Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.198
    Допаѓања:
    24.609
    После грчот боли 3 дена ногата, ќе помини ;) 3 дена со ред ме фаќаше во 3 часот насабајле, па сега ако сетам дека ме фаќа стапалото одма го виркам нагоре и поминува.

На Marija 84 и tambelina им се допаѓа ова.
  2. Smetalink

Smetalink Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    221
    Фалаа мене ме фаќале ама помали не како овој толку јак што дури мускулот ми беше здрвен се надевам дека нема појче да ме фати :) ептен голема паничарка сум а не треба така да се мисли одма на глупости

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Smokva90

Smokva90 Активен член

Се зачлени на:
    6 август 2018
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Феминки, дали е дозволено да се јаде урда (печена во зелник)? Да не спаѓа во онаа категорија сирења/ млечни производи што не се препорачува да се јадат...

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.020
    Не знаев дека и таква категорија на сирења/млечни производи има за во бременост. Две бремености терав, супер поминати и се си јадев. Јади си што ти сака душата :) Се смее во бременост, некои работи во умерени количини, освен алкохол, тој скроз отпаѓа :D

На Среќичка, @Verba, Charlotte* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Smokva90

Smokva90 Активен член

Се зачлени на:
    6 август 2018
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    http://americanpregnancy.org/pregnancy-complications/listeria/

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.020
    Абе и салмонела од јајца и пилешко може да се фати ако е вака... ке си пазиш само од каде и што зимаш... Мислев прашуваш за домашен зелник со урда, за купено периодов во жештиниве се би пазела секако..

На only44you и tambelina им се допаѓа ова.
  7. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Јас од пусти страв сега надвор само пица вегетаријана јадам. Инаку штом термички се обработува нешто не е опасно, ќе умри салмонелата или листеријата. Инаку опасни се непаатеризирани млади сирења како фета. Најубаво читај на амбалажа и ако пишува дека не е од пастеризирано млеко не земај.

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lavica82

lavica82 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    661
    dali se normalni bolki vo kicma dole nisko epten vo 25 nedela

На Minnie 1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.020
    Да не си се преморила? Какви се болките? Се додека се трпи болката, не е многу јака и не трае многу долго, нормално е... Напиј си се магнезиум и легни малку..

На lavica82 и only44you им се допаѓа ова.
  10. lavica82

lavica82 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    661
    ne sum voopsto premorena,od sinoka me fati da me boli, i uste eve ko da ne e pominata, ne se jaki bolki.unaku sum so bliznaci i odma panika me faka dali e normalno

11. Smokva90

Smokva90 Активен член

Се зачлени на:
    6 август 2018
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Да, прашував за домашен зелник правен со рефус купена урда инаку јајца секако само тврдо варени/добро пржени и месо само термички обработено.. од пусти страв сувомесно живо не јадам... освен печено во пица..

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lovc4e

Lovc4e Нов член

Се зачлени на:
    6 мај 2018
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    4
    • Ве молиме пишувајте кирилица.
    Zdravo devojki ajde da ve prasam vasite bebcinja od koga pocnaa da mrdolat vo stomaceto ... jas sum 18ta nedela i oste nesum osetila da mrdoli maloto a bev na kontrola srceto mu slusaa se bese okey... zagrizena sum inace prva bremenost mi e

13. Smetalink

Smetalink Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    221
    Не се секирај кај мене почна околу 20 недела и пак не го осеќав секој ден на моменти така ама не се плашев пошто се си беше во ред сега сум 28 недела и го осеќам секој ден некој ден е поактивно некој ден е поспано :)

На Lovc4e и Marija 84 им се допаѓа ова.
  14. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468

Зашто да си загрижена и зашто си правите непотребни нервози и стресови? Бебето уште е мало и не може да се осеќа толку колку што очекувате. И јас сум 18та недела и сите ме прашуваат дали сум го осетила ама уште ништо. Тоа се толку слаби и нежни мрдења што е можно да се случуваат а ти да не си свесна дека е тоа тоа. Чил малце и уживај. Сè во свое време.

На Lovc4e, FreeMind и Smetalink им се допаѓа ова.
  15. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.267
    Јас сум 22 полни недели и сеуште не чувствувам нон стоп онака активно мрдање, само кога ќе легнам или кога ќе каснам благо.
    Бев исплашена зошто е тоа така ама кога и да отидам на ехо ми се чини ќе излезе од стомакот од мрдање и вртење, па си викам изгледа јас сум дебелокожец или од што ми се превртуваат цревава нон стоп не си распознавам кога ќе ме штуне беба.

На Lovc4e, @Verba, Marija 84 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    Го чистев вецето со циф доместос и полирапид, се трудев да не вдишувам многу претходно не ми сметал мирисот толку ама сега да многу и тоа,
    дали би му наштетило на бебенцето тоа што дишев?
    а инаку чистев со нараквици и врати и прозор отворен. сега ми е мисла тоа , ако штети не го чистам веќе ,
    ќе и го препуштам на свекрвами тоа .

17. Marija 84

Marija 84 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2018
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    176
    @Veki4kaa остави на свекрва ти хахаххахах со полирапид чистам и јас а Доместос ме гуши го исфрлив скроз од употреба

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.267
    Секој викенд си ветувам дека веќе нема да се доближам до детергент затоа што после секое чистење чувствувам грутка в грло ама пак си терам по старо..

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.020
    Ако и до утре уште те боли, оди сабајле да те ѕирнат за да ти е мирна главата. Јас болки нонстоп си имав (фаќаа одреден период траеја така 2,3 дена, ке поминеа и во круг) од почеток до крај... во карлица, кичма, колкови, препони... болка што се трпеше, се шири и поместува се, па ке подболнува се до крај да знаеш, особено со близнаци..

На lavica82 и Nika_P им се допаѓа ова.
  20. lavica82

lavica82 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    661
    @mariz fala ti na sovet.taka i mi kazaa,bev do bolnica i dr mi rece deka e normalna takva bolka dole nisko u kicmata.i rece i uste poveke i ke osekas,duri kaza deka i slabite menstrualni bolki bile normalni,deka se tegnele ligamenti,i zatoa rece se poveke i ke imas takvi bolki,i se dodeka ne se na intervali takvite bolki i ne se pojacuvaat deka ne bilo strasno.stomak so mi se stvrdnuva navecer rece i za toa deka e normalno i deka i toa se poveke natamu ke sum go osekala potvrd.hah ispadna se so osekam deka e normalno.

На Marija 84, only44you и mariz им се допаѓа ова.