Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Кога се вртеше те болеше?

2. Karmina1989

Karmina1989 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2012
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    751
    Кога се вртев најповеќе болеше иначе како константа болка имав пред да почнам да го мачкам со маслото, сега веројатно е поеластичен оти кожата на стомакот доста еластична ми ја направи маслото.

3. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Ми олесна,се изначитав глупости де цревни инфекции де папочна кила(facepalm)

4. Karmina1989

Karmina1989 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2012
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    751
    Пробај мачкајго се тоа што си ставаш против стрии и обавезно спомниму на геникологот на наредниот преглед. Јас мачкав и ете во ред е сега скоро и да немам болки а и геникологот ми рече дека од растежето на стомакот и тегнењето на делот околу папокот била болката. Поздрав и се најубаво мила

На monik55 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ***Najsrekna***

***Najsrekna*** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2018
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    641
    Женски ајде мала консултација.Вчера бев на прв скрининг кај докторот и се си е ок.Е сега ми рече дека имало уште некое друго испитување што не било задолжително,обично го правеле тие што имале проблем со висок притисок и трудници во поодминати години,но бидејќи овој месец тоа испитуавење кое инаку е во Чаир било бесплатно за негови пациенти па да сум го искористела.Дали знаете за какво испитување станува збор?Јас од возбуда и не прашав за што точно станува збор.

6. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    Освен секој месец крв и урина, приска 1 кога и брисеви која недела ? И следно што е ?:)

7. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Ми се случи и мене. Ептен голема болка и веднаш отидов на лекар, ми кажа дека било од истегнување и ширење на стомакот. Мене не ми изгледаше на таква болка и затоа испаничив, повеќе како внатрешно беше одколку како надворешна болка на кожата, не знам како да објаснам, еве си остила :)
    Не можев ни да се кренам да седнам од болка, а пак свртување никако.
    Еднаш ми беше таква ужасна болка, а потоа понекогаш ми се појавува пак ама мала или пак само при допир се осеќа болка...

8. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Приската се прави во ист ден со првиот скрининг,тоа е 12 недела. Брисевите мислам беа исто 12-13 недела.
    Јас сум на скриниг в петок,без приска. Од денес сум 12+1.Ако ми спомни за брисеви ќе и кажам дека наредната недела заминувам странство,па таму ќе си ги испитам. Мене ретко ме има во темава ама уште ме држи сеќавањето од првата бременост и затоа не прашувам ништо. Плус,овај пат сум ептен опуштена за разлика од првиот,така да воопшто не се замарам

На ***Bony***, Marija 84 и lavica82 им се допаѓа ова.
  9. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Додека сме кај болките јас имам многу непријатна болка во срамната коска, кај препоните и вагиналниот отвор. На моменти ме заболува многу и ме фаќа паника. Исто во движење и станување и седнување ја осеќам, кога лежам или седам не. Бев на доктор пред една недела и уште тогаш чуствував нелагодност и му кажав ме намачка со тоа виолетовото и ми кажа ако не ми се смири за неколку денови да почнам со вагисан. Ги почнав синоќа бидејќи не само што не ми се смири туку и ми се зголемува болката. Незнам дали да одам на преглед колку да се смирам или откако ќе ја завршам терапијата. Си правам филмови дека ми тече плодова вода, дека се отворам. Уринокултура ми беше уредна, брисевите во 12 недела ми беа во ред се мислам да ги повторам но немам односи па да имам бактерија може ако сум закачила нешто од езеро. Шубе ми остана зошто на резултатите од урина имав присуство на бактерии и епители. Се паничам незнам дали се одново да испитувам, увртено ми е во глава пред време ќе се пораѓам(facepalm)

10. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Не се плаши и јас таква болка осеќав уште многу рано, а се ми беше уредно. Сега ми се смири, само некогаш кога клоца бебе мислам до клиторис ме заболува. Баш денес мерев цервикс и 46 мм ми беше, грло затворено се супер. А и мене ми се има увртено страв дека пред време ќе се раѓа мојава не знам зошто. Мене ме чуди како во 16 недела цервикс ми измерија 30 мм, па во 21гн. 35 мм и денес во 30 гн. 46 мм. Некој очигледно не знае да мери по се. Нели тој како напредува бременоста се крати, а не се зголемува. овие мерки се од 3 различни доктори.

На Vennera.aa и lavica82 им се допаѓа ова.
  11. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Различно мерат различни доктори, за право досега никој цервикс не ми измерил а одам кај двајца ама затоа кај едниот бебе секогаш е ден два како по циклус а кај другиот недела и пол помало и го води како покасно зачнато:x и ајде сега јас по кој термин да се водам. А за цервикс и јас мислам дека со време треба да се намалува како одминува бременоста.

На Ѕвездички му/ѝ се допаѓа ова.
  12. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Да видов веќе беше доцна да изменам :$(facepalm)

И јас имам болки во папокот овие денови многу ме боли..бебето многу доле го осеќам како удира тоа е нормално ваљда..

13. buba mara84

buba mara84 Активен член

Се зачлени на:
    1 август 2018
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    102
    zdravo sakam da prasam fraksiparinot do koja nedela se bockavte i utrogestarano do koga staavavte

14. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Зборевте пред некое време А спреј за нос затнат,од кој спрејови користите?

15. lavica82

lavica82 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2017
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    661
    osven akva maris ili drugi soleni kapki drugo nisto za zatnat nos vo bremenost,mene taka mi kazaa

16. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Ќе ги купам сега тие пошто неможам да спијам од што мие затнат.

17. lavica82

lavica82 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2017
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    661
    zemi gi i stavaj pocesto ako imas potreba nema od niv steta

18. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2018
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    804
    И двете може да одат до крај и да се менува дозата,се е индивидуално тоа одредува доктор. Јас двете ги користам од прв ден и како ми изгледа ќе терам до крај

19. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Mene ic ne mi pomagaa Akva Maris samo meralis detskiot sprej za nos mi pomogna

20. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Септаназал одобрено ми беше од страна на др.ивановски

На monik55 му/ѝ се допаѓа ова.