Sto i da zemav nisto ne mi pomagase i vodata ja povrakav, 11 kg oslabnav. Odev na infuzija da me osvezat. Ima tableti antimetil ako ti dozvoli maticnata probaj so niv.
Мешиња,имам приоритетен упат кој трае 7 дена. На него нема за кај кој доктор е,бидејќи нели е приоритетен. Ќе одам еден ден од неделата во амбуланта,но бидејќи има по 2 или 3 др во еден ден во амбуланта дали ќе можам да влезам со упатот кај тој доктор што сакам или од шалтер препраќаат кај има слободно?
Ми даде анѕиметил ама не знам колку се ефикасни моментално пијам само чај од нане ама почнав и од него да повраќам
Мислам дека нане не треба да се пие во бременост За повраќање антиметил и ладно млеко да се напиеш со двопек. Најубав ден меше секое добро
На вратата пишува еден доктор до 11 друг од 11,двајца доктори се. Ти ако можеш некако да провериш докторот кај што сакаш да видиш кој ден е и од колку саат. На шалтер не одиш туку директ во амбуланта ја даваш книшката на сестрата и те викаат кога ќе поминат тие закажаните.
Sega veke da, no do 18-19 nedela povrakav. Nautro jadev bejk rols ili dvopek, taka pocnav da se stabiliziram. Ne se ostavaj taka moras infuzija. Jas 3 dena izdrzav no koga otidov vo bolnica ke kolabirav.
Јас сум 17 недела и уште мака мачам со лошење, ми се плаче. Не повраќам веќе но лошо ми е нонстоп. Да се понадевам дека како тебе ке ми мине за некоја недела.
Јас сум веќе 33та недела и во целата бременост досега немав воопшто мачнина ниту повраќав, ама последниве 4/5 дена што и да јадев повраќав. Отидов кај матичниот гинеколог и ми даде антиметил и еве два дена се е нормално. Така да мислам дека се ефикасни @anita123 мислам дека ке ти дозволи гинеколог пробај
So prvite dve bremenosti imav maka, ama ne olku i veke kaj 10-11 nedela zavrseni bea macninite. Ovoj pat mnogu potesko i podolgo traat i vo tekot na celiot den. Ajde toa... sina zelena se pravam vo liceto od nemok
Антиметилот се добри, но кога веќе повраќаш, ѓумбирот знае да е многу гаден. Мислам не сопира повраќање. Во буквална смисла осеќаш горење.
Jas se do 16 ned sek9j den povrakav infuzii dehidrirav ama od 16 mi prekina sukur se stabilizirav jadam sega
Денеска бев на скринингот за фетална морфологија. Е сега, бев кај друг доктор (искрено понезадоволна излегов) али бидна. Претходно ми имаат кажано дека постелката ми е на преден ѕид, сега пишува дека е на заден. Ја стварно не знам што е ова.....
Денес бебуш тотално ме исцрпи. Почна околу 7 да клоца и уште не престана. Слатки маки,што да се прави
Мене докторот ми кажа можам anti-metil на природна база се може до 4 во денот да се пијат а ако ми се ептен лоши реглан да испијам
Не се оптеретувај напразно, нема ништо посебно во тоа каде се наоѓа постелката може да е на преден или на заден. Ништо не е ни подобро ни полошо ако е на преден или заден. Гали меше и уживај
И кај мене беше ист случај. Мислам и дека се менува пошто на секое гледа кај ми е постилката. Ама нема врска каде е е. Само да не е долу ниско врз цервиксот поради опасност од плацента превиа. Мојот тоа само гледа, дали е горе. А на заден преден нема врска.