1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    Jas pravev analizi na krfta i mokracata i od tuka mi izelze slabo krvna zelezoto i infekcija pa ginekologot mi rece ako zq 10 dena ne se povleci ke napravime brisevi posto jas pravev pred mesec dena brisevi

2. Snowhite2

Snowhite2 Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2017
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    258
    Епа испиј ги лековите и потоа направи си контрола како што ти рекол матичниот.

3. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    Da ke gi pijam ama jas mn skapo gi pravam.na.privayen ginekolog 5000 den

4. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    Докторот денес мереше со глафчето беше 19 недела а со коската од нозете 21 а јас сум според мемструалниот циклус 21+5 незнам ме плаши оваа прошлиот пат беше една недела назад ама сега излезе 2 незнам дало некоја имала ваков случај

5. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.469
    Допаѓања:
    23.620
    Кај мене беше така. Ама се додека напредува добро и си расте од контрола до контрола нема место за паника.

На Martka и aceee99 им се допаѓа ова.
  6. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Можеби прашањето ми е малку глупаво и не е за тука ама нз кај да го поставам. Вејќе неколку месеци на едната града веднаш до брадавката забележувам едно чворче (всушност ми се појавија повеќе такви и знам дека се нормални), но ова е како со црно дупченце. Прво мислев да не ми никина влакненце, ама поминаа месеце и ништо. А вчера го приметив како позголемено и сега има 2 дупченца (како од игла боцнати) и такви црни. Знам дека вакви чворчиња нормално се прават и лачат некакво антибактериско масло ама дека црно вака ме загрижува. А глупаво ми е да го прашувам гинекологот. Се проверив од грутки немам ниш и не ме боли.

На aceee99 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    И кај мене има нешто слично, како црни дупчиња се со две потемни точки...и многу ми се стврднуваат во тој дел. Така да, мислам дека е нормално. Имам прочитано некаде дека се прават топчиња во бременоста на брадавиците, некакви жлезди биле тоа :)

На Milaаа991 и aceee99 им се допаѓа ова.
  8. Kaffe

Kaffe Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    663
    Девојки вчера правев крвна анализа и сите резултати ми се супер е сега само ме загрижува седиментацијата пишува 30/60, референтна вредност 4-6. Другото се е добро и е во границите на нормалата.

9. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Во бременост нормално е да се зголемува седиментацијата исто и холестеролот. Не се плаши. Мене ми беше 22 седиментацијата во 26 недела.

На Kaffe му/ѝ се допаѓа ова.
  10. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Кај мене седиментацијата е 43. Нормално било во бременоста и до 85 да дојде. Дури не требало ни да се испитува. Исто леукоцитите се покачуале и холестеролот.

На Kaffe му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Kaffe

Kaffe Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    663
    Фала ви, инаку сите други параметри се во ред.

На Milaаа991 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.086
    Допаѓања:
    24.357
    Исто и кај мене, седиментација покачена и холестеролот. Ама нормално било. :)

13. Cvetr

Cvetr Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Дали некоја има пиено беналгин во рана бременост ?
    Имав големи главоболки и морав да се напијам , може ли да биде штетно ве молам кажете ми .
    Се плашам да не го убие фетусот несвесно .
    И дали е нормално во првата недела да имаш големи главоболки ?

14. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.086
    Допаѓања:
    24.357
    Нормални се такви главоболки во рана бременост ги имав често, јас не пиев ништо, издржував некако, а ако пиеш само парацетамол, не друго. Ништо нема да му биде но колку што можеш одбегнувај апчиња во првите три месеци.

15. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.962
    Допаѓања:
    13.680
    На своја рака си се напила и во консултација со гинекологот?

16. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    20.539
    Главоболките се и повеќе од нормални во бременост. Еден од најчестите симптоми. А не сум се напила баралгин, ни никаков друг лек. Мораш да си прашуваш доктор пред да земаш лекови на своја рака. За да ти е мирна душата, јави му се на матичниот , и оди на ехо да те види. Не верувам дека има некои последици од еден баралгин, ама да си си ти помирна.

На only44you и Ѕвездички им се допаѓа ова.
  17. Charlotte*

Charlotte* Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.191
    Од едно ништо не може да се случи.
    Не земај повторно и не паничи зошто од паника повеќе беља може да се направи отколку од апчето. ;)
    Беналгин мислам дека се по состав како Аналгин, а ако (провери) е мене ми е дозволен, ама мене.
    На сам лек пишува дека прв и втор триместар со консултации од лекар можеби може да се земе.

18. an4ii

an4ii Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    441
    Околу папукот имам од време на време боцкање како со игличка нешто да ме боцка од што може така? На некој друг му се има ли случено вакво нешто? Инаку сум 12+5 недела

19. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    820
    Допаѓања:
    2.073
    Девојки, дали некоја од вас имала искуство со алергии во бременоста, не на кожа, туку на респираторните органи..чешање во нос, грло и сл. Што може да се пие во тој случај? Или мора да,се помине без лекарства?

20. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Мешиња уживајте во најубавиот период од животот тек ве чека "тешкото" :) ве читам и многу ми фали мешко се смеам со мм велам ајде друго да правиме вака се осеќам празна :) не веруваше кога ќе прочитам некоја мама како вели дека и фали мешко, ама стварно било така. Ве гушкаме со синко :*

На Coco31, Ѕвездички, Sparkles27 и 4 други им се допаѓа ова.