Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Прашај го матичнот за овие јас што ги земав. Мене одма ми помогнаа, баш и ко прашував тука дали некој имал искуство со нив ми пишаа дека мн биле добри мислам италијански се.

2. monik55

monik55 Форумски идол

Искрено скапи ми се и плус за 20 дена,многу ми доаѓа плус инекциите што примам и редовната терапија.

lackygirl likes this.
  3. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Затоа и јас не ги зедов пак, а и ги нема во аптеките во моето градче :) само во Зегин ги имаше.

4. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Mene heferolot prvo mi go kaci zelezoto od 6 na 12 pa posle na 24 za dva meseci ama zaedno so nego piev I vit c sega ne pijam ama na krajta na mesecot treba da pravam kontrola

Prasaj za heferol 20 den se so recepta

Last edited by a moderator: Sep 13, 2018
    Marija 84 and lackygirl like this.
  5. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Јас настинав. Носот ми е затнат и едвај дишам, грлото ми се суши бидејќи цела нок дишам на уста. Плус и дијареа имам, цревава нон стоп кркорат плус гасови и дури болно ми е на моменти кога од еден дел на цревата одат во друг дел. Среќа температура немам ама се осеќам толку поспано и уморно и без енергија, џабе спијам по 8 саати. Синојќа уствари и не се наспав зошто никако положба не наоѓав, ме болеше стомакот или желудникот. Ни јас веќе не знам што ме болеше.

6. Elena ena

Elena ena Популарен член

И јас сум 19 недела и веќе го осеќам ниско доле под папокот, можеби дека ми е 2 бременост па затоа

abc1234 and aceee99 like this.
  7. monik55

monik55 Форумски идол

И јас сум од сабајле со дијареа,зимај линекс и пробиотик,витамин Ц и солени капки за носот.

S.J.Parker likes this.
  8. Meckicja

Meckicja Форумски идол

I jas od sabajle sum so zatnat nos I grloto me boli

9. flower55555

flower55555 Популарен член

Женски бев на преглед кај матичната рече се е во ред гледам сакус и според последна менс сум 6+1 а според мерки или незнам како рече сум 5+4... Јас очекував и срцева реакција да слушнам, а уствари ништо не видов... Има место за паника?? Скроз се збунив не и кажав дека бев Плодност во петокот и докторот тогаш ми рече 5+1 сум... Многу сум збунета..

***Bony***, Marija 84 and Meckicja like this.
  10. Milla989

Milla989 Истакнат член

Здраво на сите. Вчера бев на контрола и по менструација сум 32ра недела, а по мерките на бебуш сум 30та недела. Бебуш е 1кг420гр и добро напреднува, за две недели сум на контрола. Јас само немам доволно апетит. Бидејќи до пред 2 недели земав аспирин, сега не треба веќе да земам аспирин и да продолжам со пиење на желатин за добар развој на бебуш. Пиев желатин и во првата бременост. Тогаш примав и клексан поради лакуни на матката и згрутчување на крва и вчера ми спомна нешто како ако е потребно пред крај ќе ми препише пак клексан. Не ми е јасно во кои ситации се прима клексанот? На 4ти октомври имам закажано контрола во чаир. Сега некако многу ми е неубаво кога ми кажа дека бебуш одговара за 30та недела. Според објаснување на докторката се е во ред. А јас сум вознемирена. Дали е добро често гледање на ехо? Да отидам и кај друга докторка на преглед во меѓу време?

11. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Мерките на ехото и последната менст.скоро никогаш не се совпаѓаат.А и премногу рано е за срцева реакција и било што да ти каже.Најдобро е да отидеш околу 8 недела,тогаш се слуша и срце.А дотогаш не мисли многу,нека си расте бебе. Уживај и со лесно нека ти е,се ќе биде во ред.

Ништо страшно не е недела две,плус минус.Плус некои еха и не покажуваат точно.Штом ти вели се е ок,не се плаши.Инаку,клексани јас колку штознам се ставаат ако има високи д димери или за згрутчување на крвта,проток да има доволно,така нешто знам ако знае некој подобро нека каже.Со лесно. Тука негде ќе да сме со термините,јас сум скоро 30 недела :)

Milla989 and flower55555 like this.
  12. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Каков е тој желатин? Препорачано е од докторот? За што служи? Сакам и јас да пијам нешто плус за развој ма бебето ама докторот мој вика доста ти се витамини (а не дека пијам којзнае што)

13. flower55555

flower55555 Популарен член

@supergirlmb ти благодарам многу... Абе тазе трудница, паничарка :lol: Незнам како возбудата да ја контролирам, кога и да одам на преглед сум пре возбудена и срцево си мислам ке ми излета, па после и за тоа се секирам. Се напив бедоксин пред да одам на преглед ама џабе.

Bella* and supergirlmb like this.
  14. snegce

snegce Истакнат член

Луѓе помагајте...Премногу паника ме фаќа. Од вчера бебето ми мрдаше ниско, денеска си мрда фала Богу погоре. Јадев луто синоќа и имам сега помека столица (не е дијареа), и најверојатно од тоа така осеќам како некоја нелагодност во стомакот. Малку ме боли кај кичмата поточно кај задникот како нешто да ме наежува не знам како да опишам...Само читам за предвремен пораѓај, полудев. 23+1 сум ;(

15. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Јас сеуште сум возбудена пред секој преглед дури и притисокот ми се покачува а 30+2 сум. Нормално е тоа мислам.

***Bony***, lavica82 and flower55555 like this.
  16. Milla989

Milla989 Истакнат член

Желатин што се става во благо, говедски. Препорачано од доктор. Пиев и во првата бременост. Нема никаква штета. Само што е гадно да се пие така измешан со вода, па го ставам во смути.

17. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Јас имам пиено желатин порано бидејќи ме болеа колениците, го пиев со јогурт ама одма не го оставав да се здрви така не е гадно само како мали зрнца се осеќа.

18. anita123

anita123 Истакнат член

вчера и денес имам болки долу под стомакот и од левата страна дали е нормално, како настината и да сум ми кркорат нон стоп цревата ама повеќе ме боли од левата страна и после некое време поминува, и пак ? дали можно е од ширење на матката ? 13 недела сум, сношти се разбудив од болка се напив блага вода па ми попомина и од кивање ме боли :(

19. Bella*

Bella* Популарен член

и мене така ме боли,ама ме болело и пред бременост...имам проблем со дебело црево
    предходно го регулирав со сируп и апче ама сега несмеам
    прашав доктор рече ќе си трпиш тоа е,како и да е нештети тоа на бебето
    е сега незнам дали и тебе ти е тоа проблемот,ама точно како што опишуваш и од лева страна баш така ми е

20. anita123

anita123 Истакнат член

пробај магнзиум пијај редовно за тврда столица ако имаш, ама јас од што ми се лоше од премамата и сега ги сменив и пак исто и преку некој ден ги пијам магнезиумот уште ми се повраќа и осеќам гадење

Bella* likes this.