Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. trudnicka

trudnicka Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    70
    Исто и јас магнезиумот го пиев 1 на ден но поради многу силни грчеви ми ја зголеми дозата на 2 кесички од по 300мг. Сега сум 34 недела а пијам уште магнезиум но од 350 мг 1 кесичка на ден.

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mama26

mama26 Активен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Zdravo trudnicki....ve citam podolgo vreme i konecno da vi pisam.Denes bev na kontrola,bremena sum 22nedeli,ama denes mi rekoa deka mi se skratilo grloto na matkata,ima li nekoj iskustvo so vakvo nesto i kako se spravuvavte....mnogu sum isplasena....pomagajte

3. Whitecloud95

Whitecloud95 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    381
    Здраво драги феминки! Неколку дена немам пишано во темава, бев многу растргната по доктори. Ми рече матичната да одам да земам крв, урина, брис, се со ред. Се убаво си истерав во вторникот, одам со резултати кај нејзе ми рече имаш слабо железо и ми даде едни Ferolan капсули да пијам. Домашните ме советуваа да си напраам домашен лек за слабо железо во крвта.

Еве го рецептот:

1/2 мед;
    4 лимони;
    100гр. семе од коприва.
    - Се конзумира по 3 до 4 мали лажички на ден.
    Ја прашав и докторката, чисто да не земам се на своја рака рече супер идеја со лекарствата заедно да си го земам и овој домашниот лек.

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    ох бе мама26 незнам сега дали е исто спустено и скратено грло на матка инаку моето е спустено јас се справувам со повисе лезенје пиенје магнезиум и молитва кон бога со да правам зивеам во страв инаку и јас сум 22 недели бас ови е ни се кризни мора да се цуваме немој само да кревас паника така станува проблемот поголем инаку јас имав и болки ама се намалија пиејки магнезиум само повисе лези одмарај и највазно цајце од камилица мене ми помагало за болки и онака психицки да се смирам и односи никако немоја да помислувас поздрав и господ нек ти е на помос дусооо :inlove: :inlove:

5. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    добар ден мамички како сте ми.. ние денеска со бебушката моја посебно расположени и весели... денеска ми е годишнината од бракот.. една година како сум во брак со моето маже... па повелете на благо :inlove: :^: поздравчее и убав ден

На okcenzi, ecapereca, girl-miri и 3 други им се допаѓа ова.
  6. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Avicena, од колку до колку работи? И за колку време ги даваат резултатите?

8. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    zdravo i od NAS denes sme mnogu mrzlivi ni se spija a mora na rabota :( ama ajde uste malce Do 2 30 i ke si odam inaku vcera spijav bese 11 mozi satot i kako mi se jadese banana abe vkusot bukvalno go osetev i taka se razbudev pa mm ne spijase i mu velam da odi da mi donesi banana :rofl: coekot se skina od smeejne :rofl: ti od spijane da stanis uste ne rasoneta banana da baras i toa cudo mi se sluci i taka uste spijam a Jas si jadam banana :rofl: so nema da ti se sluci vo bremenosta a dodeka ne bev bremena voopsto ne jadev banani ama ete bebceto si pobara :lol: i mnogu pocnav da kivam i samo so ke kivnam kutrata ja plasam mrda vnatre i toa mnogu ama so da pram Mama ne mozi da se kontrolira :lol:

9. auroraa

auroraa Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    843
    Мислам дека од 8 до 19и30ч. резултатите се готови после 14ч а ако не стигнеш истиот ден да ги земеш ти ги праќаат на маил.
    Незнам дали знаеш но имаат и нова локација, спроти Алумина во Тафталиџе е новата лабараторија.

10. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    396
    Добар ви ден девојки како сте ми? :)
    Ние сме мнооогу расположени и среќни,синоќа само што си легнавме со синчето и ете ја дуда на мама...мрда ли мрда,толку убаво чувство ммм не се опишува,некој 3-4 пати осетив баш убави удари а другите беа нежни движења :D :inlove:

Туку никој не ми одговори,дали некој може да ми каже каде точно се наоѓа ГАК ? Ни закажаа прегнед на 17ти октомври.И ме интересира колку чини прегледот(се работи за преглед во 20-21 недела/скрининг)? Значи матичната ми даде упат,и ќе се прегледаме со сино картонче.
    Ве молам некој да ми одговори :angel:

11. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Во државна болница треба да одиш. :)
    Кога ќе влезеш на главниот влез, од лева стрна првата зграда е гинекологија. Мислам дека нема шанси да ја утнеш.

12. mama26

mama26 Активен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Мила,само позитивна мисла и верба дека се ке биде во ред...господ е до нас и не чува...мораме да издржиме за нашите најмили

13. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    zdravo mamicki procitav ovde na temava deka na 20-21 nedela se pravi skrining ke moze li poopsirno nekoj vo licna poraka da mi kaze zosto e toj skrining fala mnogu???

14. Whitecloud95

Whitecloud95 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    381
    Честитки ddevojce! Уште многу години да си дочекате заеднички живот! :* :)

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  15. bebe.Marta2

bebe.Marta2 Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    35
    Mamicki aj pomos.. bev na gin. Ama imase mn guzva i sestrata vleze kaj doktorkata za da mi pisat terapija.. imav leukociti vo urinata, sluz, pokacen CRP i mn uriniram. Mi pisaa pancef apcinja i vag. Neo penotran.. e sega na niv pisuva deka ne see preporacuvaat vo bremenost i nezz sega sto da pravam a sakav da se vidam i so dokt. Da mi objasni ubavo ama guzva e ... se napnav mnogu, plus i kako da mi e dole bebushot, dali od inf. Osekam taka i se imam ispaniceno nezz ama mn mi e strav da ne se desi nesto.. a inace sum 27 ned. I 2 dena. Aj nekoja ako ima iskustvo neka pise, ve pozz i izbinete za lat od mob pisuvam

16. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209

тоа со леукоцити во урината не е ништо страшно , значи дека е нормално и дека е резултат на белото прање ... и јас имав на последните резултати ама не ми препишаа никаква терапија и рекоа дека е нормално тоа беше во 30тата недела ... не знам можеби терапијата ти е ради другите работи ... а за уринирањето не паничи , нормално е како расте бебчето да претиска и да одиш почесто во вц.... јас во текот на ноќта по 5/6 пати станувам да мочкам ... можеби има некој друг што може да ти помогне повеќе ... :)

17. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    ако мислиш на вагиналетите што пишува дека не се препорачуваат во бременост.. не се грижи мила слободно си ги стави. и јас кога примав полигинакс вагиналети исто пишуваше у упатство дека не се препорачуваат за бремени.. на сите лекарства пише така консултација со лекар советуваат.. слободно си ги стави. лекарите нема да дадат нешто што може да наштети..

18. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    1.858
    Ние денеска со бебушко мој посебно расположени и весели бидејки ги правиме последните подготовки за свадбата во недела, се познава дека и тоа е многу весело и само мрда

19. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    па се радува дека и тоа ке игра на свадба :*

20. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    тебе кога ти е терминот да ти дојдеме на благо?