешиката, а јас секој момент ќе се подмочкам. Веројатно бебе завзеде друга положба и не ми прави повеќе толкав притисок. Е сега намалив со лубеница јадење може па и до тоа да е. Како и да е, сега и на др место чувствувам клоцање, што значи кај да е ќе се премести бебе и ќе помини тој неугоден момент. Ако не поминува, провери си урина ако не си проверила во скоро. Избегавај диуретици и теши се дека е нормално. И чувај се од настин и промаја. (звучам како баба знам) На сите ни е така, кому повеќе кому помлалце. Ако ти е за утеха
Уринокултура правев пред недела дена и чиста беше,можно е и да сум настината и промаја да ме има фатено спиеме со ширум отворени прозори а јас само по маичка спијам. А и приметив дека може и од кафето да мие.
јас вчера пиев една чаша скопско мнг убаво ми дојде мххх... минатата недела првпат пробав 1 чаша бело винце на свадба и вчера 1 чаша пивце...ваљда не сум претерала а
Za pivo ne zboruvaj vojna vodam da dojdam do edno pivo iako procitav deka ne e preporaclivo sepak dusata mi saka
Дечки вака термин ми е до 28.08 што значи веќе надминат цела недела одам на 2 дена на цтг и докторот ми вика од понеделник да ме остават во болница (чаир) јас не чуствувам нилаква мачнина дури ни плпдот не ми е спуштен... а башка што нели они рачунаат последна мен. А мене бебето ми е зачнато на 13.11 со сигурност... не сакам да останам во болница воопшто сакам природно со болки од дома да си отодам плодова вода се тоа е океј ... ве молам совет ?
Мене вчера мм ме скапа молење да пробам една капка вино, ама душава ич не ми сакаше. Пред да останам бремена бев мераклика за чаша винце уз вечера кога ќе бевме излезени. Ама сега како киселина го гледав и дури грозно ми беше кај мм го гледав. А пивце никогаш не сум сакала, а сега кај читам лиги ми течат.