Мајки,споделете искуства со миом во бременост Како сте ја поминале бременоста со ваква дијагноза Секој совет е добредојден
Јас во 6,7 недела почнав многу да кашлам , по цел ден и ноќ. Пробав 4,5 дена со чаеви цеден лимон но немаше подобрување и отидов на гинеколог . Ми кажа да земам Хербион сируп од Тегавец , на природна база е и за 3 дена скроз престанав да кашлам. Го имаш во Зегин околу 150 ден е , секако прво консултирај се со матичниот.
Jas imav cela bremenost.Ne rastese i ne pravese problem.Otkako se porodiv na kontrolata posle nekoe vreme mi kaza Dr deka e porasnat,ne e koj znae kolku golem i da se sledi.E sega za slednata bremenost ke vidime.Nekni zborev bas za Trajkovski.Rece da ne go cepkame Pisav nekolku pati...zrno od crn biber da se zvaka.Mene posle transfer me fati jaka kaslica.Samo toa me spasi
Денес ми се случи катастрофа, излегов од кола и на два чекори се струполив,не можам да си објаснам што и како само се најдов на земја. Засега освен коленото што ми е лом, немам други болки ама цела се тресам од страв. Утре сум на контрола и за амниоцинтеза имам термин и се ми се собра не знам како ќе издржам. Мислите дека падот може да наштети на плодот?Болки во тој дел немам и секретот е чист
Која недела си? Јас така се испружив колку што сум долга и широка некаде крај на прво тромесечие и на дежурен ми кажаа дека не е страшно, бебето е заштитено со плодова вода. Ако ти е мисла, оди на доктор.
17+1 сум, се слушнав и со др.исто ми кажа како ти и секако имаме утре контрола рече денес одмарај Се молам се да е во ред Фала што сподели искуство
Смири се, многу трудници паѓаат посебно зимно време на мраз, ако немс крварење до утре ништо нема да ти се случи, до прегледот.
Денес пукнав мислам Бебе шутира во бешика а јас на 5 мин од да мочкам вака 30 пати може денес ми се смучи веќе. Уште нее качен горе испружено е под папук аман веќе нека се качи погоре
Денеска бев на преглед кај др.Хаџи Лега во Ремедика рече дека се е добро ама дека грлото на матката треба да ми го измери и ми закажа да одам пак кога ќе бидам 16та недела бидејки сега сум 12+5 рече рано било. Бидејќи предходно имав предвремен пораѓај во 6ти месец доктор Хаџи Лега рече да се следи грлото на матката почесто. Матичната на секој преглед со 4д ехо но не е вагинално вика го следала грлото и добро било ама може уште едно мислење и од др доктор ама она за сега овие недели ми викаше после касно ќе било според неа затоа закажав за сега ама др.хаџи вика рано било. Кога точно може да се измери грлото ? И дали вагинално го мерат? Смее ли вагинално во бременост да се прегледува?
Првото мерење е 16 недела, само вагинално. Потоа ќе следите на секој преглед штом имаш такво искуство.
Od pozitiven test pocnaa da mi merat.Deka imav konizacija pa skrateno mi e.Se porodiv vo 34ta grloto go nemqse voopsto
Само Алпенкрафт е спасот.Потполно иста бев 1 месец сигурно кашлав страшно дури,немав ништо на плуќа идев по лекари антибиотици пиев не ми помогнаа а не па чаеви.На крај отидов кај трета докторка ми препиша сируп на природна база и внатре во упатство пишува дека смеат трудници да го пијат,сите ги прашав дали смеам и матична и гинеколог и др доктори сите ми го одобрија ме спаси сварно,околу 480 денари е пробај ништо не губиш само никако на гладно
Едно прашање за оние кои се веќе мајки,можеби знаат..Ми кажаа имало нешто како влошки за во градник,за кога млекото почнува да протекува? Каде би можела да најдам такво нешто?
Мене само еднаш ми мереа до сега, 39 ми пишува. Сега ме замисли...сега,сум 19 та недела. Има некој симптом за скратено грло? Во секоја аптека има. @an4ii а имаше некој симптом за скратено грло?
Дали имаше примено инекции за зреење? Знам дека бебето не ти беше во инкубатор, дишеше самостално ако не сум грешка. Всушност 34 недела е 33+, нели?