Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. trudnicka

trudnicka Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    70
    Добро утро мамички
    Ние утрово рано станавме , бебушко не разбуди со клоцање уште во рани зори. Од денес бараме приватна клиника за породување бидејки кај нас ги затворија оделениата за геникологија.Се надевам во скоро време ке ги отворат зошто мн мамички чекаат за порагјај

2. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Како ги затвориле оделенија за гинекологија?Што ќе правите сега? Посебно тие мајки што не можат да си дозволат да одат во приватна клиника?
    Не даваат ли од таму опција? Не работиме обратете се во таа и таа болница?
    Не разбирам како е можно вакво нешто.

А да ве прашам, откако станв сабајле во десното уво си го осеќам пулсот, ем го слушам ем чувствувам како тупака. Што ќе биде?

3. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Во една тема веќе имав пишано дека завчера додека докторката ми ги земаше микробиолошките брисеви изгледа ме повреди и ми пушти крв.
    По прегледот имав малку (неколку капки) свежа крв на гаките, па цел ден немав ништо.
    Вчера на две секојдневни улошки имав кафен исцедок, дали да се обратам на гинеколог или нормално е?
    Ве молам некој со слично искуство да ми пише.
    Си велам, сигурно се прочистувам од повредата, но сепак сум исплашена.
    Утрово е се во ред, ама ми е страв и денеска да не продолжи така. :worried:

4. trudnicka

trudnicka Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    70
    Сосема е нормално да потече крв после земање брис. Брисот се зима со тоа што се отсекува кожа ,нели буричка внатре со неколку чепкалки за брис па ако ви има пуштено на екран да гледате што вади т.с како зима брис ке видите дека со буричкањето насоберува кожа па ја вади со чепкалка и затоа прокрваруваме. Не грижи с етоа е нормално.
    Па ке си бараат чаре матичниот ми рече скопје или велес или пак на приватно. А зошто се затворени незнам во една од општините е затворено зошто нема гениколог.

5. peperutceto

peperutceto Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    27
    Zdravo na site :) Eve i jas da se pridruzam na forumov .. Denes mi potvrdija bremenost od 2 nedeli :) .. Presrekna sum !!! .. Pozdravce do site idni mamicki imajte lesna bremenost, a drugite sto se vo iscekuvanje sto pobrzo da ne izraduvaat !! :inlove:

На Danni79 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.911
    Допаѓања:
    40.929
    За кои одделенија збориш ?? Пиши подетално.... да сме и ние во тек

7. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    честитам пепушке :) а како 2 недели хмммм :?: нели ти каснеше 10 дена?

8. peperutceto

peperutceto Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    27
    Mn rana bremenost e povrdena ama najbitno e sto e potvrdena :) .. Veruvaj nemozam uste pri sebe da si dojdam od ovaa vest .. Eve i sega i se javiv pak na doktorkata hahah da mi potvrdi uste ednas :D .. Mi vika da potvrdena e bremenost od 2 nedeli ne se sekiraj samo uzivaj i so lesno za nedela dena na kontrola te cekam :D :inlove:

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  9. trudnicka

trudnicka Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    70
    МаченцеЕНА во јужна Македонија зборам дека се затворени повеке оделениа во болниците.Незнам кој точно други оделениа се затворени но за геникологија знам дека е затворена и затоа јас сега закажав во СИСТИНА струмица
    Во фторник треба да одам на контрола па ке видам што ке ми каже матичниот дали ке е царски или природен порагјај. Инаку ако е царски во приватните клиники е мн скапо во систина 5 дена престој во двокреветна соба без анастезија (анастезијата ја плакаш плус) е 100000 денари , во ремедика прашав 5 дена престој во двокреветна соба и анастезија 95 000 . А природниот порагјај е 35000 во систина а 30000 во ремедика. Дали знаете друга приватна клинка ?

10. elenn

elenn Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    21
    е ова уште го немав слушнато :?: како може да ти потврдат бременост од две недели? нели најрано што може да се потврди е 4 недели, а и тогаш уште не е баш сигурно.... стварно не ми е јасно... дали можеби докторката ти ги рачуна неделите од зачнување а, не од последна меструација?
    сепак честито и со лесно нека ти е :)

11. trudnicka

trudnicka Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    70
    Јас се секавам кога отидов прв пат на преглед и ми кажа дека имало распрснато јајце клетка и ми кажа за 2 недели да одам а кога 2 пат отидов после 2 недели бев скоро 5 недели бремена и тогаш ми кажа дека е рана бременост. Сепак нека и е со лесно бременоста и се надевам докторката не ти погрешила бидејки утврдување на бременост во 2 недела :o :?: да не те разочарувам но имам слушнато од една жена дури чекав ред за преглед дека вака и на енјзе во 2 недела и рекле демек бремена била а потоа испаднало дека има некакви грутки крв па за 2 недели прокрварила и тогаШ и утврдиле дека всушност не била бремена. Се надевам твојата ситуација нема да биде иста СО ЛЕСНО НЕКА ТИ Е . Еве јас кај и да е го очекувам бебчето уште 1 недела влегувам во 9ти

12. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    1.127
    Јагода како си ти? Престана крварењето?

