Чветелинче баш ми е жал мило За некои работи нема објаснување,едноставно Бог сака така... Ќе си имаш бебе здраво и право ,имај верба и трпение и не се разочарувај
Зошто со провокација не ми е јасно, сите што ги знам дека се породиле со провокација го имаат надносено бебето а ти имаш уште време...
Цветелина пρемногу ми е жал. Знам низ што поминуваш истиот пат го поминав и јас. Знам деκа што и да се κаже е излишно но моρа да бидеш силна најпρвин за тебе,потоа за сопρугот па на κρај за сите оκолу тебе. Веρувај деκа вρемето ќе излеци се. Незнам κолκу пати сум се ρазбудила плацејќи во сонот,незнам κолκу пати сум го видела маж ми κаκо лежи до мене и внимава да не плацам. Ама сето тоа ќе помине. Сега не ни пмислувам на тоа. Едноставно таκа тρебало да биде. Единствено што ме тешело во тој пеρиод беше помислата деκа на тоа дете не му било судено да живее. Подобρо ваκа отκолκу да го изгубам κога ќе се ρоди па таκа ниκогаш да не го пρежалам. Исплаци се убаво и пρестани. Поцни да живееш.ќе испиташ се. И набρгу повтоρно ќе ги видиш двете цρти. И ќе бидеш најдобρат мајκа на светот.
oти му е полесно кога е на смена отколку специјално да доага кога ке ме фатат болки.(ова е моја претпоставка ама не е далеку од вистината).а на случај не сакам да оставам оти и за обично цтг два пати сум била друг доктор не ти се опулува а не да те услужи.до сабота ке ве смарам вас и овие дома како сум напната незнам како ме трпат.
Душичке многу ми е жал сега ја прочитав веста. Така требало да биде, Божја волја. Искажи се исплачи се побарај утеха, времето ги лечи раните колку и да ти изгледа невозможно тоа сега. Не тагувај , млада си ќе останеш пак бремена, не си единствена, се случува ете. На другарка ми и се случи во 2ри месец. Не се затворај, барај друштво, занимавај се со нешто да ти проаѓа времето полесно. Те гушкам.
CVETELINA жал ми е... сепак така требало да биде Господова работа.. исплачи се ќе ти олесни... млада си имаш време немој да се грижиш...биди храбра и тоа ќе помине.... пак ќе забремениш.. искрено ти посакувам поскоро да закрепнеш од оваа болка и да не израдуваш побрзо со две цртки.. ја имаш нашата подршка
Moja другарка пред неполн месец се породи со провокација на закажано, ништо страшно, се породи без проблем. Мислам дека разликата е во тоа што нема да ги чекаш „твоите почетни болки“ туку вештачки поттикнати, а може и доколку сам ти почне процесот на пораѓај со болки или со пукнат водењак и тогаш да ти стават провокација за побрзо да се отвориш. Поздрав и без паника. П.С. и бебето се плаши исто како и ти
фала ви на подршката ме гушкам и јас вејке нема солзи во очиве сите ги излеав ке покушам да немислам вејке на тоа и да продолзам напред иако ке е тшко во истиот ден кога менен ми го одземаа мртвото бебенце јатрвами се породи немозев да се израдувам ни на тоа толку болка кога само го слусав бебескиот глас како плаци и си повторував ЗОСТО морасе мене но ете така било пишано и да плачам и што и да направам нема да ми го врати само се надевам резултатите ке бидат добри и за неколку месеци ке мозам пак да се радувам цели 9 месеци ве гускам милич ки мои
знам дека е болно , но некои жени воопшто не може да имаат деца, а ти ке имаш и друга шанса. Се ке помине па здравје Боже ќе гушкаш бебенце наскоро. Како Господ никој не е имај на ум. Ете јатрвати се породила, ке се порадуваш и на тоа бебче малку и ке ти помина, можеби тешко но поминува, мајка ми пред мене 2 изгубила и тоа ги имала родено,едно на 3 месеци починало, друго после 3 и пол годинки, па еве ме мене трета фала Богу и јас сум трудна. Зборот е дека нема одкажување само храбро.
