После грчот боли 3 дена ногата, ќе помини 3 дена со ред ме фаќаше во 3 часот насабајле, па сега ако сетам дека ме фаќа стапалото одма го виркам нагоре и поминува.
Фалаа мене ме фаќале ама помали не како овој толку јак што дури мускулот ми беше здрвен се надевам дека нема појче да ме фати ептен голема паничарка сум а не треба така да се мисли одма на глупости
Феминки, дали е дозволено да се јаде урда (печена во зелник)? Да не спаѓа во онаа категорија сирења/ млечни производи што не се препорачува да се јадат...
Не знаев дека и таква категорија на сирења/млечни производи има за во бременост. Две бремености терав, супер поминати и се си јадев. Јади си што ти сака душата Се смее во бременост, некои работи во умерени количини, освен алкохол, тој скроз отпаѓа
Абе и салмонела од јајца и пилешко може да се фати ако е вака... ке си пазиш само од каде и што зимаш... Мислев прашуваш за домашен зелник со урда, за купено периодов во жештиниве се би пазела секако..
Јас од пусти страв сега надвор само пица вегетаријана јадам. Инаку штом термички се обработува нешто не е опасно, ќе умри салмонелата или листеријата. Инаку опасни се непаатеризирани млади сирења како фета. Најубаво читај на амбалажа и ако пишува дека не е од пастеризирано млеко не земај.
Да не си се преморила? Какви се болките? Се додека се трпи болката, не е многу јака и не трае многу долго, нормално е... Напиј си се магнезиум и легни малку..
ne sum voopsto premorena,od sinoka me fati da me boli, i uste eve ko da ne e pominata, ne se jaki bolki.unaku sum so bliznaci i odma panika me faka dali e normalno
Да, прашував за домашен зелник правен со рефус купена урда инаку јајца секако само тврдо варени/добро пржени и месо само термички обработено.. од пусти страв сувомесно живо не јадам... освен печено во пица..
Zdravo devojki ajde da ve prasam vasite bebcinja od koga pocnaa da mrdolat vo stomaceto ... jas sum 18ta nedela i oste nesum osetila da mrdoli maloto a bev na kontrola srceto mu slusaa se bese okey... zagrizena sum inace prva bremenost mi e
Не се секирај кај мене почна околу 20 недела и пак не го осеќав секој ден на моменти така ама не се плашев пошто се си беше во ред сега сум 28 недела и го осеќам секој ден некој ден е поактивно некој ден е поспано
Зашто да си загрижена и зашто си правите непотребни нервози и стресови? Бебето уште е мало и не може да се осеќа толку колку што очекувате. И јас сум 18та недела и сите ме прашуваат дали сум го осетила ама уште ништо. Тоа се толку слаби и нежни мрдења што е можно да се случуваат а ти да не си свесна дека е тоа тоа. Чил малце и уживај. Сè во свое време.
Јас сум 22 полни недели и сеуште не чувствувам нон стоп онака активно мрдање, само кога ќе легнам или кога ќе каснам благо. Бев исплашена зошто е тоа така ама кога и да отидам на ехо ми се чини ќе излезе од стомакот од мрдање и вртење, па си викам изгледа јас сум дебелокожец или од што ми се превртуваат цревава нон стоп не си распознавам кога ќе ме штуне беба.
Го чистев вецето со циф доместос и полирапид, се трудев да не вдишувам многу претходно не ми сметал мирисот толку ама сега да многу и тоа, дали би му наштетило на бебенцето тоа што дишев? а инаку чистев со нараквици и врати и прозор отворен. сега ми е мисла тоа , ако штети не го чистам веќе , ќе и го препуштам на свекрвами тоа .
@Veki4kaa остави на свекрва ти хахаххахах со полирапид чистам и јас а Доместос ме гуши го исфрлив скроз од употреба
Секој викенд си ветувам дека веќе нема да се доближам до детергент затоа што после секое чистење чувствувам грутка в грло ама пак си терам по старо..
Ако и до утре уште те боли, оди сабајле да те ѕирнат за да ти е мирна главата. Јас болки нонстоп си имав (фаќаа одреден период траеја така 2,3 дена, ке поминеа и во круг) од почеток до крај... во карлица, кичма, колкови, препони... болка што се трпеше, се шири и поместува се, па ке подболнува се до крај да знаеш, особено со близнаци..
@mariz fala ti na sovet.taka i mi kazaa,bev do bolnica i dr mi rece deka e normalna takva bolka dole nisko u kicmata.i rece i uste poveke i ke osekas,duri kaza deka i slabite menstrualni bolki bile normalni,deka se tegnele ligamenti,i zatoa rece se poveke i ke imas takvi bolki,i se dodeka ne se na intervali takvite bolki i ne se pojacuvaat deka ne bilo strasno.stomak so mi se stvrdnuva navecer rece i za toa deka e normalno i deka i toa se poveke natamu ke sum go osekala potvrd.hah ispadna se so osekam deka e normalno.