А каде беше на специјалист? Во некоја приватна болница или на гак? Ме интересира зошто и ја уште некоја недела ќе треба да одам па уште неможам да се одлучам за каде
jaс бев во Систина ама не сум нешто презадоволна зошто за 15 мин ме испрати провери срценце,главче,рбет,исто ми кажа пол убаво видов и слики ми напраи ама сето тоа за 15 мин тоа е моето искуство си дадов 4,200 и така
не ги мислам туку се туфкам мојава докторка ми го испофали Димчев а за 15мин... среќа се е ок ИНАЧЕЕЕЕ... и тука читав убаи искуства за него па си реков да пробам...пфф... мм дека беше со мене тогаш и докторов вика ајде супер си стнувај демек готово и мм го гледа како бе толку,и ја му давам остар поглед демек ќути си (зошто знае да почне да урла хаха) викам маже иди плати си и ќути си и да бегаме мислам дека предност во приватниве испитувања скрининзи е само тоа шо нечекаш ред,си влагаш кога имаш закажано,добиваш профи слики и толку
Мм ич не го сака Димчо еднаш ме уби од малтетирање као неможел да види па свртисе на страна па вагинално па незнам што и односот 0. Сега не давал мани за кај димчо. А сега кога бевме барабар со докторката гледаше и му ги броеше прстите,јас си ќутев он си прашува
И јас бев во Систина ама кај Петровска и за разлика од Димчев посветува многу внимание и на секое мое прашање одговараше и ми објасниваше се На клиника никогаш и за ништо Од гинекологија прифаќам само дрзавно чаир
Јас во Систина чекав 50мин Иначе да прашам дали има некој искуство кај Ивановски со скрининг? Се одлучив за него до крај да ме води, сакав Димчев но така морало. Еден да тера од почеток до крај. Патем, @monik55 мислам ти пишуваше за д димери. Мене уште ме нема пратено матичната, то било тест за рх + ензими, антитела... Се гледа по нешто или праќаат превентивно? Исто и за скриен шеќер, не знам како оди ова.
jas ne znam kakov e toj osekaj za da znam dali ika,ne sum primetila takvo nesto ili pa ne prepoznavam
Можеби немаш приметено. Ќе почувствуваш слаби ритмички движења, најчесто секогаш во истиот предел кои се повторуваат на ист временски интервал од неколку секунди. Ако добро се задлобочиш може да ги заприметиш и со око на стомакот.
Мене дијареата уште ме држи веќе втори ден,пијам пробиотик во шишенца про лајф ама некако не ми прекинува
Јас од почеток си ги правев скрининзите и контролите кај него не го менувам освен за ехокардиографија кај др.димески што бев друго све кај него..
И јас го поминав вториот скрининг, бев во Плодност Битола, среќа сѐ си е во ред со бебето, инаку за 3.000 ден очекував нешто повеќе. Ни слики многу не ми дадоја, ниту во боја, а баш се радував дека ќе си го гледам убаво дома. Од мерки ок, сѐ си е измерено, одговара точно со неделите и сл, но некако не си дојдов дома пресреќна. И за 4Д ехо можев и кај друга докторка да одам..дупло поефтина, а дупло подетална..јас се излажав за Плодност зошто мислев скрининг прават на подобра апаратура, и бидејќи матичниот ми ја препорача докторката од таму...инаку не одев. Но како и даве, фала му на Господ сѐ е во ред.
Јас досега 27 недела ниту еднаш не појдов во Плодност. Само за пари се зинати, ништо друго. Само кај матичниот одам а за скринизи во државна Болница и задоволна сум. Колку повеќе доктори толку повеќе мислења и само стрес дополнително.
Kako be ne ti dadea snimki mene na gak pred edna ned kolku snimki mi dadea ehee da si go gledam liceto na bebceto ubavina
I mojot maticen gin go ispofali jas samo mu kazav ne fala zakazi mi to na gak I zavrseno ama zasto mi vika oti taka si sakame I super pominavme mnogu ubavo I vnimatelno go gledaa Dr lazarova I Dr Milka trajanova I ona dojde na skriningot oti prethodno mi otstranuvase septum na matkata pa dojde da vide kakva e situacijata so bremenosta pola saat go gledaa organ po organ se detalno go pregledaa bebeto I stvarno sum mnogu zadovolna od tamu I sega mi bea napisale na izvestajot da zakazam termin za soba 36 I zakazav za vtori oktomvri kaj dr madzunkov Epa sega vo boja ne davaat ama Pak dadea ne e bez ic
Си го пропуштив терминот за на трансфузија, наместо на 12 бев денес на 14, (ме фати стомачен вирус) но друг доктор беше во амбуланта и не можеше да ме прими.. Ке ме примат ли на 18, кога докторката ми е пак во амбуланта...