Прашај го матичнот за овие јас што ги земав. Мене одма ми помогнаа, баш и ко прашував тука дали некој имал искуство со нив ми пишаа дека мн биле добри мислам италијански се.
Mene heferolot prvo mi go kaci zelezoto od 6 na 12 pa posle na 24 za dva meseci ama zaedno so nego piev I vit c sega ne pijam ama na krajta na mesecot treba da pravam kontrola Prasaj za heferol 20 den se so recepta
Јас настинав. Носот ми е затнат и едвај дишам, грлото ми се суши бидејќи цела нок дишам на уста. Плус и дијареа имам, цревава нон стоп кркорат плус гасови и дури болно ми е на моменти кога од еден дел на цревата одат во друг дел. Среќа температура немам ама се осеќам толку поспано и уморно и без енергија, џабе спијам по 8 саати. Синојќа уствари и не се наспав зошто никако положба не наоѓав, ме болеше стомакот или желудникот. Ни јас веќе не знам што ме болеше.
Женски бев на преглед кај матичната рече се е во ред гледам сакус и според последна менс сум 6+1 а според мерки или незнам како рече сум 5+4... Јас очекував и срцева реакција да слушнам, а уствари ништо не видов... Има место за паника?? Скроз се збунив не и кажав дека бев Плодност во петокот и докторот тогаш ми рече 5+1 сум... Многу сум збунета..
Здраво на сите. Вчера бев на контрола и по менструација сум 32ра недела, а по мерките на бебуш сум 30та недела. Бебуш е 1кг420гр и добро напреднува, за две недели сум на контрола. Јас само немам доволно апетит. Бидејќи до пред 2 недели земав аспирин, сега не треба веќе да земам аспирин и да продолжам со пиење на желатин за добар развој на бебуш. Пиев желатин и во првата бременост. Тогаш примав и клексан поради лакуни на матката и згрутчување на крва и вчера ми спомна нешто како ако е потребно пред крај ќе ми препише пак клексан. Не ми е јасно во кои ситации се прима клексанот? На 4ти октомври имам закажано контрола во чаир. Сега некако многу ми е неубаво кога ми кажа дека бебуш одговара за 30та недела. Според објаснување на докторката се е во ред. А јас сум вознемирена. Дали е добро често гледање на ехо? Да отидам и кај друга докторка на преглед во меѓу време?
Мерките на ехото и последната менст.скоро никогаш не се совпаѓаат.А и премногу рано е за срцева реакција и било што да ти каже.Најдобро е да отидеш околу 8 недела,тогаш се слуша и срце.А дотогаш не мисли многу,нека си расте бебе. Уживај и со лесно нека ти е,се ќе биде во ред. Ништо страшно не е недела две,плус минус.Плус некои еха и не покажуваат точно.Штом ти вели се е ок,не се плаши.Инаку,клексани јас колку штознам се ставаат ако има високи д димери или за згрутчување на крвта,проток да има доволно,така нешто знам ако знае некој подобро нека каже.Со лесно. Тука негде ќе да сме со термините,јас сум скоро 30 недела
Каков е тој желатин? Препорачано е од докторот? За што служи? Сакам и јас да пијам нешто плус за развој ма бебето ама докторот мој вика доста ти се витамини (а не дека пијам којзнае што)
@supergirlmb ти благодарам многу... Абе тазе трудница, паничарка Незнам како возбудата да ја контролирам, кога и да одам на преглед сум пре возбудена и срцево си мислам ке ми излета, па после и за тоа се секирам. Се напив бедоксин пред да одам на преглед ама џабе.
Луѓе помагајте...Премногу паника ме фаќа. Од вчера бебето ми мрдаше ниско, денеска си мрда фала Богу погоре. Јадев луто синоќа и имам сега помека столица (не е дијареа), и најверојатно од тоа така осеќам како некоја нелагодност во стомакот. Малку ме боли кај кичмата поточно кај задникот како нешто да ме наежува не знам како да опишам...Само читам за предвремен пораѓај, полудев. 23+1 сум
Јас сеуште сум возбудена пред секој преглед дури и притисокот ми се покачува а 30+2 сум. Нормално е тоа мислам.
Желатин што се става во благо, говедски. Препорачано од доктор. Пиев и во првата бременост. Нема никаква штета. Само што е гадно да се пие така измешан со вода, па го ставам во смути.
Јас имам пиено желатин порано бидејќи ме болеа колениците, го пиев со јогурт ама одма не го оставав да се здрви така не е гадно само како мали зрнца се осеќа.
вчера и денес имам болки долу под стомакот и од левата страна дали е нормално, како настината и да сум ми кркорат нон стоп цревата ама повеќе ме боли од левата страна и после некое време поминува, и пак ? дали можно е од ширење на матката ? 13 недела сум, сношти се разбудив од болка се напив блага вода па ми попомина и од кивање ме боли
и мене така ме боли,ама ме болело и пред бременост...имам проблем со дебело црево предходно го регулирав со сируп и апче ама сега несмеам прашав доктор рече ќе си трпиш тоа е,како и да е нештети тоа на бебето е сега незнам дали и тебе ти е тоа проблемот,ама точно како што опишуваш и од лева страна баш така ми е
пробај магнзиум пијај редовно за тврда столица ако имаш, ама јас од што ми се лоше од премамата и сега ги сменив и пак исто и преку некој ден ги пијам магнезиумот уште ми се повраќа и осеќам гадење