Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

Честитки за бременоста
    После утрогестанот практикувај да лежиш барем половина час, подобро да се апсорбира и не се плаши само одмарај,опушти се колку можеш и се ќе биде ок

2. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Ne mila imav insulinska rezistencija ama dietata e taa nemam pari sega cekam da dadat pari za boleduvanjeto za juli mesec pa da odam na privatno da odam da ispitam skrien seker so glikoza oti ovde vo strumica ne ispituvaat vo drzavnata bolnica skrien seker so glikoza a mene takov mi preporaca endokrinologot da napravam a za blago tesko ama dobro jas seuste pijam I Metformin za insulinskata rezistencija I mi go snizuva sekerot vo krvta ponekogas I mi stanuva loso ako ne kasnam blago

3. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

А направи тест за скриен шеќер или на гладно ти е толку шеќерот?

4. snegce

snegce Истакнат член

Приметив сега нешто и се загрижив. Градите ми се пораснати, дури ми се вцрвенува кожата некогаш. Сега странично се допрев и почувствував како напната кожа, задебелена и на двете гради, повеќе на левата. Надворешно од брадавиците. Не е како грутка, само како задебелена кожа која е поцврста на допир. Инаку ме болат од самиот почеток на бременоста, 21ва недела сум сега. Дали нешто слично има и кај вас?

Last edited: Aug 29, 2018
    lackygirl likes this.
  5. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Прашував и претходно. Ама сега сум сигурна. Имам страснато влакно на ареолата на едната града. Ми стои неколку месеци, а сега веќе е тврдо и се напипува. Страв ми е да го чепкам, а од др страна ми е страв и да не ми загнои и да се искомплицира. Кај да одам или да го оставам само да излези.

6. lavica82

lavica82 Истакнат член

imam bolka vo levata noga od kolk pa nadole?
    pri stoenje i sedenje poveke naboluva. ova e za panika ili normalna pojava i ova e.aman veke se nesto ima za poplaka

7. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

При движење ли те боли или цело време. Јас кога ќе се залежам и кога ќе станам цела десна нога ми се здрвува од колк па надолу и едвај газам од болка дур се раздвижам

8. elimkd

elimkd Форумски идол

8ма недела, кога легнувам да спиам осеќам тапа болка кај јајниците :( дали и вас исто?

9. lavica82

lavica82 Истакнат член

lezev na leva strana i koga stanav me zaboli i posle primetiv koga sedev i koga stoev poveke bolese taka.sea eve lezam ama ne znam kako na leva strana sega nema da mozam tolku poveke na desna ke moram da spiam

10. stevemila

stevemila Форумски идол

I kaj mene bese taka.Ne se plasi normalno e.
    @Meckicja nekni go prasav Nikolov dali ispituvaat insulinska rezistencija vo Str.Rece ne.Sto znaci ke moram vo Sk.Skrien seker vo bremenost ispituvav vo Medika.Imas i da pies glikoza,i bez glikoza.I ne bese skapo.Ako ne sum greska 100 den,ne me fakaj za zbor.Javi se i prasaj.

elimkd likes this.
  11. snegce

snegce Истакнат член

Ишиалгија. Бебето притиска на нерв...

12. lavica82

lavica82 Истакнат член

da ne se panicam togas,mi olesna malku ako e toa ke trpam bolki,samo da bide se vo red so bebinjata

13. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се сеќавам дека во 4ти месец приметив дека мн ми се пораснати. Тоа е нормално а исто и болката. Јас не можев да се избришам со пешкир и тоа ме болеше. А за тоа задебелена, напната кожа искрено не знам не сум забележала. Се е ок.

snegce likes this.
  14. Kitten

Kitten Форумски идол

Како ќе го повредите? Тие што имаат уредна бременост можат да имаат секс цела бременост, секако да биде понежно и поспоро. На крај од бременоста препорачливо е да свршува внатре видејќи спермата го омекнува грлото на матката.
    Мене ми помогна експресно да се отворам ^_^

Meckicja likes this.
  15. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Znam oti e eftino 300den ama me zeznaa I za inekciite za fraksiparin od 31juli togas gi podnesev I seuste mi nemaat isplateno pari I za bolovanjeto za juli mi nemaat dadeno pari ne samo na mene I na drugi koleski sto se na komisisko boleduvanje I oni nemaat zemeno pari za juli mesec

Istoto pred nekojden na mene mi go kaza gin potocno jas si prasav pa mi go kaza istoto oti se ispostivme so mm bajagi vreme

Last edited by a moderator: Aug 29, 2018
  16. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Истото ми се направи и мене баш тие недели и јас се мислев што е, но сега веќе го нема нормално ми е како претходно 25 сум. Мене па ми е чудно дека градиве мн ми омекнаа после 20 недела, пред тоа ми беа мн јаки и надујани, сега ми спласнаа, големи се но меки.

Milaаа991 likes this.
  17. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Ако ти е за утеха моите се и мали и меки од после 12 недела некаде.Секогаш се тешев дека во бременост ќе ми пораснат амаа не сакаат и не сакаат. Јбг:emo:

Vennera.aa likes this.
  18. Dusica24mkd

Dusica24mkd Истакнат член

Probsj pokraj nagneziumot da vnesuvas i po edna banana dnevno.ili dva domati , radi kaliumot...

Jas imav uzasni migrenski napadi, koi gi imav i pred bremenost.koga ke nemozev da izdrzam vekje, paracetamol zemav... Ke mi ja smirese glavata, kolku da mozam da funkcioniram, no i toa e goolema pomos

Dali dodeka sum na boleduvanje, poradi rizicna bremenost , smeam da se dvizam niz drzvava, t.e , da bidam nekolku dena vo drug grad...

Last edited by a moderator: Aug 30, 2018
  19. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Јас бев до Охрид на еден ден...ко мини екскурзија си направив..си ставав слики..па после ми текна што би можеле да кажат од работа. Но, јас сум специфичен случај бидејќи теренска ми е работата, а јас за до канцеларија реално можам да одам и да обавувам обврски, дури јас и инсистирав да ме пуштат да одам на работа. Но, шефот уште кога слушна дека со инјекции сум секој ден изрично ми кажа да си одам на боледување. И еве си седам дома, а и не гледам проблем зошто во државава да не одиш во други градови кога за секој подобар скрининг и испитувања не испраќаат по други градови. Сепак внимателно со ставање слики на социјалните мрежи..има доста завидливи колеги/колешки кои ако ништо друго ќе искоментираат.

Dusica24mkd and Meckicja like this.
  20. Dusica24mkd

Dusica24mkd Истакнат член

Односите ги препорачуваат бидејки , ајде вака на.кратко, ги предизвикуваат природните контракции, за породување, не се плаши нема дома да се породиш...

fana, Bella* and Ti19943 like this.