Вчера денот хаос, 500 обрски после скринингот.. Се убедував дека нема потреба да одам на приватно, као на државна докторите биле најстручни, за на крај двајцата доктори Самарџиски и уште еден да си излезат на пуш пауза и да ја остават сама специјализантката да ми прави скрининг. Се скренав... си ќутеше, ако ја прашам нешто само одговараше: супер, супер, одговара на неделата... А на извештајот му штракнаа печат од Самарџиски. Ни сликичка не ми дадоа, рекоа немале хартија.. После тоа заминав да си ги завршам обврските низ град, ус пат купив 100 труднички маички/кошулки, фармерки, два фустани за бебица и џемперче малецко убаво розево Сега ќе одам кај матичниот со резултатите, доколку има потреба да закажам по приватниве додека не е касно.. Многу нефер однос од страна на докторот, се испонаша као ако немаш проблем не те гледам. Девојчето беше како во шок, може и првпат и дадоа да прави таа преглед, па 5мин траеше вкупно се..
Мене таква слична ми се правеше паметна во ходник ама ја решив за секунда. Ако може некако да ти презакаже маричниот за во четврток Ливринова е во амбуланта или оди на приватно
Девојчето не беше криво, затечено беше, ја фати трема. Убедена сум дека првпат ја оставија сама да прави преглед. Ќе зборнам сега со матичниот ако има макар 1% сомнеж дека нешто не е во ред ќе одам во Систина следната недела. Досега 3ца доктори го мереа бебето, ми рекоа дека се е во ред ама убедена бев дека специјалист за фетален скрининг треба да ми потврди дека навистина е така, за на крај да имам вакво искуство...
Денес бев на ехо кај матичниот, бебчето во ред 620г, 23+4 дена, сега пак ми рече машко е еден доктор машко друг женско. Е сега ми даде да земам кесички Сидерал фолико за крвта за железото, 20 кесички се по едно во денот се земале. Дали некоја ги има земано, какви се???
Немам искуство со конкретниот лек но Предлог: мед ,семе од коприва и лимон , многу трудници се со позитивно искуство за покачување на железото од природниов рецепт . Со вештачките суплименти некои искусуваат гадење повраќање констипација ... Сепак изборот е твој .Нека ти е Со лесно понатаму низ бременоста
Јас се вратив од одмор завчера и вчера одма бев кај матичната да ме види,вика ептен ти годел одморот и на тебе и на бебето го мереше бебко се си е во ред уште си е 5 дена понапред ни даде многу убави сликички,цервикс одличен плодова вода топ бебе големко,и притисокот некако ми се среди ми беше константно низок сега е нормален,а на одмор за 10 дена сум качила 3 кила битно се си е океј и многу сум среќна...ми кажа дека најсигурно е девојче ама ја пак ќе си чекам кај Димчев на втор скрининг потврда па да си знам за 100%
Јас ги користев тие во претходната бременост и можам да ти кажам дека сум презадоволна, доста се ефикасни. Мислам дека беа италијански, беа малце поскапички , ама алал парите за ефикасноста. Поздрав и секое добро
Здраво денес бев на преглед кај матичната, ама сакам и преглед да направам во Систина сега сум 30+1, во Систина ми закаѕаа за 5 дена. Што мислите дали би му штетел ултразвукот на бебето
Ne,nema nikakva steta Jas so kriticna bremenost sum odela i po 2 pati za dva dena na eho.I namesto na sekoj mesec odam na sekoj 20 dena na kontrola
Mene me porodi Dr.Nedzipi so carski rez i sum mnogu zadovolna.Poragajot traese tocno 23 minuti so stavanje kateter, spinalna anestezija i vadenje na bebo.Bolki nikakvi od rana.Tesko e prvoto stanuvanje po operacijata i nisto drugo.Vo cair so carski gi drzat 3 dena posto imaat dosta guzva,ako nema komplikacii.