Стави ги нозете во сад со колку што можеш да издржиш жешка вода внатре со едра сол и држи ги така. Потоа напиј се парацетамол, ќе се испотиш и ќе видиш како ќе ти биде подобро Фала ви многу. Не бев загрижена за тоа на кој ѕид е, туку како вака може да се менува...Тоа ме зачуди
И јас бев за истото загрижена па др ми објасни дека до 20 г.н може да мигрира и како што кажа Milaaa991 битно е да не е доле,уживај си
Пред некој ден читав некоја членка имаше пишено дека помалку и мрдало бебчето, овие 3-4 дена многу помалку ми мрда од претходно и се грижам, мора за нешто да се нервираш 24 недела сум, дали е нормално?
Некогаш се повеќе активни,некогаш помалку. Ваљда е нормално. Мене вчера цел ден и вечерта и ноќе само ме клоцаше. Денес,па го нема. Мене па цела бременост не ме фати стрв за ништо,денес па суши ми се јаде. Ама викаат не било добро сирова риба да се јаде,па ќе се обидам со нешто друго да се залажам.
не се плаши.исто ми беше сега пред една недела се вратив од одмор..таму кога бев 10 дена многу послабо мрдаше некој денови скоро ич,искрено не се плашев викам сигурно ужива дека јас опуштена бев викам сигурно ме осека и бебко па и тоа се опуштило хихи..ама затоа кога се вративме од одмор одма почна со мрдање помалку а еве последниве денови дури досаѓа
Јас вчера сменив дневна рутина, со цел ден шетање по жешко и угорнини..и помалку ми мрда..ама еве како се вратив пак на лежење по дома се враќа полека во нормала. А за мислење, се мислев и јас ама си реков да не паничам...ќе си навлечам црни мисли.
Мене докторот ми вика бебе во стомак спие од 16-20 часа на ден и обично тоа го прави додека мајката е во движење зошто тоа му доаѓало како нишкање. Јас сум 24 +4 и релативно доцна почнав да го чуствувам ама затоа сега е супер активно. Како ќе расте ќе му се смалува простор и не ќе може многу да мрда. Сакав да прашам колку време измеѓу две боцкања се чека при испитување на скриен шеќер?
епа ете да, кога си активен тоа си одмара коа лежиме тоа мрда...значи кога сум пливала на одмор тоа се љуљало ххихихи затоа мирно...ама дека ми спие 16 саата тоа не,зошто деновиве спијам ја по 7 саата тогаш незнам а останатите саати цело време мрда
Мене така на два пати ми се случува. Ја нема, па подле 2~3~4 дена ја има исто активно како претходно. Се утепав читајќи по странски форуми, бидејќи тие денови се изморував и имав грижа на совест, но ништо важно не заклучив, а на контрола сум дури за 10тина дена. Значи од свежо искуство ти споделувам, сметам дека нема потреба за паника, ама ако си сакаш за мирна душа оди си на доктор. П.с. забележав дека при газирани пијалаци мојава се размрдува, па ако не ти смета може да пробаш и така, испиј некоја чаша па одморај на грб
Mislam deka e dva casa ova za skrieniov seker. A vo vrska so kako raste bebe i pomalku prostor za mrdanje nemora da znaci moe do posledno mi gi remetese organite pa i edni silni klocanja.
Ако ви е мисла напијте се чаша кока кола и ред чоколадо. Легнете на грб и за некое време се јавуваат. Мојот беше прилично мрзлив па вака секогаш го размрдував.
Mojata luduvase do posleden moment.Na masa me spremaa za carski a taa klocase Mnogu mi falat tie momenti edvaj cekam povtorno da gi osetam
Hahaha te razbiram vo potpolnost uste po navika znam da se fatam za mese i posle samo oooo eve mi go meseto guga do mene
Мајки, ајде малку помош...каде во Ск да најдан пижами , спаваќи, по соодвеѕна цена и гооолем број ... Деновиве веќе планирам да почнам до купување, и да од каде најчесто купувате бебешка облека, ....
Isti se znaci so moeto bebce vcera na eho sakavme da I go videme licenceto pola saat samo mrdase ne zastana ic
Не се плашете што кога сте поактивни помалку мрдаат, и кога ќе ги родите ќе видите дека сакаат нишкање и шетање во раце за да се смират Кога сте во мирување се поактивни.