Ме истишти стомакот денес,кој подобар пробиотик да го земам? И освен линекс и пробиотик што може да земам,денес се исцедив неколку пати.
Леле исто и јас овие два дена а пијам и антибиотик и пробиотик може дека пијам повеке цедени сокови овие неколку денови. Да не имаш променето нешто во исхрана?
Почитувани членки, плс хелп! Јас веке пишав во групава но немам одговор Дали некоја од вас има искуство со полип на грлото на матката во тек на бременост? На мене ми е дијагностициран пред 3 недели, монентално сум крај на шести, почеток на седми... До пред една недела беше ок, кога пак почна да дава реакција (мала точка крв), Сега бидејки една недела лежам повеке дома и при најмало размрдување одма точка крв . Ве молам доколку некоја од вас имала вакво искуство да сподели за утеха
Мамички ја сум 16+2 и цела ноќ не сум убаво спиена на секој 2 3 часа станував одев во вц. И сабајлево така се напив и бедоксин и пробав пак да поспијам ќе заспијам малце и цело време се будам се штрекнувам а нз зошто не се секавам нешто да сум сонувала и еве уште цело тело ми се тресе некоја возбуда ме фаќа а незнам од што мн ми е чудно чуствово. Ви се има ли случено? Се чуствувам уморна а неможам да заспијам
Mене изгледа мн рано ме фати Една депресија што ме мавна вчера цел ден, па лоши соништа, па и за прв пат повратив ноќеска и еве сега отепана на работа само со 2ч. спиење сум А 5+5 сум тешко мене значи
Веќе 2 дена слабо ја осеќам бебушка како мрда малку се исплашив еве и денес слабо некако пред некој ден многу ја осеќав јадев чоколадо и газиран сок испив ама не исто дали е нормално 28+3
Како се намалува просторот во матката и движењата се помалку интензивни. Баш сега читав дека од 32-33 недела скоро и да не може да клоца бидејќи нема простор. Е сега јас сум скоро 31 и некои денови е мн активна а некогаш помалку. Кај мене досега 3 пати се смени те со глата на долу те напречно те на лево па на десно. Вчера ми рекоа дека до 38 недела има можност за вакви маневрации и потоа како ќе биде тоа е крај.
Deneska bev na eho oti imam temp I nosot mi rece zatnata sum celata I bebeto poslabo mrdase I go merea I ode 12 dena ponapred I e tesko 1 kilogram I 330 grama I utre ke pravam test za skrien seker inace sum 27 plus dva dena
Јас сум 33 недела и влера и денеска помалку го осеќам да клоца на моменти се плашим ама знам дека некаде прочитав дека се помалку ќе се осеќаа поради намален простор е сега не ми текнува каде читав и овие два дена сум премногу омалаксана и многу ми се спие ваљда е нормално тоа
Не да сум омалаксна немам сила за ништо. Немам правено крвна слика 1 месец па се мислам крвта да не падна, ама изгледа нормално е. Се мислам како ќе се докупи и досреди се за бебе. Ич немам сила а ни воља веќе да шетам по продавници. И сакам да прашам дали ви ика многу бебе. Моево по неколку пати на ден. Читам дека е нормално, ама по олку.
Јас имам скоро се купено уште само коритце за бањање ми треба па ќе видим утре да побарам да купим и тоа инаку за икањето и кај мене ика цел стомак ми го мрда само да ни се живи и здрави со убаво да ни дојда на свет тоа ми е најважно да помине се како што треба
Јас поради бабски глупости си заоставав и освен алиштенца немам ништо друго купено. Арно што барем прошетав и имам нешто на ум што сакам. Да, најбитно да се живи и здрави, друго се ќе се направи. Имаме време. Само ова со силата ме заплашува.
Јас денес испитував крвна слика, урина и скриен шеќер. Скриениот шеќер топ пред гликоза 5 по гликоза 5.9, крвта малку ми ослабела, намалени ми се еритроцитите и хемоглобинот, покачени леукоцитите над 13, железото ми е добро, урината добра. Му ги пратив на матичниот доктор, зошто матичниот гинеколог ми рече кога ќе ги земам резултатите дури после 2 недели да одам кај него, па така матичниот по општа ми рече да јадам повеќе цвекло и морков, повеќе месо и жолчки од јајца и вит.Ц од 1000 и ќе го послушам
Јади црвена леќа во комбинација со свежа пиперка. Јас до 8 месец успешно одржувам крвна слика со оваа комбинација. Сега за 2 недели требаа да проверам пак ама веќе омалаксувам.
Можно е и од промената на времето да смо така омалаксани ама како и да и поминува се ќе купиш се што треба најмал проблем е тоа јас многу алишта немам купувано пошто секиј еден што ќе дојде ќе ти носи по нешто па ќе видим што треба ќе му докупувам
Бев денес на специјалист за дополнителна проверка, направивме и скрининг на срце кај малата. Преброивме прстиња, усна затворена, рбет, потврдивме дека е девојка меѓу нозе и најинтересно на крај ги отвори очите као ајде мафнете се сите не ми досаѓајте ( еден саат траеше прегледот до секое ковче, венска и артериска акција). Ме извади од памет погледот дури успеа и да ја слика. На 21 недела гледа што се случува