Како сте мешиња? Ние сме утре на контрола, не чека првиот скрининг па сум ЕПТЕН возбудена! Рано е или сепак можно е да ми спомнат кој пол е бебушко? Јас ноќеска сонував како сум родила машко бебенце и како го дојам. Дури чувствував како се движи млекото низ млечните жлезди, а прва бременост ми е и немам појма какво е тоа чувство. Колку го сакав бебето во сонот не се опишува со зборови, ако толку знам да сакам во сон, колку ли ќе го сакам на јаве? Аххх веќе почнав да ја сонувам нашата прва средба!
здраво на сите ние сме добри убаво си спиеме и почнавме да јадеме иако одбираме што јадеме,некако некоја храна ни мириса. малце ни подболува стомаче често и имаме грчеви A и одиме на половина сат во копатило да мочкаме,изгледа бебуш е долу затоа така било. сепак се надевам се е во ред со бебуш бидејки има време до наредна контрола наредниов месец. поз до сите )
Еве не и нас пофторно,ние денес си купивме најважните раб за синчето . Се спремаме за неговото доаѓање.
Velat deka ako sonuvas kako imas momcence deka ustvari devojce ke imas...I jas sonuvav non stop kako imam masko bebence ama nikako nemozev da mu go vidam liceto i na krajot izleze deka devojce nosam... Za polot mislam deka e mnogu rano da ti kazat Ubavo da si pomines utre i da si go vidis bebceto
Јагода рано е за да се види полот ! тек на нареден преглед би требало да се види Инаку ЈАС се осекам супер , апетит нормален , гледам да се хранам здраво да пијам мноогу вода ... овошје обавезно Со малово до сеа јадевме праски , последниве за оваа година ... не се веке тоа тоа и праските И така имајте убав ден
моето поранешно омилено овошје,а сега и јас исто Nе бре праскиве несе како на времињата ич Dа некупуваме а Mм си сака
Добар ден мамички денес бевме на контрола и машала малото расте секој ден се повеќе и повеќе веќе е 12 недели и 1 ден старо ви благодарам на сите за советот ќе видиме за еден месец что ќе каже др. Абаз и дали ќе ни се крие немиркото ( немирката ) бтв прочитав некаде стравови околу срцевата акција па и јас да кажам можеби ќе помогне на некоја идна мама јас два месеца не знаев дека имам бебенце во стомачето и во текот на тие два месеца пиев алкохол пушев цигари накратко она што не треба за мало бебенце кога дознав веднаш прекинав со сите тие глупости и да бев во 8-мата недела од бременста и срцевата акција беше в ред ... И покрај тоа што пиев апче против бременост после сум му штетела со алкохолот и цигарите бебенцето имаше големаа желба за живот и ете сега и кога ја ставам раката на стомак се осеќа и се приметува подигање на стомачето во ритам на чукањето на неговото мало срценце преубаво чувство е тоа дај боже сите да си го доживеете ( идни мамички )
и јас чекав 5 год и јас имам болки ниско доле во стомакот ,бурбрезите, јајниците и каде не ајде двете сме појаки се че издржиме за нашите бебенца
не знае душо токму тоа го пишав пред малку во тамата страв од породуванје ,види таму што пишувала .неа форумов фемина и служи за привлекуванје внимание пошто изгледа не го добива доволно на друго место.ги отру сите теми каде што имаше прилика да пише.ама мислам дека сите редовни членки веке ја знаат.
Па добро бре жени за вас што и да напишам е отрување на тема. Тоа што имам страв а вие немате незначи дека ја трујам темата. Ете се плашам а за тоа што зборувам сум слушнала за тоа па затоа се плашам господи господи секој мој збор го правите како очи да ви вадам . Слободна тема секоја мајка си прашува си кажува од што се плаши како поминала на контрола па и јас истото што има лошо тука?
Мене во 15 недела ми кажа докторот секако со наша согласно кој пол е мерејќи ја бутната коска и воопшто не згреши. Не згреши ни мојот мајчински инстинкт. Си знаев оти е машко, интуиција.
feminki ne znam dali po greska pisuvam ama zosto znam deka temava e najcesto posetena i zatoa se obrakam ovde, denes mi se sluci nesto grozno se istegnav na desna strana sedejki vo krevetot i da zemam nesto vo racete me strekna bolka vo meseto, ispaniciv mnogu vikam gotovo, eve me sega lezam i cesto odam vo wc da proveram dali imam krv na toaletot, za srejka nema se nadevam nisto ne napraiv aman ponekogas i ne mislam pred da napravam nesto inaku sum 15 nedela od bremenosta mnogu mi e strav deka doziveav eden spontan ne sakam da go doziveam povtorno se molam na Boga nisto da ne mi e (
истото ми се има слуцено неколкупати и јас се имам оптегнувано па силна болка како некој да ме пресецува у стомакот ама и мене ме има заболено со паника одма кревав за секоја ситница паника... фала богу се е во ред.. не се гризи нема нисто страсно само не се истегнувај не е пријатно цувството и одма паницеме.. јас така утрата кога се разбудував се оптегав усте сонлива бев па ми се има десено... без паника мила...се е во ред со бебуско усте малку ке поцне и да те клоцка па ке се друзите... поздравцее
Леле јас па цело време ќеркичка сонував, и кога ми кажаа машко се` бев убедена дека грешка е докторката. И така дур не го родив и му го видов тулето
Последиците од алкохолот не се гледат во текот на бременоста, се гледаат од кога ќе се роди бебето. Ако количината на алкохол кој си го конзумирала е повеќе од чаша пиво на ден, особено ако си пиела жестоки пијалоци (вотка, виски, коњак итн ) добро би било да му го кажеш тоа на матичниот гинеколог. Конзумирање на алкохол во текот на бременоста е еднакво на дрогирање со тешки дроги, истите последици ги има по плодот.
добро утро месинја како сте како спијавте јас спијав reli bad ,,,забите ме болат многуу уфф едвај се наспав утрово бар три сати инаце и одев бас многу у тоалет само си моцкам ,и си моцкам од се ке да е незнам ама знам дека утрово сум гладна како волк многу јадам пецурки абе кога ке видам ма у тегла ма така тазе или на пица или супа и много други работи лигицки ми тецат ко на бебус хахахах од со ке да е лелел абе ние труднициве ем сме за смески ем за заленје хахах бременоста е цудесија бозја ,,убав ден
добро утро мамицки и од нас.. ние сонливи сме малку а ни ни студи.... сега зимата нема да мозам да се стоплам мене особено ми се слатки јаболките така си ги апнувам секој ден,,поздравцее до ситее мајкицки имајте убав ден
Добро утро женички,вчера си ги видов двете цртички и сум пресреќна ќе може да ве дружам на темите,меѓутоа има еден друг проблем,од вчера ме фати некоја настинка што никако не ме пушта,грло ме боли многу и главата ми е како балон,носот тече па затнат,абе од кревет неможам да станам,еве денес и на работа не отидов,многу ми е лошо.Пијам цело време чаеви,витамин ц се напив и парацетамол,ама страв ми е да не се случи нешто.Кажете ми вие како се справувате со настинките во бременоста.Еве после закажав на преглед да видам дали ќе се види нешто иако мислам дека е рано,некаде 4 недела сум.Ви посакувам убав ден на сите