Ако се слаби не е сташно поради тоа што се спрема матката сите ги имаат тие болки, но ако се јаки оди на лекар јас имав јаки и бев на терапија и на боледување 15 дена, зборам за болки како бодеж ако не е таква болка нее страшно опушти се и уживај со бебчето
Зошто без приска? Јас денес бев на скрининг и приска 1 ми потврдија дека сум 12+4 и бебушка е одлична, со саати би го гледала како ужива во мене душиче мало. Сакав да прашам брисеви први во која недела треба да се?
Да прочитав дека многу доктори и не бараат да се прави ама ете го направив и тоа испитување ☺️ само нека е се во ред
За првото ја направив и приската. Сега некако поискусна и видов дека колку повеќе се секирам толку ми е мене лично полошо. Јас еве немам ни крв испитано воопшто. Бев пред бременост на преглед,ми кажа докторката дека матката ми е супер,дека раната е идеално заздравена и дека сум спремна за второ. Бев пред месец за потврда за бременост,се дог да појдам по месец и ми се погоди баш за скрининг. Ваму кај што ќе заминувам наредната недела не знам и дали воопшто ги прават овие испитувања,така да ќе видам таму како ќе ми ја водат бременоста. Битно,фала Богу ми поминаа мачнините и повраќањето(за мене најстрашната работа од цела бременост) Брисеви мислам 12-13 недела дека беа,но не сум сигурна. Не го праша докторот? Јас ни брисеви нема да земам Ко ќе се препрочитам звучам тотално незаинтересирано
Мене во Плодност ми рекоа дека можи дури и ренген. Дека зрачењето било локално и се ставало заштитник. Исто анестезии има без адреналин и баш мојот матичен ми кажа дека имал вадено заб и во 9 м. Јас не би да се снимам секако, ама се друго би правела доколку има потреба. Дај Боже да нема.
И јас знам дека треба 12-13 недела ама докторот ми спомна се гледаме за месец дена за брисеви а тоа би било касно затоа мкслев дали е строго во тие недели. Може и подобро како тебе бар нема да имам мислачки Значи не сум едина со несоница, како вампир се будам на секој два дена во 3ч и неможам да заспијам. Од вечер решив да си пијам по еден бедоксин сакам да се наспијаааааммм
Бидејќи во Систина ми закажуваат за 8 до 10 недели вчера бев кај матичната да ги видам бебулињава напредуваат сега се по 600 грама си одговараат на неделата 23.3 едното 23.4 другото. Онаа што вчера го научив е дека магнезиумот џабе го користиме ако не голтнеме и Бедоксин или Б6 бидејќи он го апсорбира од организмот корисна информација за сите нас
Jas pijam komplet na sinergy magnezium so b6 I toa po dve sega Dr trajkovski mi rece vcera da pijam po dve oti imam grcevi vo nozete
Дуплата доза магнезиум и тотхемата си го направија своето. Од сабајле три пари бев во тоалет па и црна боја плус уф више аман
Mesinja zdravo 19 nedela sum,sinceto na vtor skrinig e 230 gr.Doktor Petrovska rece ke pocnam da go osekam za okolu 2 nedeli.Kako bese kaj Vas? Celo vreme mislam dali e se ok zosto ne go osekam citam razni mislenja Inaku se custvuvam super bez macnini,denes duri sobrav sila i ajvar da pravam Sekoe dobro za site
Вчера ги зедов резултатите од крвта и кај што пишува вредностите за глукозио, шеќерот во крвта..нормални вредности се од 65 - 100, а јас имам 62..значи во рамките на нормалата колку што јас се разбирам..е арно ама мене ми е тоа обележано како демек да го погледне лекар..па колку треба да биде вредноста на шеќерот кај бремена жена, нели исто како и кај секој друг?
Тотхема се за железо така? Мене ми беше паднат и хемоглобинот и железото, матичниот ми даде да пијам Сидерал фолико кесички за 20 дена беа 950 ден, немав никаков проблем со столица, само до една доза хемоглибинот од 106 на 116 ми се крена, денес испитував крв, а железото од 11 на 12. Сега ќе го прашам дали да земам уште една доза, да ги види резултатите.