Ти благодарам мила што ме тагна и што си се сетила на мене, многу значи , навистина Веќе сум 10 недела и како да осеќам дека гадењево се поднамалува, а и почнав некако да го контролирам истото. Поткаснувам нешто овошје или зеленчук ако се појави гадење и поминува. Ќе спомнам само дека мене на крајот на втората бременост за киселините многу ми помагаше грицкање на свеж морков и кисела вода. Ова го спомнувам , оти читав погоре дека една од членкиве се жали многу на киселини. А на тие членки што многу сакаат повторно да ни бидат во темава, од срце ќе им посакам што поскоро да ни се придружат тука Ви посакувам добра ноќ...
Женски од вчера почна мн да ми крцка карлицата. Кога се вртам во лежење, па во движење почнавам да испуштам такви звуци како да се разглобувам. Знам дека е нормално да се прошируваат коските за да има кај да расти бебе, а и за самиот чин на пораѓај, ама јас имам огромни колкови ( како мала се тешев ај барем ќе иман лесен пораѓај) и сега ова ме заплашува до каде ќе оди. И ај покрај тоа што навечер цела се укочував, туку почнаа и стапалата да ме болат и покрај тоа што пред спиење пијам мг директ. Најново вчера и горе кај бутините исто како во пубертет кога растев. Од сите болки дур да заспијам утро ме фајќа и си реков ај ќе спијам до доцна. И еве сега пак ме буди тоа ужасно крцкање Цела крцкам. Некој со слично искуство? Или јасе распаѓам
И јас имам широки колкови и вистина е дека лесно оди пораѓајот да знаеш. Еве истата сум и вчера пишав,едвај станувам од кревет од што крцкам и се распаѓам од што ме боли се. Место да поспијам малце јас се ококорив уште во 7
Мене не ми крцка,ама ужасни болки во кичмата имав па докторката ми даде магнезиум и навистина ми помогна.
Течност е ја нема во вид на крем ама не мачкам многу често затоа што некако не се менува бојата и онака чисто да дезинфекција. Сеа не знам може треба почесто ама мислам дека после пораѓај се враќа у нормала. Нешто слично како што излегува linea negra и после се повлекува. Нема зијан и од често мачкање ама тоа мислам дека е повеќе за дезинфекција бидејќи ациди борици е уствари борова вода. Па нешто како дезинфекција доаѓа не знам така ми рече
Zenski sakam da ve prasam dali na nekoi delovi od teloto vi ima izlezeno kako kruzni belezi? Na mene mi ima izlezeno na desnata noga i toa golema ete skoro 2 meseci si stoi i nema aber da pomine neznam od sto izeguva ni kako pominuva a primekam i na levata noga mi izlegoa 2 ama pomali, ako nekoj ima takvo iskustvo neka pise
Мене вчера ме пуштија од болница, ништо не ми дадоја терапија само утрогестан и тоа мислам дека без потреба, немав болки во матката само во желудникот и цела стомачна празнина. Денес па имам мускулни болки изгледа од повраќањето и грчевите, неможам ни да седам, ни да одам, ни да лежам, секако ме боли дури и воздух што земам ме боли дијафрагмата. Ништо немам пиено, ми рече матичниот можи спазмекс но не се напив, ми е грев за бебето 4 инфузии примив во рок од 15 саати. Утре сум кај матичниот па ќе видам што ќе кажи.
Што може да значат светкиве пред очи? Никогаш во живот сум немала сега имам. Слабокрвна не сум пред недела дена правев крвна слика. Кога ќе се свртам на страна ми се појавуваат како мушички незз како да ги објаснам. Има некој вакви?
Јас ги имам пред да се онесвестам. Во бременоста на 5та недела ми се појави при долго шетање мислејќи дека јас тоа го можам. Редовно кога ќе се преморам. Да не се форсираш многу и губиш енергија?
О Омг Нема ваљда да стресам. Ми се појавуваат најчесто кога ќе се загледам не дека преморена или нешто. Или јас премногу се анализирам или којзнае што е работава.
И мене така ми се прават точкасти светки кога ќе се изморам физички или нагло од наведната положба ќе се исправам посебно на сонцево.Ништо страшно не е се случува
@monik55 ти која недела си? инаку како сте со раположение? јас буквално сум вака - горе -доле, добро-лошо расположена