Мамии од кога почнавте да се отварате за колку време се породивте? Во петокот на контрола не бев отворена вчера 3 см утре пак ми рекоа да одам во мисла ми е никакви болки не чуствувам ... Се надевам ќе искочи бебуш за брзо време..
Денеска некако имам нелагодност во стомакот. Не се болки, туку повеќе како гасови, кркорење, едноставно непријатно чувство. Бебето си мрда, понекогаш си игра фудбал со бешиката Од што може вака да се чувствувам? Последните два дена некако и столицата ми е различна. Не е течна, ама како неформирана малку. Дали е можно од што почнав плус магнезиум да пијам веќе овие 10тина дена?
Може од магнезиум да се јави потечна столица. И јас вчера испив две ќесички и сега имав потечна столица.
Не се справувам, ја пренесувам на околина Омилени фрази ми се : Све да иде у пичку матер и молчи глас да не ти чујам оти ќе наебеш. Можеш на пример да си се празниш на вести за политика, економија, живот, животни, патриотска дијаспора итн. Си наоѓаш пациенти на нет и нив ги редиш 20 минути на ден. Можеш исто и на фб или инста да коментираш слики на кои она личи како да избегала од на гробарот лопатата, а другарките и пишале колку си слатка срцуш. Омилен издувен вентил ми е тепање сарказам било каде и со било кого. Особено со германскиов хумор доаѓам до полн израз.
Ааа значи затоа вчера ми пиша donald tramp (знаев дека хормоните пишуваат) И мене ме обливаат веќе 3 дена не си сама
Му се случува на некој пулсот од глад да му се качи? Ако не доручкувам еден час по станување или не ручам на време, ми лупа желудникот, а пулсот 110. Инаку притисок 90/60. Се исплашив зошто срцето мислев од уши ќе ми излезе. Јадев,магнезиум се напив и се смири.
Штета не пишувам често да не речам скоро ич тука,ама малиот ми е ко машинче турбо па неможам да си најдам слободно време а и кога го наоѓам се трудам да одморам во тишина. Сега ќе ви кажам нешто никогаш да не се смеете на некој оти ќе ви се врати... Кога се породив со првото во собата бевме пет жени сите прворотни освен едната.Ако ви кажам дека спиеше скоро цел ден нема да ми верувате.И гласно коментиравме аман бе женава дојде дете да раѓа или да спие.Ма ни доктори осеќаше ни сестри,поштено си отспа два дена. Е сега си враќам филмот и си викам јас ќе бидам следната што ќе оди во болница да се изнаспие. На сите прворотни да им порачам да уживаат посебно оние што живеат сами зошто втората бременост стварно е невозможно да одморите.Доручек ручек вечера па кревање во раце па играње брканица и жмурка.Некогаш се смеам со мм му викам малиов ќе го земам на пораѓај да ме растрча побрзо да се отворам. Ние тераме 24 недела сега за сега е се ок бебчо расте 665 гр станал цело маже.Уште сега се тепаат со бато овој од надвор тој од внатре мава,борба за внимание.Бевме на преглед и не ми се веруваше двете очиња ги покрило со двете рачиња,во превод кога ќе се родам ќе ме видите.За разлика од брат му он е многу поактивен во стомак. Оваа бременост сум многу поопуштена не дека со првата бев нешто стегната ама сепак сега е поинаку.Можеби и немам време да мислам,ете некогаш заборавам и витамини да се напијам. Единствена грижа ми е како да го оставам малиот два три дена уште сега солзи ми идат а тогаш срцето ќе ми пукне. Убаво викаше сестра ми на нас со царски не ни беше баш толку тешко на тие шиените испуканите потешко на мајките што оставиле дете дома најтешко,тие највеќе плачеле. Ама што се мора тоа е.... Ветувам поредовна ќе бидам во темава.
И јас ти правев друштво за кроасаните И што аргети се изедоа @monik55 горе долу ист есап за УК. 150 ден плус транспорт до таму плус да одиш да го земеш резултатот... повеќе малтретирање. А зошто не ти даваат упат? Мораат!
Верувај и јас се изнаспав во болница, откако се породив со второто. А спиев оти бев хронично ненаспана во текот на бременоста, посебно последните 2 месеца спиев само по 3-4 саата и толку. Душата ми бараше спиење, но не можев. Затоа во болницата шубаво си се одморив
dali se vo red ovie potemnite omega od pre mama,zedov novo paketce i se podruga boja od prethodno potemni se