Mesinja dobro utro. Nakaj 15 nedela sum.Osekam nesto kako treperenje vo stomakot nesto slicno kako nerv koga vi igra ( se nadevam dobro objasniv) normalno e toa?
Девојки добар ден,само што се вративме од контрола 8ма недела сум,го видовме бебуш и го слушнавме срценцето.Само што го пушти докторот да го слушнеме мене веднаш солзите на очи ми навираа од радост Ни даде и сликичка па сега очите само таму ми одат...ептен сум си среќна
Мораш да се консултираш со гинекологот за било какви лекови, посебно за антихистаминици за кои мислам дека не се дозволени за време на бременост и доење. Не смее, и така метаболизмот на трудница целиот се пореметува, шејковиве од Хербалајф можат да предизвикаат страшни дијареи.
За настинка може супа со црн бибер цедени лимони чаеви. За грлото не смееш ништо бидејќи си 10та недела. Можеш да си направиш инхалација за носот со чај од камилица и малку сол стави во водата. Може и солени бебешки капки да ставаш. За се друго прашај доктор. Со лесно
Знае ли некој колку пари е преглед во Ремедика? Бремена сум 12 недела сакам општ преглед да направам кај д-р.Хаџи Лега во Ремедика бидејќи веќе еднаш бев кај него пред да останам бремена сега од како останав сакам и негово мислење покрај на матичната.
Слушнав поскапеле последниве месеци... нз кога си била ти. И јас 2100 плаќав пред 10м, пред 9м се породив таму. А после тоа им рипнале цените на се...
Мене ме прати рутински. На почетокот негде 10та недела. И на крај околу 30та исто рутински. Нема врска обичната крвна слика. Ако има некоја индикација може било кога да се испитаат.
Мене матичниот мој сеуште не ме пратил да испитам д - димери, а сум 26+. На секоја контрола прашувам дали треба, ми вика не уживај. А некако уплав имам од нив и сакам да ги испитам да сум рајат. На наредна контрола ќе му се запнам да ми даде упат, секако треба да испитам и крвна група. ( и за ова не ми дава упат, немало потреба штом сум ја знаела. Бивш крводарител сум, ама си го загубив картончето. А јас немам никаков документ и што ми вреди што ја знам. Ако одам да се пораѓам на приватно ќе ме изгорат и за тоа.)