Лицето ми е лом, како тинејџерка во пубертет. Јас секогаш сум имала чисто лице со нормално една до две акни пред мензис. Но сега имам многу акни, и на некои места црвенила. 9+5 сум, има ли некоја друга како мене вратена во пубертетските години . Вака обично што сум правела муабет со трудници повеќете баш се фалат со чисто лице за време на бременоста. Кај мене обратно . Инаку и мене често ми се затнува носот па гинекологот ми рече дека можам слободно чат пат да го користам спрејот од оперил за деца. Мене ми помага.
Јас имам среќа да ги имам сите симптоми во секоја фаза од бременоста Акни, сува кожа ужас прав ми е лицето. Пилинг природен секој ден и три пати неделно со купечки пилинг и пак кога ќе поминам со раката така е одвратно рапаво лицето. Од прв ден ми се расипа 20+5 сум уште ми е во иста фаза. Чаре нема. Можеби има врска со плодот кај мене е девојче и јас погрдо не сум се почувствувала во животов.
Викаат дека ако било девојче ја „крадело“ убавината од мајката Јас сум отсекогаш со мрсно лице и акни, па и сега во бременост не гледам некоја разлика.
Јас сум 27+3 и од почеток сум со акни, исто мислев дека е девојче ради акните ама нема везе тоа, излезе дека е машко..
Јас денес на трансфузиологија поминав хаос. Сега се мислам како можам да ги пријавам сестрата и дотичниот доктор Јани. Неможам уште да се смирам од то ме измалтерираа и плус што чекав од 11 до 13 часот.
Во петокот бев за анализи само,и им објаснив дека ќе ми треба извештај со мислење за терапија и дека таков упат имам закажано за 19 и мие далеки. Сестрата љубезно ми се обрати и ми кажа да одам да го откажам упатотот и во понеделник да одам за да они ми издадат итен упат и да си добијам мислење. Сабајле си отидов и викам еве дојдов и она вика сега ќе видиме а другата сестра до нејзе кога почна да вика несмееме да даваме итни упати имаме забрана ја молев 15 мин,па отидов на гинекологија одма ми дадоа од таму приоритетен за на трансфузиологија и се вратив чекав саат ипол точно и никој нит да ме прими нит ништо. Искочи докторот вика чекај само чекај сат ипол стоев пред врата. Дојдоа едни маж и жена ни а ни б директ внатре кај докторот и искажа дотичниот и вика издади итен упат и сестрава ме погледна мене и вика докторе несмееме,буквално и се пикна и шепна извади одма итен упат. Мене ме малтетираат два саати а некој доаѓа и одма итен упат а мене ми тврдат дека несмеат. Цела трансфузиологија ја кренав во вис луѓето како нетачна ме гледаа. Поодвратен доктор немам видено,влегов кај друга докторка и кај неа едвај завршив работа. Нени е криво здраството туку докторите не ни ги бива.
Kaj nas tie na transfuziologija se super Dr a vidat oti ima trudnici sto cekaat gi vikaat preku red gi primaat ama tie na internoto odd se uzas pred edno tri ned otidov za upat za tiroidata I imase pred mene samo edna zena sto cekase bese pet casot porucekta koga otidov I vikam skoro ke zavrsam rab I cekam I cekam t eden mu se jave na dr I doaga I vleguva vtor mu se jave isto dojde vleguva I me najde 7 saatot vecerta I mi pukna filmot I mu se razvikav na Dr dobro mu vikam dr neli e sramota jas trudna zena so stomakot napred da cekam dva saati da me primes a nekoj ic da nejke da ceka I mi vika tebe sega posledna ke te ostavam I taka bide posledna me primi Nez stom ti rekla taka poslusaj ja
Можеш да. И јас сум 27ма по два пати дневно пијам сабајле и вечер, по еден магнезиум директ по препорака на доктор зошто имам болка во кичма и ми оди напред надолу по препони. На моменти и паника ме фаќа зошто цело време сум во движење..
Лекарска комора. Јас таму пријавив докторка што не сакаше да прими на преглед болна особа со приоритетен упат.
Се наоѓа зад Мистер Џек кафичот на некои метра подоле. Прашај било кој во Скопје ќе те однесе. По она што го видов таму која неписмена багра работи, тие поима немаат од ништо нема да ти се исплати патот до таму. Најефикасно е јавно на фб со име презиме и слика да се шерне, само на тој начин во последно време се успева.
Синоќа вкупно само 3 саати спиено. Цела вечер,ни лево но десно,ни со перници,ни во спална,ни во дневна не можев да заспијам. Шлаг на тортата,киселини цела ноќ. Не помогна ни ладно млеко,ни апче,ни кисела вода. Среќа што денес не сум на работа инаку не знам како ќе издржев. Подочници и потечени очи. Изгледа започнаа подготовките за после породување.