Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. monik55

monik55 Форумски идол

За тие спремајсе најопасни се:rofl:

Kukla994 likes this.
  2. mamaJana

mamaJana Популарен член

хахаха во кеса од стокомак! лудила сме жении, кај ни е крајот :lol:

Ми почнаа посериозни маки сега, неможам да доседам на работа, ме боли грбот, нозете ми трпнат... Наутро од грчеви се будам со офкање.. Вчера седев со една пријателка, таа е 33та недела, ми вели уживај уште неколку недели, после 30та е потешко. Се натопоривме со мешињата во еден ресторан, си се најадовме па си се истркалавме до дома :lol:

И ова да си го кажам почнав да збудалувам, само се мислам што да изнакупам на бебето, листам по темите, барам страни по фејсбук, порачувам..
    Количка и креветче мора да се најде, а рано е знам, ама само тоа ми е в памет..

3. Diva_ma

Diva_ma Истакнат член

Девојки да ве прашам дали некоја ја имала мојава ситуација. Бремена сум 6 месец,правев брисеви се е добро освен кандида. Ми дадоа канестен не ми помина,потоа полигинакс немав чешање една недела пак ми се појави. Пред 2 недели ставив макмирор ми се смири пак една недела и сега пак исто. Уринокултура чиста. Чаре? Се подмивам со камлица и сода ништо. Некоја совет? Инаку доктор до сега ми препишуваше вагинални.

4. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Zhenski zdravo. Aj kazhete mi nekoja iskustvo so miom vo bremenost? Bratuchetka mi e 11 nedela i i vidoa miomche pa matichnata i rekla deka ne i se dopagja a na privatno ne i kazhale nishto strashno. Koi se posledicite i ima li chare? :)

5. abc1234

abc1234 Популарен член

Jas sum bremena so miom ,dosta golem i go teram 5ti mesec.Ne e nisto strasno ,dovolno e da miruva poveke do kaj 14 nedela ako moze i da si otvori boleduvanje.
    Maticnata trebala da ja stavi na terapija od utrogestan,da i dade za pocetok folna 2x0.4 i magnezium.Da ispita d-dimeri vo krvta za da vidi dali e potrebno i za ostanata terapija
    Na koe mesto i e lociran miomot.Vnatresno vo matkata ili nadvoresno?

Mariangel likes this.
  6. lavica82

lavica82 Истакнат член

Zemi sI vaginaleti DONAFIL na prirordna osnova se,mene mnogu mi pomognaa,imav kandida i jas

Attached Files:

7. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Mislam deka rekoa na grloto na matkata ako dobro zapamtiv.. inaku prima terapija utrogestan. Si pie i premama, isto prima inekcii progesteron ednash vo nedelata deka placentata bila malku odvoena.. Sega dobi rezultati od krvna slika pa hemoglobinot i e slab i za toa ke prima terapija i aman veke :/ Pa se isplashija za miomot zatoa prashav ovde dali e rizichno :) Fala mnogu na odgovorot

abc1234 likes this.
  8. abc1234

abc1234 Популарен член

I jas isto na pocetokot se konsultirav mnogu i bev isplasena.Potrebno e mnogu miruvanje so miom i pazenje.Jas od pocetokot sum na patolosko boleduvanje.Ne sum zapoznaena so miom na grlo na matka neznam kako vlijae na bremenosta.Mojot e nadvor od matkata i sega za sega so redovna terapija ne mi sozdava problemi osven koga bev vo rana bremenost imav krvarenje.Bremenite so miom potrebno e barem 2 pati mesecno da si odat na eho kontrola da se sledi goleminata na miomot i dali toj mu preci na bebeto ili ne.Jas 80% od rizikot go pominav no terapijata od utrogestan ke si ja prodolzam do kraj izgleda.
    Inaku posledici od miom ima...Dokolku miomot raste vo bremenost moze da go isturka plodot nadvor od matkata i da predizvika spontan

Mariangel likes this.
  9. Пчела

Пчела Популарен член

Јас првата бременост имав 2 миоми ви матката, втората бременост 3 миоми. Фала му на бога се си беше во ред, се додека не растат во ред е. Ич нека не се вознемирува.

10. chocolade

chocolade Популарен член

Кандида само со 2 дози полигинакс поминува кај мене. И промена на исхрана..

Diva_ma likes this.
  11. elimkd

elimkd Форумски идол

Јас во паника сношти се разбидив трчајќи во тоалет, сонував како се туширам и во исто време крварам ;(

12. Meckicja

Meckicja Форумски идол

I kaj mene bese isto so dve dozi poliginax pomina kandidata

chocolade likes this.
  13. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Кога ви почнаа болките кај срамната коска ?
    Значи одма под стомакот ме боли дури и како да пече онака, чудна болка.
    Не се сеќавам со првото кога почнаа.

14. Charlotte*

Charlotte* Популарен член

И јас имам.
    Ептен се исплашив кога ми кажаа.
    До сега две мислења дека не пречи, само да се мирува.
    Тука читав дека кај некои го снемува, кај некои на сам пораѓај се отстранува или не се пипка воопшто, само се следи.
    Нека не му обрнува внимание на миомот, се јавува од зголемено ниво на хормони и со истите се храни, но нека побара второ па и трето мислење да биде мирна.

abc1234 likes this.
  15. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Devojki jas denes bev na tretiot skrining posto imav zakazano na endokrinologija pa ajde vikam I skrining da napravam I fala bogu se e vo red za mokrenjeto Dr mi rekoa normalno e cestoto mokrenje I poteskotii so mokrenjeto vo ovaa ned

16. Ѕвездички

Ѕвездички Популарен член

Супер баш убаво, уживај

Meckicja likes this.
  17. MACKICA1902

MACKICA1902 Истакнат член

Зависи многу е важно каде е поставен миомот и дали ке му смета на плодот во растење.Првата бременост успешно и без никакви проблеми ја истерав до крај и се породив природно со два миоми кои беа надвор од матка. Направив за секој случај тумор маркери и се беше ок.Хормоните предизикуваат нивно растење и гинекологот ми кажа ке исчезнат миомите кога ке влезам во менопауза|(.И сега ги имам во втората бременост и не ми правеа до сега фала боже никакви проблеми.

Martka, Mariangel and abc1234 like this.
  18. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Втор скрининг помина денес. Се е во ред и со моите мерки и со на бебето мерките. Интересно е што сите параметри ја покажуваа околу 20та недела. Како што ми објаснија со развојот оди одлично засега на време. Има 300 г. овие мерки не се точни и 18 см должина.

Матката ми е во нормални параметри со се плацента и грло.
    Не беше возможно да и го види малиот мозок зошто ја налутивме со сондата и си правеше акробации. За секој случај да не остане невиден ќе идам кај специјалист и он да провери. Убаво е два пати да се провери за втор скрининг велат овде.

Тврд и крвав секрет во нос - нормално
    Грчеви на нога - нормално
    Доле лежи бебето - нормално

Со досегашните мерки ќе испадне на 21 Јануари.
    @ajaja95 пиши уште една недела минус :))

ajaja95, Martka and Meckicja like this.
  19. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

Вториот скрининг е само ехо со сите мерења или има боцкање како за приска? Јас имам закажано следната недела во 21 г.н.

20. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Имаш вагинално и абдоминално мерење на органите на бебето и состојбата на твојата матка.

Viki tonci likes this.