mene koga mi merat cervix vaginalno,mi kazuvaat togas i deka e zatvoreno.jas mislam deka moze i taka da se vide.
Дали ви се има случено од што се мачкате со млеко, со уље, од мрсното да ви се направи некаде огромна бубулица..мислам дека е бубулица и дека е од маслото што се мачкам, вчера го немав денес го видов..на градата е, некаде оддоздала, и ме боли на допир, такво црвено е..некој со слично искуство?
Oti ne te pregledale so spekulumot jas koga bev vo bolnica me gledaa so spekulumot dali sum otvorena[/QUOTE]
24та недела, а почнав да се задишувам многу, како нешто да ми тежи на градите...Кога заспивам, се будам онака испаничена бидејќи чувствувам како чудно додатно да издишувам и сега ми е во глава немој случајно да престанувам да дишам. Ова ми се случи сабајле кога се разбудив и пробував пак да заспијам и попладнево исто. Некое слично искуство? Бев загрижена за ниското клоцање и мислам дека ми се одрази вака. Многу грозно чувство
Мене ми се појави нешто како црнка/митесера на самата ареола. Малечка скроз и не ме болеше, ама од ум се извадив. Прво мислев поткожно влакно е, ама по некое време само се исчист. После пак ми собра себум и се исплашив да не порасни и инфицира. Му го покажав на гинекологот и ми викат е ништо де стисни ја. Јас знам дека на гради нишш не се чепка и си чекав пак сама да се исчисти. И јас мислам дека од еуцеринот што се мачкав ми се појави. Сега само чист ланолин од медела мачкам на ареолите. Градите секако не ми се пораснати и не вееувам да ми се појават стрии на нив.
Јас во петокот бев на гинеколог, ќе прашав што е ама не беше..отпосле е излезено..не го стискам не го чепкам, ќе го пратам неколку дена па ќе видам..ама се мислам од мрсното е..
Види прати ја ситуацијата и прашај го гинекологот ако расти и не поминува. Често знаат да се направат чиреви на градите од жешкото, па и од мрснато. На мои другарки што имаат поголеми гради од жешкото им се имаат правено и тоа баш големи.
зенси прогресторон депо се боцкам на 4 дена требасе вцера јас заборавив дали ке има некој проблем денеска ке одам
Како спиеш?, немој на грб, легнувај на страна и малку на повисока перница. Можеш б6 да пиеш за да бидеш посмирена.. и како што рекоа провери си ја крвта, да не ти ослабела..
Имам и јас големи гради и баш ми е на тој дел одоздала. Можно е да е и некој чир ама денеска гледам не е толку црвено и како да е повлечено..белким ќе мине само од себе..
Ми стигнле резултатите од крв, уште во петокот,,ама јас сега ги видов. Rbc 3,34 ; Hgb 10 ; Hct 29,3 Serumski zelezo 23 Ова ко да е анемија... не знам што да правам? Некоја со слично искуство? На лекар сум на 20 ти. Некој совет добро ќе ми дојде да не се нервирам до тогаш
А витмини кои ги пиеш? Покрај тотхемата. А железото колку ти е? Јас инаку вака баш нај нормално се осеќам... ко ништо да не ми е. А можда и не ми е
Ај за неколку дена нема ништо да се смени, сама на своја рака не би земала ништо, се надевам дека не е нешто сериозно и дека ќе се среди со суплементи.