И мене ме фати носот многу ми тече и само инхалации праев на пареа со чај од камилица и некогаш со сол,сега почнав и да кашлам па знам дека помага чај од кромид тоа ќе пијам ... покрај повраќањето и уште ова ми треба .. многу го чуствувам и како подуен желудникот што може дљ се пие ?
Мешиња Го слушнав !!!! Го слушнав како чукаше !!! Го слушнав најскапоцениот звук! Сеуште ми е во ушите Се беше во ред фала Богу. Се посрамотив. Уште плачам
И ние денес го видовме тулето ок си е се си расте си претка ли претка,цервиксот е 47 и е одлично. Првата недела од септември сум на контролен скриниг дај боже се да биде во ред и веќе да пуштиме душа на уживање и исчекување на најмилото. Докторката ме караше со моите глупави прашања што ги читам на интернет дури малце претера и ме изнервира малце ама ми пројде.
Здраво, ме интересира дали се закажува преглед во чаир? Во првата бременост одев само за цтг и пораѓањето ми беше таму. Бев со царски. Сека сум 29та недела, па сакам да одам и таму на преглед, на консултации.
Девојки помош денеска со бигче се средував и незнам дали сум се исекла или изгребала со нокти но вечерва на улошката имав една капка крв кога бев у вц немаше ништо и после тоа пак уше една мала капка крв пак у вц нрмашр ништо кога се избришав и ставив утрогестан ама немаше нишо ни на прстот ни па на тоалетот кога се бришам .можно ли е пак да прокрвавам се испаничив
Mozes da si pravis inhalacii so fizioloski rastvor samo ne e steten za bremeni i mozes kolku sakas tolku da go pravis a pomaga. I investicijata za inhalator e najrazumna.
Дали некоја има мака како мојата. Навечер околу еден ме фаќаат како боцки на нозете како да ме каса нешто,ова трае подолго време,прашав докторката вика од циркулацијата тие. До 4 саат немжам да заспијам што ме чешаат нозете.
Sindrom na nemirni noze.Nisto ne mi pomogna.Stanuvav gi stavav vo ladna voda,stavav oblogi acidi borici.Nekoj efekt ne vidov.Ke pomine majka,koge ke se porodis
И јас го имав на крај. Не како трпки ама некое безвезе чуство, како тежина во нозете. Се полевав со ладна вода, се раздвижував колку моментално да мине за да заспијам.
Прочитај тука. https://www.babycenter.com/0_sleep-problem-restless-legs-syndrome-during-pregnancy_7549.bc
И кај мене е исто, последниве 3 ноќи се будам од силни грчеви во листовите, се штрекнувам, како да ми се закачува нешто на мускулот и вчера дури проплакав од болка. Во моментов пак болат нозете, како маратон да сум истрчала, истегнати згрчени сите мускули. Ми рекоа да пијам магнезиум, ама не ми помага.