Ве читам јас, па може и со пишување ќе ве дружам. :$

13. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Значи воопшто не се фер што се прават, само пари да земат. Досега нон стоп сум одела во авицена и знам се си е со плави картони, ама бидејќи им сменија локација поблиску ми е во Аеродром и ми одговараше, ај си велам да не лутам и да ја барам новата, ќе одам во Аеродром. Кога таму таа ми вика, 630ден. и ја таква :geek: колкууу? за крв,урина и шеќер.
    Знам другарка ми, ми кажуваше 190ден. ја фатило исто таму била.
    И таа ми вели, да ама ние во оваа лабораторија не работиме со плави картони + упат ти треба.
    Како не работите,велам авицена е и ова, и таа во тафталиџе...+ ете упат си имам од матичен гинеколог.
    Ми вели: ааа не не, ние не работиме на плави картони само таа во тафталиџе + не ви треба ваков упат од мат.гинеколог туку од мат.општ лекар :headbang: божееее си велам овие не се нормални.
    Ништо си платив 630ден. што ќе правам.
    Ама за следен пат, патот под нозе и во тафталиџе. Па со тие 400ден. за бебушот ќе земам нешто, не се работи за 100ден. разлика.

14. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    здраво мешиња :) како сте ?
    ние сме добри со бебњнцево во стомаче,денес му се јадеше пита :D па мама му направи пита :D се изнајаде онака убаво..
    ги имам резултатите од крв и мокрача али сеуште не ги има разгледано гинеколог, :^) ме загрижува да не имам нешто а сеуште се врткаме навака натака.
    денс бев и ми рекоа дека гинекологот неможел да ме прими,оти немав закажано..се бадевам нареден пат ке ме прими.
    ви посакувам убав завршеток на денов :)

15. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    зенски да ве прасам колку се цекаат брисеви од микробиологија?мене матичната ми ги носеше и ми зема 850ден правев пред недела ипол,ми рекоа понеделникот и еве уште ги нема

16. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Nova денеска сум супер, ти благодарам што праша. :)
    Нема ништо, тоа вчера било најверојатно прочистување некое.
    mace31 мене ми земаа брисеви во вторникот, а резултатите треба да ми ги пратат по маил во понеделник. Брисевите сама ги однесов во Институт за јавно здравје, а на микробиологија не знам колку се чека. Јавувај се на телефон, да не се малтретираш да одиш секој ден, кога ќе ти кажат дека се готови тогаш појди да ги земеш резултатите.

17. kaja11

kaja11 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    131
    Сноу јас испитувам во адриалаб и мислам се најевтини, значи крв, урина и уринокултура ме чини 400 и кусур денари со тоа што морам да ти нагласам дека уринокултурата не ја покрива фондот(приватно си ја плаќаш мислам дека е околу 300 или 350 ден), резултатите ги имаш на маил истиот ден после 14 часот, а од уринокултурата наредниот ден, иначе да, упат ти треба од општ доктор не од гинеколог. Сакав да ве прашам феминки вие не правите секој месец уринокултура?
    маче31 зошто дозволувате гинеколозите да ви земаат толку пари? јас ако сама си ги носам ме кошта 350 ден и тоа тие пари ги плаќам на микробиологија а не на гинекологот, а ако сакам таа да ми ги носи и плаќам 550 ден као божем поскапо ради транспортот. Како и да е резултати имаш за 2 дена пр ако си ги дала примероците во среда, во петок после 13 часот имаш резултати и најново сега е што не мора да идеш да си ги земеш резултатите, можат да ти ги пратат по маил

18. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    Сноу сето ова можеш да го испиташ кај Ложанковски, тие имаат договор со со Адриалаб. Комплетна крвна слика и урина ке те кошта 250 денари и резултатот на маил ке си го добиеш.
    Поздравче

19. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.866
    Допаѓања:
    28.529
    Мамици ќе ви бидам благодарна ако некој ми одговори на моето прашање. Бремена сум 9 недели и денес ми е прв ден без утрински мачнини, без замор, без поспаност... исто како да не сум трудна! И сега некому може глупо ќе му биде моето прашање :$ ама возможно ли е наеднаш да немаш никави симптоми на бременост! До вчера повраќав декој ден, денеска се осеќам исто како да не сум бремена! Апетитот последните 9 недели ми е катастрофа, денес од ништо не ми се гади...
    Всушност сакам да ве прашам дали ви се има случено наеднаш да се чувствувате толку добро што дури забоавате дека сте бремена! Нормално ли е да има денови без мачнини,замор, поспаност?
    Јас поточно стравувавм од тоа што имам ниско всаден плод и се плашам дека не дај Боже се исушило...или што знам!
    Ве молам за одговор!

20. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Честитки за бебушот, со лесно да си го носиш.
    Јас сум крај на 6ти месец и стомак ко лубеница па понекогаш заборавам дека сум трудна додека не го видам стомакот во огледало. :lol: Нормало е, треба да бидеш радосна затоа што не ти се лоши. една од ретките си.