Епа мене само од левата страна и кога ќе се допрам како затегнат ми е така ме наболува и од време на време денеска ме боцка
mislam deka toa se poveke nekoj nelagodnosti od kolku bolki,jas cesto imam nekoj takvi sostojbi i veke se naviknav,na doktor koga ke se pozalam mi vikaat normalno bilo,ddka ne mozelo nisto da nr osekas,taka d a najverovatno dodeka ne e prosledno nesto so jaka bolka ne treba da ne voznemiruva.
Јас мн долу го носам под папоков скроз и кока ме клоца мн ме боли и често мокрам тие моменти на бешика ме удира 22 нед сум
Како се зголемува бременоста, мене се полошо и полошо ми е.... Мачнините и гадењата се поинтензивни се и не можам поради тоа да функционирам нормално, нити да спијам нормално.... Синоќа од спиење се разбудив од толку што ми се лошеше. Кога бев на последна контрола кај гинекологот, докторката ми вика , да , тоа е нормално....Јас знам дека е тоа нормално, но ова е веќе претеризам. Утре сум повторно на редовна месечна контрола, па ќе видиме...
Да, последнава недела така исто понекогаш ми се затегнува таму околу папокот. Си купив Mагнезиум на Natural Wealth 250мг и мислам дека ми е подобро сега во врска со затегнувањето.
Јас до крај имав мачнини и повраќав. Ми поминаа во истата секунда кога се породив. Не знам која недела си, ама ако продолжуваат и во второ тромесечие, барај си инфузија да се освежиш малку.
Бебево како да си игра со мојава психа уште сега некој ден ја има, лудува по цел ден, после два три дена одмора, повремено се појавува и ми буди грижи и сомнежи.
@snegce и јас имам така повремено како болки во јајниците, мислам нормално е. @only44you прашај Гастро Гард дали смееш. Мене тоа ми помага и кисела вода. Еве веќе 14та накај 15та после ручек мислам ќе вратам се. Многу ме нервира што немам грам енергија и само ми се спие. Седам со луѓе и пола време го мижам, пола сум активна у муабет.
Гастрогард смее да се зема во бременост слободно. Од денес почнувам 24 недела, болки долу во стомак имам 2-3 дена изгледа ми е настинат стомакот од климата. Енергија ич, на работа турбо, дома растурени, бебчето активно Мислам дека дури се роди вака ќе биди, стресно и напнато, само да ми е во ред бебушот.
Мене хормоните опасно ме тресат. Три пати на ден ми се менува расположението,не знам како вака до крај..
Отварам очи насмеана, пијам кафе со фб вести ги плачам децата во африка, британска туристка која паднала во јадранско ја разглабам 30 минути со освртна анализа на плима и осека, ги отворам анима мунди почнувам на глас да плачам и пцујам 1 саат по сите можни страни, го земам кутрето да прошетаме мислите ми одат зошто птиците не се уморуваат од летање, како овој тесла ќе ги произведе во рок колите, што ќе вечераме. Се враќам насмеана од осмица до осмица, за момент ја гледам пастата отворена и мм го јаде за доручек и се така во круг на околу еден час. Мислам дека полудувам
Иста сум и јас , нормално е тоа без гајле Која недела си ? Јас до пред 2,3 дена бев иста , едвај јадев некако , мачнини по цел ден , ми се вртеше , 3 пати се онесвестив , само спиев . Сега сум 15 недела и полека се опоравувам , се враќам во нормала
Витаминските што ги пијам во составот веќе содржат и магнезиум и витамин б6 итн..и сега ако дополнително земам магнезиум или б6 нема ли да дојде многу? Да не се предозирам пошто со витаминското веќе дневните потреби за витамини се внесени?
Неможеш да се предозираш, без гајле Организмот задржува онолку колку му треба, останатото се исфрла. А мислам дека концентрацијата во тие "мултивитамините" е мала, така што пиј си ги овие додатно.
Јас прашав и кај гинекологот, конкретно за б6 прашував кај неа и рече можеш не верувам дека може да се предозираш и некако не ми беше убедлива..затоа и овде да прашам
Женски како се справувате,оние што имаат упорна кашлица?дајте помош,еден месец трае веќе,пијам се природно,чаеви најмногу,ама не се издржува,дури и на повраќање ме тера самата кашлица,докторот вика вирусно е ќе помине,ама нема крај,мислам детево ќе го искашлам.