Deneska od sabajle imam gasovi grcevi vo stomakov 24 ned sum nz naednas mi ide steganje i me pusta ama boli sto moze da e se plasam
Девојки, само да ве известам дека денес бев на второ мислење, кај докторот што ми правеше 4д на приватно, зашто нашиов во општата болница нема ваква опрема па не' препраќа на др место. Прво малко ми се насмевна човекот, па следејќи ги и претходните два резултати од кај него, ми рече дека нема место за паника, бебето уште од старт си е помало отприлика за една недела, ме гледаше на ехо, па наместо да сум за 27 недела, според димензиите одговара за 26. Ете така ме смири, значи не мора сите да родиме големи бебиња, само да е сѐ во ред до крај. Фала ви уште еднаш на сите, вчера ми беше еден од потешките денови Дали си била по вц? Мене така ми се случи кога 3~4 дена имав тешкотии за до вц, па дури кога станував од кревет не можев да одам
Девојки дали имате некоја табела или знаете колку мм треба да биде грлото на матката зависно од неделата? Фала
Jas spijam na strana najarno bilo na levata strana oti na glava mi se kaci mm koga sestra mi mu kaza oti vo bremenost najarno bilo na strana da spijam
Јас си спиев така ми беше поубаво и најзгодно ама сега 27ма недела нема шанси да легнам на грб ми се чини воздух немам многу мие тешко лево десно додека заспијам ќе се раздени на страна мие поубаво како тие убаво на тебе така гледај повеќе на страна да се научиш..
Лева, десна само се превртувам цела ноќ на грб сега веќе неможам, а спијав и на грб ама сега немам воздух ако лежам на грб. За една недела ми порадна стомакот и мн ми е се потешко сега.
Слободно,како ти е најзгодно така.Јас сеуште спијам такa па се вртам значи како и која положба ти одговара така спиј си не се оптоварувај многу бебчето си е на сигурно во секој случај
Мене ладен ми е стомакот иако сум насекаде облечена исто. Само тој дел ми е ладен на допир. И од вчера имам стегање на стомакот и јајниците ги чувствував. Ама такво тегнење нанапред мислев дека бебето сака преку стомак да испадне. 20 недела од денес, још 18. Имал некој исто чувство?
Женско иде две недели понапред па ја скратив на 18 до крај Ова 20 ми изгледа долго, вака за психа е подобро. Пробај
Помина нашата контрола, се е во ред, бебе си расте како што треба 15+3 125 грама Се плашев зошто имам грчеви околу папокот ама ми кажа др. дека се од гасови, и да не се оптеретувам со тоа,да јадам помали количини но почесто. Следно на ред е гестациски шеќер и крвна слика со уринокултура, она што ме интересира е, бидејќи со упат ме пратија во Синлаб затоа што соработувале со фондот, знам дека шеќерот бесплатно ќе ми го испитуваат, а другово (крвната слика и уринокултурата)?