Primiv dve dozi Flosteron.Taka e,sama disese i ne bese vo inkubator.12dena bese na Oint.34+3,4 den se porodiv
13 недела сум точно. Денес бев на редовна контрола, но докторката ништо не ми препорача да земам против мачнините, освен што сега наместо Femibion 1, да продолжам со Femibion 2.
Nemav mila simptomi.Jas znaev uste pred bremenost deka ke bide taka.Pravena sum konizacija.Uzivaj ti ne misli na nepotrebni raboti
Во Дм на Бејбилов макс до 80ден беа и има едни во аптекиве ТоТо, и тие се океј цена до кај 170ден. Има на Нук, Томи Типи и Чико, тие се прескапи, а имав на Чико со пумпата гратис неколку ми дојдоа, ништо поразлични не се од Бејбилов и ТоТо
Имала ли некоја до сега што и кажале дека плодот е 3 недели по напреден и појава на калцификати на постелката, 30+5 недела сум, да ми каже искуство . Се плашам за бебето
@lavica82 jas gi primav istite inekcii . Prvata tura kraj na 31 nedela, a vtorata tura kraj na 33 nedela. Gi primiv poradi toa sto prviot porogjaj mi bese vo 34 nedela. Pa doktorkata sto mi ja vodese vtorata bremenost od predostroznost gi predlozi ovie inekcii. Nemav togas (vo prvata bremenost )skrateno grlo, no imav vaginalna infekcija i poradi toa mi prsna vodenjakot. Vo globala neuredno mi bese vodena bremenosta pred 13 i pol godini. No fala mu na boga se se zavrsi dobro.
Мене ми мереа во 20 недела чинам и тогаш ми беше 4.0,а потоа и во 24 недела тогаш беше 3.67. И на двата прегледа со вагинално ехо ме прегледуваше др. Рече дека е попрецизно.Матичниот ми рече уште сега и веќе нема вагинално. Колку што јас знам нема симптоми. Јас прво и кренав паника дека ми е намалено за 4 недели ама после сфатив дека за секоја работа паничам и немам веќе сила за што попрво.
Девојчиња не се плашете од сондата за вагинален преглед, безбедно е сосема не се прави секој ден.Верувајте на докторите си ја знаат работата. Бидете опуштени и галете меше
Утре сакам да одам до Грција на некој ден. Денес купував во зегин креми, лекови и реков ај и нешш против комарци. Аптекарката ми рече да земам од тие алките што се против комарци (демек била најбезбедна за трудници) и зедов таква. Е сега се мислам колку реално таа заштитува? Ја има ли некој користено?
Па не знам. Така ми рече аптекарката и ај реков да ја послушам. Ама сега ми е шубе. А се мачкате ли аутан. Имам дома тоа, ама реков да не не смее?
Јас во четврток ќе одам на мерење на цервиксот па се надевам нема да ме мавне некој шлог со изјавата скратено е грлото. Бебе почна посилно да клоца дури у се осеќа на рака,вчера и татко му го осети па мислам ќе се швркнеше од радост. Полека полека се опуштаме двајцата и бегаме од стравот. Мене многу благо ми се јаде деновиве и неможам да се сопрам мислам
i jas od denes od ovoj pocnav,do sega piev od mg direct prasokot ama,ne mi deluvase pa sega so ovoj da probam jas pijam od rano,nekade od 13 nedela pocnav