@saramila09 и Верба и јас имам болки како вас и стврднување и плус многу гасови не да ми е страв плус јас сум уште во мала бременост за вакви болки Пред некој ден сестрата и вика на докторката да ја прегледаме со рака јас мислам низ врата излетав,мие страв да не ми направат беља. Одмарам колку ме држи место магнезиум со б6 и ме попушта малце.
И јас се исплашив од тоа со рака да ме прегледа целата се тресев ама и подобро што ме прегледа бар знам дека грлото мие затворено ако ми протече пак ќе одам за систина
Незнам искрено многу се изнервирав ни ctg не ми направија нит ми кажа дали е намалена водата само бебе кажа Добро е вода има.. тоа е тоа ќе чекам за систина да одам има време тек 28 имам термин дај боже до тогаш да биде све во ред..
Мене сега последно во Плодност кога ми мереа цервикс, ме прегледа само со сонда и ми рече демек дека ми е затворено и грлото и дека и фудбал да играм нема шанси пред време да се породам.Баш и јас се зачудив како виде дека ми е затворено грлото.
Не во болница матичната не работи денес Дај боже да не биде ништо многу се плашам уште 2 недели до контрола па ќе видиме
Да и секоја вечер мм ме буди неможел да спие од што сум свирела со носот Не се секирај ќе биде добро нема ништо за плашење. А ви се има случено на станување да ви крцка коската доле?
Мене цела карлица ми крцка, ми се чини како на барбиите ќе ми се разглобат нозете. Мислам дека е нормално, се шират коските се спрема телото за пораѓај.
Znaci ova mi e treta bremenost i prv pat dozivuvam vakvo nesto .... I toa pocna sega od 14-15 nedela.
А можно е од што имам многу гасови да мие да фо чуствувам тврд стомакот ? Носот ми тече ми урла сега пиев и парацетамол Еве ме втора бременост оваа е многу поразлична и потешка од првата. Тогаш како авион бев ништо неми беше.
Може до годините е порано си била помлада сега сме за ремонт Мене ми е прва бременост ( прв пат и се обидувам да бидам бремена на 35 години) све ми е. Носот е најдосаден. И многу сум хрчела па може ќе ми го преместат креветот во ходник.
Eiiii pa ne sme tolku stari valjda. Jas velam sekogas... Nikogas ne e kasno za ubavite raboti. Jas eve na 36 godini tretata bremenost ja teram , pa ne se davam. A ovaa zatnatosta mi e cudna i pomalce dosadna, ama ke se izdrzi , mora
И мене ми го мереа грлото со вагинално ехо на крајот на август и ми беше 4 цм. Докторот ми рече супер е. Во понеделникот сега бев на матичен и ми рече веќе нема мерење со вагинално ехо. Но за било какво опипување со рака не ми спомена. Сите вака ве гледале? Јас сум 30 та недела плус 4 дена. Не е некако рано?
Должина на грло на матка се гледа со вагинално ехо. Дали грлото е отворено се проверува со рака. И тебе ќе те проверуваат така кога ќе дојде време.