добро утро и од нас ранобудни сме си со бебушката си клоцка тоа срце мамино... денеска сум посеебно среќна мажето мое си доаѓа денеска... ќе одиме со мешето на аеродром да го пречекаме татичко... многу сум возбудена после неколку месеци ќе си го гушнам и бакнам мажето ми и да ги запознаам татичко и ќеркичката... поздравче до сите ви праќам гушки и имAјте си најубав ден пс. утре планирам да се шатирам... шо ќе ми кажете...долго време се мислам за тоа.....за да не мирисам ќе си купам маска
добар ден драги мешиња еве не и нас тука,ние сме добри денес си пораснавме плу,правиме 15 недели кога вика татичко напредуваме инаку мачнини имам уште а и на ден два па рано наутро и повраќаме сеуште пс девојче- и јас одамна сакам да си ставам боја ама сепак ке почекам да поминат неколкуте месеци,не би сакала да му штеди на бебушот без разлика колку ке внимавам,ке со почекам да помине периодот па малце да зарасне бебуш и потоа ке му ја мислам. е ако е се во ред тогаш можеш да се шатираш оти не,бидејки сакаш и убаво да си поминиш со мм
Леле читајќи го ова ми надојдоа солзи на очи. Браво за издржливоста и истрајноста секоја чест. Јаковче да е здраво и живо и секогаш насмеано душиче.
uff lele milo ti dusoo mnogu mi e zal primi socustvo znam kako tie sega si kako skrseno drvce off majko ajde sekako taguvaj ama nemoj da pagas u depresija kazisi vo sebe deka gospod taka sakal i deka tvojto bebe e tamu vo rajot zasto znaes kako vikaat decata koi odata na onoj svet se pokraj boga najnevini se tie na svetov i bezgresni ,,,a ti samo misli deka toa taka trebalo da bide ne si ti vinovna duso veruvaj mi takov e ovoj zivot duso podemi padovi ama pomisli si deka ljubovta,odnosno tvojot soprug ,majkati tatkoti i site ostanati te sakaat i deka treba da mislis i na niv pozdrav i ne se predavaj te molam ,,me rasplaka uff nie zenite sme rodeni za maki ,,so velese babami koga ke se rodi devojce i streite placat
така е gjul толку ми е тешко што никој немозе да ме утеши околу мене се сите ме тешат но јас како да сум во некој друг свет покушавам да бидам силна пред нив но само миг ми треба да останам сама и пред мене е сликата на бебенцето а потоа се запршувам зосто мора јас зосто мораше така да биде но ете како што каза господ така сакал морада помине некое време за да мозам психички да се вратам назад мозам да казам дека до мене имам прекрасен сопруг кој секоја минута е до мене ме теши и дека ке имаме усте многу дечиња Ч) тој мие најголемата поткрепа сега во моментов се надевам следниот пат ке бидам најсрекна мама
ke bide duso ke bide samo bez stresovi najvazna e sega ljubovta za tebe edinstveno taa ke te krepi sega pozdrav milo
Мила многу ми е зал, ме расплака , читам и солзи ми идат, а мозам да замислам како ти е тебе....навистина зално, но зивотот продолзува, мора да бидес силна, исплачи се, истагувај неколку дена и стани ,подигни се, речи си во себе дека ке бидес најсрекната мама еден ден и не се предавај, бори се за таа зелба, и не мисли на она сто било! ке успеес мила, ти посакувам бог да ти даде сила и утеха, нова надез , да те подигне да продолзис напред, не осврнувајки се на ова! Сите сме со тебе тука, поздрав и ке помине се, само треба малку време!
здраво на сите еве и јас да ви се придружам тука во оваа тема. Денес го слушнав срценцето од моето бебенце , бремена сум 6 недели и 4 дена Многу се плашев за денешниот преглед , но навистина помина се добро и многу сум среќна. докторката ми продолжи до 12 недела со фолна и дабростон таблети. Нареден преглед на 12 недела кога ке ми зема брисеви. Ме загрижува тоа што имам бактерии во мокрача , треба да пијам чаеви , се надевам се ке биде ок. Дури после 12 недела брисевии и урино култура , јас мислев дека порано се прават тие испитувања Со лесно нека ни е на сите , и Господ да им подари ваков благослов на сите што сакаат .
потполно те разбираме сите тука сите сме со тебе знам како ти е,како се чуствуваш болно е и тешко.понекогаш се случуват и такви работи во животот. мораш да се смириш малце иако знам дека е многу тешко,животов е пред тебе ке имаш бебе,го имаш твојот сопруг и неговата љубов и заедно се ке надминете... поздрав до тебе.
Немозам да разберам некои луге кои знаат да се радуваат само на својата среќа, а игнорираат нечија тага, притоа не помислувајки дека секој мозе еден ден да тагува ( не посакувам на никого), само мислам дека љубов е кога се дели и тагата и радоста! .........