1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Па и некако овие 2 дена послабо ми е активно. На апликацијата читав дека сега повеќе ќе спие преку ден кога се движам, па се тешам со тоа. Уф ќе пукнам, ова ми е прв пат досега 1 месец цел да не сум појдена на контрола. Инаку се на недела две одев. Ама последниот пат толку се изнервирав и се само стресови си правев, па си реков што сака нека е ќе издржам и јас како и сите други на 1 месец да одам. Порано и ич не ги гледале, па поарни бебиња од нас раѓале. Сега само стресови, назад е, понапред е. Мало е, големо е. И кога ќе се роди испаѓа дека врска немало со тоа што го кажале.

На Ljubica87, @Verba, lavica82 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2018
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    804
    Celata sreka i lesnotija neka bide za tebe denes

На Asja му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Snowhite2

Snowhite2 Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2017
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    258
    Devojki pred 2 nedeli pravev brisevi se bese cisto, no ovie denovi osekam cesanje.. Da pravam li pak brisevi ili?? Cela sum ispanicena..

4. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Да не имаш кандида добиено? Таа се јавува при пад на имунитет. Консултирај се со твојот гинеколог тој најубаво ќе ти кажи што како.

На aceee99 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Денес контрола,прв скрининг ехо океј,утре на приска.
    После еден месец конечно го видов малото. Само што ја стави докторката сондата ова шиза,клоца,игра со нозете не застанува. Па со рацете мрдаше,ги ставаше околу врат или во уста незнам... Не застана ич :D за тој месец што го немав видено душа ми, стопли. Ау,што ако е такво немирно кога ќе пораснам ќе клоца до клоцање :D
    Прекрасно чувство во секој случај.. Ич не бев во мисла што како ќе биде,добро излезе..

Асја,денес нека е ваш ден,Бог нека е со вас и те чекаме да ни пишиш :*

На pianogirl, lackygirl, Iki lepi и 5 други им се допаѓа ова.
  6. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    354
    Да не имаш матка свртена наназад? Јас имам, па кога читав за бременост пишууваше стомакот многу помалку се познава кај тие жени..

7. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Никој ми нема спомнато такво нешто. Ама баш со една тетка што има 4 деца зборев и ми кажуваше дека со некои и растеле кон кичма и стомакот и бил помал. Појма немам, сега за 2 часа одам да видам што се случувало за овој месец.
    Пс. Па и не дека немам ич стомак. Кога си гледам слики од претходно каде сум рамна сега личам огромна. Само во споредба со други лучам мала. Ама знам дека не е убаво да се споредувам. Секој си е за себе.

На lavica82 и aceee99 им се допаѓа ова.
  8. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.346
    И јас не се споредувам со други зошто ќе шизнам од нервоза мислам. Стомакот ми е како за 5 месец а не за трети, се што имам од облека ме стега, да се разбереме ме собира ама ме стега во стомакот и од жал за бебчето си купив едни труднички панталони. Ја слушам свекрва ми до 5 месец ништо не и се познавало, ја прашувам мајка ми она ми вика јас се поправив во 3 и после во 7-8 месец, гледам тука слики и ве читам повеќето во 5 месец а не ви се познава, јас кога ќе се најадам целосно ми се подувува стомакот, се спојува горниот со долниот дел и таман ко за 5-6 месец :envy:
    Само викам не се спореедувам, секоја е различна, еве на пример јас немам мачнини и повраќања, може си расте бебуш побрзо ама можеби и повеќе ми се фаќа храната сега, зошто количински исто си јадам :?: не знам одбегнувам да мислам на тоа, ама морам, во септември сме на свадба, кумови сме, а кумата уште не знае што ќе носи, односно дали ќе ја собере нешто (wtf)

9. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Kakva aplikacija koristis ?

10. Marija 84

Marija 84 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2018
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    176
    Јас пред недела две настинав пробав со чај супи почнав да кашлам се јавив кај матичната ми кажа парацетамол можам и оспен , но еве сега тоа скоро помина освен шлајм наутро сега чешкање црвенило на вагината :^):^) од оспенот незнам што е паметно навистина а и ние со по 2 доктори ???? Избезумена сум искрено а ништо не е нормално што се случува

На Iki lepi му/ѝ се допаѓа ова.
  11. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    И јас станувам како балон а 4ти сум. Али и јадам како луда морам да признаам. Три месеци ми се лошеше али сега мислам наплатив со јадење. До крај веројатно ќе се тркалам, стомаков ми изгледа како 7ми месец.
    @ajaja95 и јас имам матка наназад свртена али изгледа малава ја исправила чим се ширам на сите правци :)

На S.J.Parker и ajaja95 им се допаѓа ова.
  12. Asja

Asja Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.112
    Амин,фала ти многу,ми значи секој убав збор и молитва! Болките сеуште такви,бев на цтг,ме прегледаа,2цм отворена,докторката ми рече дека најверојатно вечерва ќе биде.Она сакаше да ме задржи,ама блиску сум,па си реков покасно ќе си одам..

На Kitten, Milaаа991, Coco31 и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Ovia pregnancy

Се беше супер. Бебе си одговара на терминот. А јас само 1, 5 здебелена, затоа мешко мал. Се на бебе си оди. Тоа е 750 г. Така и нека си остани.

Последна измена од модератор: 6 август 2018
    На Coco31, LoveHope, Marija 84 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Super, mnogu mi e milo deka e se vo red so bebus i so tebe, bar da ne se grizis. Jas ja spustiv aplikacijata samo uste da vidam kako funkcionira. Ja biva li ?

15. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Па и јас на форумов ја дознав. Ми ја фалеа. Арна е. Секој ден излегуваат нови информации за бебе и за тебе. Интересни статии. Ок е.

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    @paleska3 Те чекаме на рапорт :*

17. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Денеска бев на втор скрининг дунде си расте си одговара на сите димензии 22+5 само не дава да лице да видиме многу активна свртена со глава горе а со нозе мава право на бешика затоа секој 5 мина... у веце (waiting):lol: анализи све ок само малку настината и песок кај бешика па ме фаќаат болки понекогаш ми даде терапија ќе се среди плацентата почна полека да се крева па следниот пат ќе видиме битно дунде си расте и има точно 500 гр. .:clap: (fingers) :inlove:

На 0ли, podravka, Coco31 и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Iki lepi

Iki lepi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2018
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    306
    Probiotici pij obavezno koga zemas antibiotik,jas si gi pijam lactogin kaps,za zastita od kandida,posto prethodno non stop mi se pojavuvase

На Marija 84 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2018
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    804
    Jas ja imam Flo isto e ok

На Milaаа991 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.140
    Допаѓања:
    24.465
    Истата сум и јас :) бебево е 470 грама 22 недела од вчера, а стомак нема, има ама не е труднички. И се така си мислам кај расти бебево, да не мрдаше незнам што ќе правев :D

На aceee99 и Milaаа991 им се допаѓа ова.