Тоа е друго веќе Па во ваков случај јас би слушала доктор. Сите имаме желби, ама најважно е сѐ да биде во ред на крај. Мое мислење е да го послушаш докторот и во понеделник да останеш како што ти кажал. Освен ако не почнат болки дотогаш
Можно е прашај го докторот најубаво јас ги пием само фемибионот ти не пиеш никакви таблети и која недела си
Pijam Pregnatol i folikast za da ne se ispustam dopolnitelno nisto ne primam,inaku sum vo 11ta nedela
Се водам како 41 ва недела а докторот ми вика дека бебето ми е уназадено 2 недели.. што точно си одговара на мојата пресметка за недели
Консултирај се со доктор али се мислам дека е до хормоните и затоа ти опаѓа косата се ќе се среди кога ке поминат 3 месеци барем кај мене така беше се надевам дека и кај тебе е така
Ne go smetam za nisto seriozno no sepak ke se konsultiram iako kako sto rece posle 3ot mesec se doaga vo normala
Гестациските недели се според последна менструација, значи и тие се сметаат. И јас знам кога е зачнато отприлика, ама се водам по последна менструација и на ехо одговара според менструална старост, а сигурно не е тогаш правено Не знам дали ме разбираш. Значи ако измерил добро докторот (бидејќи може и да не измерил, во последниот месец тоа е потешко), тогаш назадува бебето за две недели. А тоа може да укажува на слаб проток или плацентата е веќе зрела, па бебето не може да се храни веќе.
Мене од почеток па до сега 23та недела не ми се врти во нормала и користам еден куп шампони и маски ама не помага..
Исто и јас имам проблем со косата, купив шампон против опаѓање ама ништо... А баш си мислев од витамините уште толку ќе ми се зацврсти косата, познавам жени што додека беа бремени косите им беа како од реклама, сјајни и бујни ама изгледа ништо од тоа...
Мене досега ич не ми паѓаше, а косата ми стана побујна и посјајна. Далеку од како на реклама со моиве изгорени врвови, ама поубава. Но сега некако почна да ми паѓа, ама не мн, а знам дека после пораѓај катастрофа ќе паѓа. До хормоните е се
Дали кога ќе се исправите нагло, завртите ви се алучува понекогаш да ви зујат ушите? Јас се чувствувам плус како затната, имам некоја болка кај носот и челото, какп да ми се синусите... И уште нешто, 17+2 сум, дали тоа се смета за 18та недела и веќе 5ти месец?
А што вика ехото? Бебето, вода, доплер...тоа сѐ ли е во ред? Направи муабет со докторот бидејќи во Чаир тие со надминат термин ги задржуваат на патолошка да ги следат ако сѐ е во ред, па после одреден период ако не сака природно да тргне пробуваат со провокација. Имам и пријателка а сретнав и една девојка во болницата кои ги чекаа по 10 дена да почне природно процесот. Без гајле, но како кажат доктори-така.
Вагинален преглед имаше? Мене на 7ми ден ме задржаа , за да ме следат и ако не да пробаат со провокации, ама му текна на бебе само да излага уште истиот ден вечерта, па 6:00 сабајле, 8ми ден надносено си се породив со природни болки. Инаку кога ме задржаа плодова имав, болки немав, пукнат водењак немав, но на бебето не му беше веќе арно внатре и ме задржаа и да го следат, нонстоп бев на цтг закачена. Мене многу ме провоцираа со рака, за да ми подпомогнат да пушти грлото на матката и им успеа Слушај ги, како кажат.. така, со лесно
Хаха а што ако мрда што ќе ти прават во болница и мене цел ден плус ноќе ја осеќам без престан мрда и тоа е убаво што мрда кога не мрда 100 филма си правам..
Ете ме од вчера на болница имав пак огроми болки во желудникот и ме болеше цел стомак и цел грб и половина, исто така повраќав многу, примив прво една инфузија во амбуланта вчера во 6 но не помина и ме пратија на болница, ме гледаа и на ехо матката ми беше згрчена од болка ама бебчето во ред беше но заради сигурност ме задржаа ноќеска. Апчиња Утрогестан од 200 ми даде да ги испијам 2 наеднаш па ми пушти матката, уште 2 инфузии до спазмекс и реглан и никако да пушти желудникот цела ноќ не заспав и еве уште ме боли. Док ми вика боледување да земам па ќе видам во понеделник што ќе кажи и тој. Загрижена сум
Офф нека е со помин душо. Мене пред неколку дена нешш се скарав со мм ме фатија будалите и бебе без престан 12 часа ми мрдаше. Исто и кога бев на крштевка изгледа од музиката 2 дена не се смири ич. Гледај да нр си вознемирена оти тоа се чувствува и не можи да се смири.