Денес му ја варосавме собичката на бебе. Малку се заморив, но сега сум помирна дека бебе ќе спие во чисто и дезинфицирано. А бебка како да знае дека му ја спремаме собата мислам салта прави вмеше.
И јас сум тука некаде 14+6 бидејќи ми е втора бременост веќе порано почнав да го чувствувам бебушот скроз доле ( под папокот)баш како треперење што велиш ти кога ти е термин ?
И јас си ја чукам главата за истото, во период од 3 недели одам 3ти пат на ехо и тоа минатата недела имав мини скрининг кај матичниот, пред два дена главен втор скрининг, а следната недела правам повторување на вториот скрининг.. Го малтретирам беби, се крие со рачињата, ги покрива очите.. Жал ми е. А од друга страна знам дека ако не го повторам скринингот ќе си ја чукам главата дали е се во ред до крај на бременоста. Да не биде само ова пред малку ми се јавија за резултатите од уреаплазмата, пак е позитивна... Се отрув од антибиотик... Две кутии сумамед, една еритромицин, па ќе чекам утре пак да ме издозира матичниот со нова доза.. Хаос, се нешто ново! А бебко клоца силно од завчера, ме убедува да не се нервирам, да знам дека се е во ред Да видите како се гали со мм, тој го гали мешето и таа реагира, се врти и клоца уште посилно, од сега се гледа дека татина маза ќе биде
Мешиња ај и јас да се исфалам Само шо влегов во 36та,се е спремно,испрано испеглано и сега ке си чекаме.. Жими мајка едвај чекам да се олеснам татина мезимица душата ми ја изваде ко три бебиња да се а не едно
Lele nie tuka isto sme a ja nemam nisto napraveno, isprano i slicno Ajde uste malku pa da se olesnis Zenichki, denes bev za posledni brisevi i matichnata mi kaza deka sum "pechena" za carski. Sum imala tesno grlo na matkata. Pokraj toa na eho me gledase i papocnata vrvka bila okolu vratceto na bebe pa so toa demek definitivno sum bila za carski. Sega vo sreda sum povtorno naa kontrola pa ke sledime. Prasanjeto mi bese imala li nekoja vakva situacija a priroden poragaj. Jas sakav prirodno da se porodam, sea vaka odnapred sto mi kazha me iznervira malku. Sekoe dobro
По се изгледа многу голем паничарка сум. Знае ли некој што значи плацентата да ти е во втора фаза во 30+1, нормално ли е?
Dali nekoja ima pieno amoksiklav tableti.i mi dade za infekcijata makmiror kompleks vaginalni,i tot'hema za krfta mi bese slaba
Jas piev amoksiklav, trebase i vaginaleti ama stavam utrogestan i nemase prostor za drugi vaginaleti.
Ми се појави оваа недела зголемен исцедок...Млечно бело до светло жолтеникаво, но и многу водено...Вака ми има течено и пред да останам бремена, па се смируваше, но евњ денеска пак. Дали некоја од вас вака и има течено како водичка? На контрола сум во среда, до тогаш ќе користам сода па ќе видиме. Нема болка, печење, чешање ништо...само што е пообилно и ме нервира
Нормален е зголемен секрет во бременост. Само следи да нема промена на боја, мирис и појава на чешање и печење.
Imav infekcija na grloto, ispiv 1 kutija amoksiklav. Posle pak napraviv bris ja nemase veke infekcijata i plus za kandida napraviv bris bidejki mi kazaa deka predizvikuva vaginalna infekcija ama srekja nemase nisto
И јас бев многу исплашена, ама ми рекоа дека мора да се лечи. Ќе помине, се ќе биде во ред, само проверувај се почесто. Јас за 2 недели ќе одам пак за брис од грло.
Земам упат од општ матичен лекар и ги правам на микробиологија на државно во болницата. Тебе како ти открија дека имаш бактерија?