Minatata nedela na predavanje vo Sistina za kozhata vo bremenost, mi ostana u pamet deka doktorot kaza edinstveno.od site lekovi vo prvo tromesec od bremenost najdizboleni se loratadinot.
Pa protiv strii machkanje samo so kremi, n baza na ulje, sto poveke Ma da so ogled na toa sto jas ispukv u 34ta nedela nisto ne pomaga koa.ke razmislam. Pred 2 nedeli davaa pokloncinja od.mustela.protiv strii.
Маж ми е професионален фитнес тренер вика никако Хербалјф и никакви слични прашкови не се дозволени во бременост
Јас од утре почнувам со 13-та недела и наместо да ми е подобро, мене се полошо и полошо ми е. Се повеќе се зголемуваат лошењата и мачнините. Ај што не сум способна за ништо, туку исто сум и многу омалаксана и само ми се спие. Но ова со мачниниве е индивидуално, секоја трудница различно ги доживува. Некоја воопшто не ги ни чувствува, некоја малце и до одреден период , а некои пак и до самиот крај имаат мака. Така да, не знам што конкретно би те советувала, освен да чекаш, гледај повеќе биди на чист воздух, јади полесна храна и тоа е. Ти посакувам се најдобро и со лесно нека е
Иста сум и јас, 2 месеци пијам апчиња за лошење колку да можам да јадам и два пати во болница бев по некој ден.. крш ама тоа е ќе се трпи, ке дојдат подобри денови се надевам Со лесно и кај тебе
Девојки фала ви на сите на убавите мисли и големата поддршка! Да ве известам дека денеска се заврши се уредно без болка и сега сум многу подобро со надеж и нови сили за втора бременост. Не се разочарувам продолжувам напред само со позитивни мисли. Се читаме дај боже во темава за 4-5 месеци
Дали понекогаш чувствувате кога лежите на грб внатре како топка во долниот дел на стомакот? И таму е како малку потврдо. Знам дека е бебето, но дали сте имале вакво чувство?
Јас утрово после мочкање, кога излегов од тоалет не помина 1 минута и ми се намокрија гаките со вода. 38+3 сум, дали да одам итно на преглед? Прва бременост ми е, не знам ни дали ова е пукнат водењак
Девојки ме фаќа грип или настинка појма немам што е 10 +1 сум и од страв од предходната бременост што изгледа поради вакви настинки и грипови преку цела бременост бебето имаше аномалија на б.дробови. Кажете некој совет нешто на природна база додуша на крај на ризичен период сум ама сепак. Иначе затнат ми е носот и ме боли грло. @Veki4kaa само храбро се ке помини мисли и на партнерот затоа што и нив им е премногу тешко и тие се соочуваа со иста загуба како нашата. Ова од искуство.