Па и некако овие 2 дена послабо ми е активно. На апликацијата читав дека сега повеќе ќе спие преку ден кога се движам, па се тешам со тоа. Уф ќе пукнам, ова ми е прв пат досега 1 месец цел да не сум појдена на контрола. Инаку се на недела две одев. Ама последниот пат толку се изнервирав и се само стресови си правев, па си реков што сака нека е ќе издржам и јас како и сите други на 1 месец да одам. Порано и ич не ги гледале, па поарни бебиња од нас раѓале. Сега само стресови, назад е, понапред е. Мало е, големо е. И кога ќе се роди испаѓа дека врска немало со тоа што го кажале.
Devojki pred 2 nedeli pravev brisevi se bese cisto, no ovie denovi osekam cesanje.. Da pravam li pak brisevi ili?? Cela sum ispanicena..
Да не имаш кандида добиено? Таа се јавува при пад на имунитет. Консултирај се со твојот гинеколог тој најубаво ќе ти кажи што како.
Денес контрола,прв скрининг ехо океј,утре на приска. После еден месец конечно го видов малото. Само што ја стави докторката сондата ова шиза,клоца,игра со нозете не застанува. Па со рацете мрдаше,ги ставаше околу врат или во уста незнам... Не застана ич за тој месец што го немав видено душа ми, стопли. Ау,што ако е такво немирно кога ќе пораснам ќе клоца до клоцање Прекрасно чувство во секој случај.. Ич не бев во мисла што како ќе биде,добро излезе.. Асја,денес нека е ваш ден,Бог нека е со вас и те чекаме да ни пишиш
Да не имаш матка свртена наназад? Јас имам, па кога читав за бременост пишууваше стомакот многу помалку се познава кај тие жени..
Никој ми нема спомнато такво нешто. Ама баш со една тетка што има 4 деца зборев и ми кажуваше дека со некои и растеле кон кичма и стомакот и бил помал. Појма немам, сега за 2 часа одам да видам што се случувало за овој месец. Пс. Па и не дека немам ич стомак. Кога си гледам слики од претходно каде сум рамна сега личам огромна. Само во споредба со други лучам мала. Ама знам дека не е убаво да се споредувам. Секој си е за себе.
И јас не се споредувам со други зошто ќе шизнам од нервоза мислам. Стомакот ми е како за 5 месец а не за трети, се што имам од облека ме стега, да се разбереме ме собира ама ме стега во стомакот и од жал за бебчето си купив едни труднички панталони. Ја слушам свекрва ми до 5 месец ништо не и се познавало, ја прашувам мајка ми она ми вика јас се поправив во 3 и после во 7-8 месец, гледам тука слики и ве читам повеќето во 5 месец а не ви се познава, јас кога ќе се најадам целосно ми се подувува стомакот, се спојува горниот со долниот дел и таман ко за 5-6 месец Само викам не се спореедувам, секоја е различна, еве на пример јас немам мачнини и повраќања, може си расте бебуш побрзо ама можеби и повеќе ми се фаќа храната сега, зошто количински исто си јадам не знам одбегнувам да мислам на тоа, ама морам, во септември сме на свадба, кумови сме, а кумата уште не знае што ќе носи, односно дали ќе ја собере нешто
Јас пред недела две настинав пробав со чај супи почнав да кашлам се јавив кај матичната ми кажа парацетамол можам и оспен , но еве сега тоа скоро помина освен шлајм наутро сега чешкање црвенило на вагината од оспенот незнам што е паметно навистина а и ние со по 2 доктори ???? Избезумена сум искрено а ништо не е нормално што се случува
И јас станувам како балон а 4ти сум. Али и јадам како луда морам да признаам. Три месеци ми се лошеше али сега мислам наплатив со јадење. До крај веројатно ќе се тркалам, стомаков ми изгледа како 7ми месец. @ajaja95 и јас имам матка наназад свртена али изгледа малава ја исправила чим се ширам на сите правци
Амин,фала ти многу,ми значи секој убав збор и молитва! Болките сеуште такви,бев на цтг,ме прегледаа,2цм отворена,докторката ми рече дека најверојатно вечерва ќе биде.Она сакаше да ме задржи,ама блиску сум,па си реков покасно ќе си одам..
Ovia pregnancy Се беше супер. Бебе си одговара на терминот. А јас само 1, 5 здебелена, затоа мешко мал. Се на бебе си оди. Тоа е 750 г. Така и нека си остани.
Super, mnogu mi e milo deka e se vo red so bebus i so tebe, bar da ne se grizis. Jas ja spustiv aplikacijata samo uste da vidam kako funkcionira. Ja biva li ?
Па и јас на форумов ја дознав. Ми ја фалеа. Арна е. Секој ден излегуваат нови информации за бебе и за тебе. Интересни статии. Ок е.
Денеска бев на втор скрининг дунде си расте си одговара на сите димензии 22+5 само не дава да лице да видиме многу активна свртена со глава горе а со нозе мава право на бешика затоа секој 5 мина... у веце анализи све ок само малку настината и песок кај бешика па ме фаќаат болки понекогаш ми даде терапија ќе се среди плацентата почна полека да се крева па следниот пат ќе видиме битно дунде си расте и има точно 500 гр. .
Probiotici pij obavezno koga zemas antibiotik,jas si gi pijam lactogin kaps,za zastita od kandida,posto prethodno non stop mi se pojavuvase
Истата сум и јас бебево е 470 грама 22 недела од вчера, а стомак нема, има ама не е труднички. И се така си мислам кај расти бебево, да не мрдаше незнам што ќе правев