Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Mene sega pantenol mi dadea za grloto

2. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Ме истишти стомакот денес,кој подобар пробиотик да го земам?
    И освен линекс и пробиотик што може да земам,денес се исцедив неколку пати.

Последна измена: 13 септември 2018
  3. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Леле исто и јас овие два дена а пијам и антибиотик и пробиотик :) може дека пијам повеке цедени сокови овие неколку денови. Да не имаш променето нешто во исхрана?

4. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Да се приклучам и јас на темава . Два позитивни тестови :inlove:

На Mamamia1234, Ljubica87, Martka и 30 други им се допаѓа ова.
  5. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Почитувани членки, плс хелп! Јас веке пишав во групава но немам одговор :(
    Дали некоја од вас има искуство со полип на грлото на матката во тек на бременост? На мене ми е дијагностициран пред 3 недели, монентално сум крај на шести, почеток на седми...
    До пред една недела беше ок, кога пак почна да дава реакција (мала точка крв), Сега бидејки една недела лежам повеке дома и при најмало размрдување одма точка крв . Ве молам доколку некоја од вас имала вакво искуство да сподели за утеха

6. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    Од лутото ти е тоа , и мене ми е така иако ретко јадам луто

7. an4ii

an4ii Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    441
    Мамички ја сум 16+2 и цела ноќ не сум убаво спиена на секој 2 3 часа станував одев во вц. И сабајлево така се напив и бедоксин и пробав пак да поспијам ќе заспијам малце и цело време се будам се штрекнувам а нз зошто не се секавам нешто да сум сонувала и еве уште цело тело ми се тресе некоја возбуда ме фаќа а незнам од што мн ми е чудно чуствово. Ви се има ли случено? Се чуствувам уморна а неможам да заспијам

8. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Ништо чудно. Многу нормално. Со недели веќе така функционирам. Ни наспана,ни свежа.

На an4ii му/ѝ се допаѓа ова.
  9. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.667
    Допаѓања:
    4.998
    Mене изгледа мн рано ме фати :D Една депресија што ме мавна вчера цел ден, па лоши соништа, па и за прв пат повратив ноќеска и еве сега отепана на работа само со 2ч. спиење сум :yawn:(waiting) А 5+5 сум тешко мене значи:envy:

На aceee99 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Веќе 2 дена слабо ја осеќам бебушка како мрда малку се исплашив еве и денес слабо некако пред некој ден многу ја осеќав јадев чоколадо и газиран сок испив ама не исто дали е нормално 28+3

11. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Како се намалува просторот во матката и движењата се помалку интензивни. Баш сега читав дека од 32-33 недела скоро и да не може да клоца бидејќи нема простор. Е сега јас сум скоро 31 и некои денови е мн активна а некогаш помалку. Кај мене досега 3 пати се смени те со глата на долу те напречно те на лево па на десно. Вчера ми рекоа дека до 38 недела има можност за вакви маневрации и потоа како ќе биде тоа е крај.

На ***Bony***, @Verba и saramila09 им се допаѓа ова.
  12. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Deneska bev na eho oti imam temp I nosot mi rece zatnata sum celata I bebeto poslabo mrdase I go merea I ode 12 dena ponapred I e tesko 1 kilogram I 330 grama I utre ke pravam test za skrien seker inace sum 27 plus dva dena

На ***Bony***, Martka и Ѕвездички им се допаѓа ова.
  13. Smetalink

Smetalink Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    221
    Јас сум 33 недела и влера и денеска помалку го осеќам да клоца на моменти се плашим ама знам дека некаде прочитав дека се помалку ќе се осеќаа поради намален простор е сега не ми текнува каде читав и овие два дена сум премногу омалаксана и многу ми се спие ваљда е нормално тоа

14. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Не да сум омалаксна немам сила за ништо. Немам правено крвна слика 1 месец па се мислам крвта да не падна, ама изгледа нормално е. Се мислам како ќе се докупи и досреди се за бебе. Ич немам сила а ни воља веќе да шетам по продавници. И сакам да прашам дали ви ика многу бебе. Моево по неколку пати на ден. Читам дека е нормално, ама по олку.|(

На Mamamia1234 и aceee99 им се допаѓа ова.
  15. Smetalink

Smetalink Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    221
    Јас имам скоро се купено уште само коритце за бањање ми треба па ќе видим утре да побарам да купим и тоа инаку за икањето и кај мене ика цел стомак ми го мрда само да ни се живи и здрави со убаво да ни дојда на свет тоа ми е најважно да помине се како што треба

На Marija 84, Bella*, Snowhite2 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Јас поради бабски глупости си заоставав и освен алиштенца немам ништо друго купено. Арно што барем прошетав и имам нешто на ум што сакам. Да, најбитно да се живи и здрави, друго се ќе се направи. Имаме време. Само ова со силата ме заплашува.

17. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.346
    Јас денес испитував крвна слика, урина и скриен шеќер. Скриениот шеќер топ пред гликоза 5 по гликоза 5.9, крвта малку ми ослабела, намалени ми се еритроцитите и хемоглобинот, покачени леукоцитите над 13, железото ми е добро, урината добра. Му ги пратив на матичниот доктор, зошто матичниот гинеколог ми рече кога ќе ги земам резултатите дури после 2 недели да одам кај него, па така матичниот по општа ми рече да јадам повеќе цвекло и морков, повеќе месо и жолчки од јајца и вит.Ц од 1000 и ќе го послушам :)

На ***Bony*** и Bella* им се допаѓа ова.
  18. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Јади црвена леќа во комбинација со свежа пиперка. Јас до 8 месец успешно одржувам крвна слика со оваа комбинација. Сега за 2 недели требаа да проверам пак ама веќе омалаксувам.

На S.J.Parker му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Smetalink

Smetalink Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    221
    Можно е и од промената на времето да смо така омалаксани ама како и да и поминува се ќе купиш се што треба најмал проблем е тоа јас многу алишта немам купувано пошто секиј еден што ќе дојде ќе ти носи по нешто па ќе видим што треба ќе му докупувам

На Milaаа991 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Бев денес на специјалист за дополнителна проверка, направивме и скрининг на срце кај малата. Преброивме прстиња, усна затворена, рбет, потврдивме дека е девојка меѓу нозе и најинтересно на крај ги отвори очите као ајде мафнете се сите не ми досаѓајте ( еден саат траеше прегледот до секое ковче, венска и артериска акција).
    Ме извади од памет погледот дури успеа и да ја слика. На 21 недела гледа што се случува:)

На Vaga~, abc1234, @Verba и 9 други им се допаѓа ова.