Јас влегов во 38ма и од сношти имам флеш болки во долниот дел од стомакот.. И плус многу ми е тврд како камен..е сега не знам дали да очеквам дека ке излезит момичка во секој момент или само се зафркават со мене ..
Правев приска пред 2 недели и резултатите сеа ги пркале кај матичните за 2 3 работни дена но и по две недели уште не се стасани. Не сум од ск кај може да се обратам за резлутатитве?Звонам на еден број на нет што го најдов но никој не се јавува
@lavica82 и јас имам такви болки на лева страна од кичма, бедра долж до бутот. За близначка бременост пишува нормално е ишијас. Туку мајки што пиете за грло и кашлица? Од болки во грлото повраќав. Синоќа кашлав, а синус што ме боли тоа гратис е.
I jas denes vlegov vo 38ma.nedela, i isto od sabajle imam nekoi povremeni bolki vo dolniot del od stomakot i odpozadi na grbot dole. Ne se golemi i neizdrzlivi. Moze da se kontrakcii? Ama i da se koga bi znaele dali da odime u bolnica?
Pa ne e bash taka, koga e na boleduvanje (patoloshka pogotovo) ne smee da se rashetava. Pod default znachi deka ako e sposobna da sheta e sposobna i da raboti. Plus moze da sledi otkaz bez otkazen rok koj stapuva na sila vednas
јас сега бев кај матичната ми испозакажа и крв,мокрача,д-димери,скриен шеќер...следна недела ќе се мкнеме по лекари да,да знам...ама кај нејзе е др случај сама си сакала да оди на работа ама шефот и рекол на боледување
Крв, мокрача и скриен шеќер јас се испитав одеднаш. А овие д- димери гледам сите ги испитувате, јас на секое го прашувам овој мојов матичен и ми вика нема потреба. Денес ќе му одам да земам упат за крвна група, да му се запнам и за ова да ми даде?
Јас следна недела сум на свадба кај колешка и ќе оди скоро цел објект кај што работам и директор и шевови вработени,се мислам дали да одам да не ми се пререче некој нешто или да си седам мирна.
Па баш и не мораш. Праќаат на тоа испитување ако гледаат потреба. Кај мене имаше лакуна 19мм и поради тоа ме прати. Ама д-димерите излегоа 557, шо е нормално за второ тромесечие. Така да уживај си, не си прај стресови непотребно.
да,да скриен шеќер во Авицена и крв и мокрача таму ама неможело во ист ден..па др ден за тоа а за димери на Клиника ме упатија (демек брзо одело за трудници) баш да видиме иначе не дека има потреба кај мене се ова,ама си сакам и јас лично да си знам а и докторкава вика зошто да не испиташ ништо не губиш
За играње нема шанси бидејки не знам да играм на турска музика Реално јас не сум ни способна да одам на работа и да си ја работам мојата работа биејки не мие седечка туку стоечка и физичка работа и без да кренеш тешко нешто неможеш да функционираш. А не дај боже да се исечам на машините или со ножевите некоја инфекција да добијам.
иначе вчера и се жалев на една колешка дека ме боли доста кичмата многу,и ми препорача Гел од гавез од аптека Стојанови 250 денари...помагало ептен јас прееска го купив,ќе ви пишам баш ако ми помогне да си земете,се упивал одма и се е на природна база,влегов во аптеката толку убаво мирисаше на сите цветови мислам имаше и чај за доилки за млекото уште повеќе витамини да има ако помогне Гавезов ќе си земам и чај обавезно
Испитај си види и скриен шеќер. Мене толку ми беше после второто боцкање откако го испив шербетот. А на гладно 4,3. Матичниот мој рече дека праќал за скриен шеќер само ако на гладно е над 5 шеќерот, ама јас сакав се да испитам. Штом кај тебе е над 5 поарно види си да си бидеш мирна барем.