Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Ke treba da si zakazes za vtor skrining kaj Dimcev (ako kaj nego sakas da odis) negde kaj 22+ nedela najubavo. javi si se na vreme zosto kaj nego e guzva.

На saramila09 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Јас веќе направив втор скрининг и тоа денес ..утре ќе наполнам 23 недели.. е сега незнам како да направам :|

На Lavica2016 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Napravi? pa kaj kogo ?

4. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Др.ивановски ми пишал кај др.димески сум слушала за него ама него познавам ако имаш број од сестрата или од него да закажам да отидам овие денови ако има слободен термин..

5. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Мене ми го дадоа за покачени тромбоцити. За крвна регулација го даваат.
    Туку јас сакав друго да се консултирам. Според датата на последна менструација сум 25+0. Според мерките на матичниот гинеколог 23+5. Според др од скринингот втор сум 24+3. Значи ова се се недели според термините. Кои пресметки се гледаат? И дали е страшно и има ли причина за паника што моето бебе не одговара на терминот според последна менструација?

6. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Nemam broj, jas zakazav na toj opstiot za kontakt vo sistina. Najubavo da se chues utre so Ivanovski da go prasas za sto potocno te upatuva.

7. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    Кај Драшко Димевски во Систина за фетална ехокардиографија. Тој преглед се прави во 27-8 недела и не е задолжителен, но убаво е да се направи, зошто подетално му го гледаат срценцето на бебето. Доколку се пораѓаш во Систина, ако го напрвиш тој преглед во бременоста, по породувањето ќе му направат уште еден бесплатно.

8. M.B.

M.B. Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2018
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    197
    Мене колку толку ми помагаше свеж рендан ѓумбир.

Не знаев. Јас редовно конзумирав ѓумбир, по малку додуша, и ни к од контракција немав. Скоро цел ден откако ми пукна водењакот, чекав болки, ама ништо работа - ме породија со царски.

Последна измена од модератор: 7 август 2018
    На CatL4dy му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    354
    Има ли некоја искуство со вртоглавица, ама буквално од нигде никаде почнува се околу да ми се врти и трае неколку саати??

На aceee99 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. CatL4dy

CatL4dy Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2017
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    289
    Немој алкалакс во бременост, пробај јас од тонус леб одам редовно во вц а исто кога имам помага и на виталиа има трици, по 2-3 лажици со јогурт ќе ти ги разбуди цревата.

На S.J.Parker му/ѝ се допаѓа ова.
  11. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468
    Мериш притисок? Кое тромесечие си? Баш сабајле читав дека во второ тромесечие е очекуван нискиот притисок и тоа може да предизвика вртоглавици. Пробај да не стануваш нагло. Јас имам многу низок притисок деновиве, 85/55, ама ми се нема случено да ми се сврти.

12. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    354
    15 недела сум, ама одеднаш доага не ми е претходно лошо ништо

На aceee99 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Marija 84

Marija 84 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2018
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    176
    @ajaja95 пиење вода во такви моменти да ти поминува побрзо се е нормално во бременоста :rofl::rofl::rofl::rofl:

На ajaja95 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Мене ми се вртеше од утрогестанот на почеток. Ако не го користиш мораш на течности да зголемиш и тоа многу.

15. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Мешиња доброутро, ако има некоја што го носела ниско бебето да ми даде мислење.
    Мислам дека ми е ниско стомакот, цела дланка и повеќе можам да ставам под гради па тек после почнува стомакот и како да виси надоле, пречесто одам до вц зошто мн ме притиска бешиката и кога ќе седнам на шоља како болка и влечење во самата вагина осеќам. Уринарна инфекција немам.
    Имам мало дете од 11 кг кое сама го чувам периодов и го кревам, се наведнувам, цел ден сум активна.
    Матичниот изгледа ми е на одмор, дали се итни вакви ситуации, незнам како да реагирам? 25 недела сум

16. Charlotte*

Charlotte* Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.191
    Мене ова ми беше од првите симтоми.
    Измери притисок обавезно.
    Само не паничи, нормално е.
    Ја многу глупо реагирам на вртоглавица, место да застанам, јас брзам. :D
    Пиј колку што можеш вода, направи и крвна слика ако немаш направено може и железото да е.
    Не станувај нагло и ако ти е низок притисокот касни нешто благо. :)

17. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    1.927
    Третава бременост ми е таква , и јас на секоја контрола ја "масирам" матичната со ова прашање:lol: највеќе ми е што имам прв царски па како со конец затегната сум долу ниско . А стомакот ми е издолжен како тиква нанапред . Кога се качувам по скали го шутирам нагоре од што ми е толку надолу некако . Така сум ја носела бременоста тоа добив како одговор . Немало опасност никаква. Освен што мене ми смета многу а јас сум веќе 38гн. Уште од 32-33 гн. не можам нокти да си сечам на нозе , ма никако не смеам да се наведнам еднаш ќе го "бакнев" подот :D ми смета и на судопер со судни маки мијам садови. Од кола со помош слегувам ... И то :D Консултирај матичен сепак ,но ете да знаеш дека може и да е сосема нормално ;) А што убаво летав во првите 2 бремености за мерак никаква помош не ми беше потребна за ништо .
    А за кревање не кревам бидејќи на неколку пати намокрив гаќи :rofl:и се помирив дека не можам да кревам и толку .

На wings му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sandrice25

sandrice25 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    172
    Јас имам ама не онака класично се да ми се врти туку како да се заљуљувам лево десно, само исто и јас реагирам мн лошо одма паничам па си праам дополнително тахикардија и си влошувам состојба :)
    Ако крвната слика ти е во ред течности повеќе и одмарај колку можеш повеќе.

На ajaja95, Charlotte* и tambelina им се допаѓа ова.
  19. Karmina1989

Karmina1989 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2012
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    751
    И мене на брисевите во 12 недела ми најдоја кандида и ги користев овие вагиналети, тогаш ми помина кандидата одма се осети се нормализира секретот и стана прозирен, млечен а не како претходно густ бел и на моменти дури и жолт. После неколку месеци во 20 недела повторно истиот секрет како з а кандида и повторно се повтори и сега пак сум на истата терапија овие вагиналети и Нустатин крема. Имало и др вагиналети ми рече докторката меѓутоа не биле целосно безбедни во бременост и некои дури предизвикувале и крварење, па рече да не експериментираме и пак овие да ги користам. Со среќа мила што побрзо да ја решиш кандидата иако мислам дека се јавува поради пад на имунитетот, придонесува и внесувањето на шекери, што можиш повеќе пијај јогурт и користија терапијата кај мене безбедна беше иако на упатството пишуваше да не се користи кај трудници.

На abc1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. pianogirl

pianogirl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2018
    Пораки:
    715
    Допаѓања:
    940
    Не се секирај не е ништо страшно. И мене како новогодишни светки ми излагаат ама нормално е. Е сеа лошо е ако почне недај Боже да ти се заматува видот или само како у една точка да ти оди фокусот е тогаш треба консултација со доктор бидејќи и тоа е чест симптом на бременоста.