Девојки помина и нашиот скриниг и бебче сие одлично без никаква мана и си се развива одлично Со мм сме целите вакви и незнаеме кај да се свртиме од возбуда. Ни кажаа и претходно дека е ок ама најдобро и најсигурно оваа недела да се потврди. Веќе си го замислувам бебо во раце
Здраво труднички, да ве прашам кој термин го гледате за породување? Дали се гледа тој со последен мензис или по големината на плодот?
До 140/80 се смета за ок над тоа треба да се следи и да се види ако е почесто висок би требало нешто терапија. Ова од искуство со предходна бременост сепак доктор треба да одлучи Мило ми е што сте супер, така да ви е секогаш. Ова ти беше втор скрининг? Во која недела? Јас треба следната да одам во 21 ќе бидам. Иначе рез.од амнио и после две недели не е готов уште една недела ќе чекам
Ти благодарам дека нон стоп со низок и овој ми е чуден.секако ќе се следи па се надевам дека нема да имам висок
Ако си имала 90 со 60 овој ти е висок притисок тебе. А висок притисок не е добар за бременост. Иди на лекар посоветувај се и кажи му колку ти е нормален.
Само што се вратив од преглед, избезумена. Др ми рече дека бебето е за две недели помало и дека ЗАОСТАНУВА со раст, па ме упати во Скопје, со приоритетен упат. Има ли некој вакво искуство и што понатаму??? Патем, матичниот ми е малку стар, па на првиот преглед ми рече дека се близнаци, од кое едниот без срцева акција, па на друг лекар видоа дека е едно, значи толку си погрешил човекот, па сега малку и сомнеж ме фаќа за оваа негова изјава. Сакам да слушнам ваше мислење додека да отидам во ск, зашто ептен сум вознемирена и безживотна
Оди кај друг доктор во твојот град за второ мислење, немора да чекаш дирекно за Ск штом ти е таков матичниот...
Моето од прв ден не одговара со менструалната гн. Цели 9 дена. Тоа се без 5 дена две недели. Штом е приоритетен појди уште утре нека те види и друг,но јас би ти рекла прво смири се за да не наштетиш на плодот. Која недела си?
Само од сабале работат, па утре најрано ќе одам тука, па потоа во ск Се обидувам да не читам веќе и да одморам. Инаку од утре 27 недела
Јас носев 12ка штикла на свадба во 32ра недела И тоа не се симнав цела свадба, цела свадба играв, колку сум ја намачила бебушка Edit: Ова пред некој ден сакав да го пишам, ама не успеав, па сега се прати Датумот од првата контрола, првото ехо
Девојки денеска после туширање додека се облекував приметив по нозете по двете имав линии бел исцедок малце се исплашив зш за сд паничам но после си помислив дека од утрогестанот шо го ставам вагинално може да е. Ама сепак да вр прашам за мислење? Инаку имам исцедок на секојдневните стално ама сеа дека по нозете ми беше се испаничив
Со мускулчиња ќе ти биде зетчето Во недела сум на свадба @Viki tonci Втор скриниг правев и јас сум 21 недела но ми го корегираше терминот одговара 22+4
Ne e pogresil I kaj mene bese taka I toa na 4d eho bea dve ednoto imase srceva akcija a drugoto ne I posle edna ned se gledase samo edno za nakrajta kako grutka krv pred eden mesec da go usfrlam a ako zaostanuva tvoeto bebce obavezno ispitaj ddimeri I faktori na hemostaza inace I jas denes bev na eho celata ispaniciv bebeto go nemase da mrdne celden koga otidov na eho ne zastana na ehoto non stop mrdase non stop ne davase ni da go merat ni nisto
Кај мене работата беше за еден ден. Утредента не видоа ништо, а притоа немав ни капка крв, фала му на Господ. Утре одам овде на второ мислење, па со приоритетниот за ск. Фала ви на сите за брзите одговори
Не се паничи често грешат др. Јас сум чист пример. Сепак појди си на 2 мислење и испитај д- димери, фактори на хомеостаза и протоци на папочна. Чисто за мирна глава. И ако има нешш ќе може да се интервенира.
На мене со првата бременост 2 доктори ми велеа дека на бебето главата е како за 2 недели поголема. Се избезумув се додека едниот доктор не ме уседна и ми објасни дека како прво сите деца не се исти, има покрупни, поситни, второ тие се некој параметри по незнам кој стандарди што можеви нашата градба не одговара, за на крај си родам здраво право дете со ни малку поголема глава. Така да не се секирај тражи друго мислење.