Моето во 30+5 беше 2200 јас од паника цел нет го прелистав и со сите трудници што ги знам зборев и сите ми кажаа дека не се секогаш точни мерките на ехото, а и др.Кузеска од Систина вика малку поголемо е ама не е страшно
Ете, не кај секој е исто бебето. Плус многу споредуваме, читаме, се секираме. Ако беше помало ќе беше паника зошто е помало
Мамички може ќе ми се смеете на прашањево ама мене многу често ми се случува да се испаничам! Кога ќе кивнам ми се случува да осетам краткотрајна болка во пределот на долниот стомак од под папокот . Денеска лежејќи на грб лежев и наеднаш кивнав и ме фана болка како грч од левата страна од под папокот се исплашив многу иако кратко беше.Многу се плашам напнувањето при кивање да не му наштети нешто на бебето, на матката или постелката.
Мене обично кога лежам на грб знае да ми се јават такви болки. Прееска кога така лежев и кивнав ме здоболе многу и се испалашив нешто на бебушко да не му се случи а после кога стоев и пак кивнав неме болеше ништо. Се надевам и ја дека не е страшно
Често така ми е и мене кога кивам, посебно првото тромесечие од бременоста беше повеќе изразено. Нема гајле, мускулот се грчи, бебенцето е заштитено
80% од денот сум кај моите и мајка ми вика тоалетна да си донесеш како да ја јадеш Кичмата ниско исто е нормално да наболува и да ми се стега стомакот?
Исто. Среќа дома два тоалета имаме,зошто во едниот дежурам јас Никаде не ми се ни оди од таа причина што само висам во Вц. Болки ниско во кичмата имам,докторката ми рече дека бебуш ниско ми е и затоа болките во кичма,како и честото мокрење Така да,без гајле. Јас магнезиум пиев,доста ми помогна.
Нормално ли е ова затегање на стомакот како да ќе ми пукни. Кожава како на тапан ми е оптегнат, плус стомакот камен. Мн непријатно чувство, едвај дишам и со малку како прејадена сум. Болки немам никакви освен кога ќе ме шутни бебе кое овие неколку дена салтоси прави. Ми враќа за тоа што на одмор ја немаше никаде. Одмараше и она.
eve me i mene so bolki u kicma nisko dole i zategnat stomak,zateganjevo ne e bolno no epten neprijatno skros optegnat ni se leze ni se stoi koga e taka stegnat,mnogu me nervira i me plase,koj znae dali e normalno
Веќе 2 недели така ми се затегнува од 22_23 недела па навака (25 од денес) и прашував другарки кои биле бремени не памтат непријатно е и се плашев и јас ама ко ќе почни да мрда бебуш ми поминува стравот. Иначе денес беше цел ден активно ич не застана, исто и јас цел ден работам и штом прочитав и тука уше повеќе ми олесна, очигледно нормално е
isto i mene od 22-23 pocna taka da mi se stega.dali koga ke ti se zategni ti stoi taka poke vreme ili kratko samo.mene me drzi poveke vreme taka,edvaj mozam eve da se svrtam u krevet od so me stega
Мене веќе неколку часа ми е вака. Веќе паника ме фаќа. Досега ми било неколку пати вака, ама денес најлошо и најдолго. 28 недела сум инаку.
Ме држи и мене можи 1 саат 2 некогаш и повеќе, како тежина осеќам, ми се чини ќе ми падни стомакот, многу ниско го носам можеби затоа е