of ne znam od sto e, sto pati kazav i na dr i tie samo pii magnezium normalno e stom ne e bolno toa velat,eve sega 4 apce ispiv magnezium ama izglea dzabe voopsto ne popusta i od niv.dali deka se dve pa koga se optegnati taka mi se prai koj ke ti kazi
Со близначиња си? Сигурно е тоа, ние со едно се жалиме Лежи си одмарај, опуштиси ја душичката, колку повеќе мислиме толку полошо си правиме.
taka e,mora malku poopusteno da gledame na promenite,dzabe se opteretuvame tolku,koga nisto ne zavisi od nas
И мене истото ми се случува и тоа навечер посебно, а 16та нед. сум. Како оптегнат стомакот, како подуена. Мислам од самата тежина и двата плода така се прави. Матката се тегне и прави простор . Нема место за паника.
Мене ми помина откако се напив магнезиум директ. Изгледа ќе мора да ја зголемам дозата на 2 кесички. Нема ли да ми е многу 2 пати на ден по 375 мг?
Мене така ми се стегаше стомакот минатите недели и секогаш после многу движење или стоење на нога. Сменив на половина час до час движење на ден и претежно седење и одмарање. Стегањето од тој тип не се повтори. Инаку страшно непријатно чувство како камен во стомак да имаш.
Која недела си. Можеби и мене вчера ми се случи дека малку повеќе се напнав низ дома, а вообичаено повеќе си одмарам и ретко имам ваков проблем.
Од денес сум 20 та недела. На пола пат што би се рекло Туку ноќе ми се појавуваат грчеви во левата нога на 5-6 см од глуждот, си пијам и магнезиум и витамини... ама сепак се појавува. Болката е екстремно јака и интензивна,ме буди од сон, ми иде да вриштам колку е јако, за 10-15 секунди поминува. Не знам што да направам...
Ја завршувам 18 недела. Денес имав розова трага после мокрача ептен бледа. Ширењето на матката е причина, до кога трае ова ширење до 9 месец?
Моник со мочкањето иста сум. Ма синоќа будна си поминав. Неможев никако позиција да си најдам. Настрана убаво ми беше ама сега и тоана ми смета а тек 15недела сум.
Леле и јас исто. Ама мм ми вика од моето да не е или од папочната. Ама по тоа што не го осеќам секогаш си велам од бебето е сами зависи како е наместено. Туку денес др ме мачи. Некако истранет ми е стомакот. Кога лежам на грб како бабка ми е од лева стр, а кога ќе станам си е нормален. Сигурно бебе така лежи.
da taka si e namesteno zatoa ti e taka.nego sakam da ve prasam dali vnimavate na toa da se lezi samo na leva strana,jas ne mozam celo vreme na leva,i koga se razbuduvam nekogas se naogjam na desna legnata,pa me strav da ne napravam belja.a i ne znam dali e vozmozno non stop da se lezi na leva strana
@lavica82 и јас се трудам на лева страна да сп7јам но си го осеќам моето срцебиење во уво ми пулсира и неможам да застијам ма лева а уште и стврднувањето на стомакот се вртам по цели ноќи не се секирај не мисли ќе ни кажат бебушите ако не им е убаво